CEV | Şampiyonluk için sahadayız..

Kulüp tarihinde ilk kez CEV Kupası'nda finalde mücadele eden Galatasaray kadın voleybol takımı bu akşam saat 21:30'da final karşılaşmasının rövanşında İtalya'da sahaya çıkacak. İstanbul'da oynanılan ve 3-1'lik skorla galip geldiğimiz ilk maçın ardından Yamamay Busto Arsizio deplasmanında sahaya çıkacak olan kadın voleybol takımımız karşılaşmadan galibiyetle ayrılması halinde 2011/12 sezonunda CEV Kupası'nı müzesine götürme başarısını gösterecek. Dragan Nesic ve öğrencileri karşılaşmada rakibine mağlup olması halinde mücadele altın sete taşınacak ve şampiyonu 15 sayı üzerinden oynanacak olan altın set belirleyecek.


Burhan Felek Spor Salonu'nda oynanılan karşılaşmada taraftarının desteğiyle maça hızlı başlayan Galatasaray kadın voleybol takımı kaptan Lo Bianco'nun önderliğinde rakip takım üzerinde üstünlük sağlarken, Miletic ve Sladjana'nın ekstra katkıları ile ilk setten 25-16'lık üstünlükle ayrılarak 1-0 öne geçme başarısı göstermişti. Müthiş mücadelenin yer aldığı ikinci sette 10 sayı geride olmasına karşın taraftarın müthiş desteğiyle birlikte geri dönerek oyuna ortak olan Galatasaray kadın voleybol takımı setin sonunu getiremeyince rakibine 25-22'lik skorla mağlup oldu ve setlerde durum 1-1'e taşındı. Bir önceki setin tekrarını yaşayacağımız üçüncü sette rakibini sürekli takip eden Dragan Nesic'in öğrencileri farkın açılmasına izin vermezken, oyunun son bölümünde oyuna ağırlığını koydu ve Calderon'un önderliğinde hücumda skor üretirken, Sladjana'nın savunmada üstüste vurduğu 2 blok ile bu setten 25-22 üstün ayrıldı ve setlerde durumu 2-1'e getirdi. Karşılaşmanın son setinde rakibi karşısında geri adım atmayan kadın voleybol takımımız 12-16 geride girdiği teknik molanın ardından maçın son bölümünde yine Calderon'un etkili oyununa karşın, Lo Bianco ve Miletic'in ekstra katkılarının yanı sıra Gökçen ve Selime'den de blokta katkı almayı başarınca rakibi karşısında son setten de 25-22'lik üstünlükle ayrıldı ve karşılaşmayı 3-1 kazandığını ilan etti.

Turnuvada bugüne kadar sırasıyla Limassol, Asterix, Kızılyıldız ve Tomis Constanta'yı eleyerek adını CEV Kupası'nda ilk kez finale yazdırma başarısı gösteren kadın voleybol takımımız İtalya Ligi'nde ve CEV Kupası'nda namağlup ilerleyen Yamamay Busto Arsizio karşısında ilk maçta aldığı galibiyetle şampiyonluk yolunda kupanın bir ucundan tutmuş oldu. Takımımız bu akşam İtalya'dan şampiyonlukla dönmesi halinde Türk kadın voleybolunda bir ilke imza atacak ve Avrupa'nın 2 numaralı kupasını kazanan ilk Türk takımı olacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0