AVL | Vakıfbank TT karşısında finalin provası..

Aroma Bayanlar 1.Ligi'nin son haftasında deplasmanda ligin en güçlü şampiyonluk adaylarından Vakıfbank Türk Telekom ile karşılaşan Galatasaray kadın voleybol takımı rakibi karşısında setlerde 25-20, 25-14 ve 25-21'lik skorlarla 3-0 mağlup oldu ve normal sezonu 4.sırada tamamladı. Vakıfbank TT karşısında bir nevi CEV Kupası'nın final provasını yapan kadın voleybol takımımız ilk ve son sette rakibi karşısında dirençli oyunu ile göz doldurdu. Maçın en skorer ismi rakibimiz adına hücumda 17 sayı üreten Glinka olurken, takımıımz adına 14 sayı üreten Rosir Calderon maçın en skorer ikinci oyuncusu oldu.

Oyuna hızlı başlayan ev sahibi takım önce 5:1 öne fırladı, sonrasında da farkı iyice açtı 9:3. Yaptığı basit hata sayısını azaltarak oyunu dengeleyen Galatasaray, farkı üçe kadar indirse de (12:9) ikinci teknik molada fark yeniden açıldı 16:10. İkinci ara sonrası art arda aldığı sayılarla rakibine bir kez daha yaklaşan (16:14) Cimbom, set boyunca yaptığı basit hataları engelleyemeyince ilk seti 25:20 Vakıfbank kazandı. İkinci seti baştan sona üstün götüren Vakıfbank Türk Telekom, 6:1 öne fırladıktan sonra bir daha arkasına bakmadı. Teknik molaları 8:3 ve 16:8 geçen ev sahibi ekip, seti 25:14 kazanarak setlerde durumu 2-0 yaptı.

Çekişmeli geçen üçüncü sette ilk teknik mola 8:7 Vakıfbank üstünlüğüyle geçilirken Rosir Calderon’un etkili oyunuyla ikinci teknik molaya Galatasaray önde girdi 14:16. Yaptığı oyuncu değişikliklerinin faydasını gören ev sahibi takım, oyunun son bölümünde yaptığı tempoyla seti 25:21, maçı da 3:0 kazandı.

Bu karşılaşmayla birlikte sona eren Aroma Kadınlar 1.Ligi'inde kadın voleybol takımımız normal sezon sonunda 4.sırada yer alırken play-off turunda A grubunda yer aldı. Fenerbahçe Universal, TED Kimya Kolejliler ve Yeşilyurt ile eşleşen Galatasaray kadın voleybol takımı play-off turunda ilk maçında 3 Nisan'da TED Kimya Kolejliler'le karşılaşacak. Play-off aşamasında diğer grupta ise Eczacıbaşı Vitra, Vakıfbank Türk Telekom, İller Bankası ve Nilüfer Belediyesi yer alıyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0