Galatasaray tenis şubesi & İpek Şenoğlu

Bir süredir hayata geçirilmesi planlanan Galatasaray tenis şubesi hakkında bugün gerçekleştirilen genel kurulda başkanımız Ünal Aysal müjdeli haberleri verdi. Tenis şubesinin kurulması fikrinin ortaya çıktığı günden itibaren çok sık ismini duyduğumuz İpek Şenoğlu artık Galatasaray tenis şubesi bünyesinde yer alacak. Her platformda Galatasaraylılığını dile getiren tecrübeli tenisçi hiç kuşkusuz ülkemizin en başarılı kadın tenisçisi olarak gösteriliyor ve biliniyor. Türk tenis tarihinde bir çok ilke ve şampiyonluğa imza atmayı başaran İpek Şenoğlu'nun yeni açılacak olan şubemizde yapılanmadan sorumlu olacağı ve bir nevi tenis şubesinin kendisine emanet edileceğini belirtelim.


İpek Şenoğlu kimdir?
8 Haziran 1979, Eskişehir doğumlu olan İpek Şenoğlu küçük yaşlarda tenis sporuyla ilgilenmeye başladı. 1997 yılından itibaren profesyonel olarak tenis maçlarına çıkan İpek Şenoğlu kariyerinin henüz 3.yılında çiftlerde adını ilk 100, bayanlarda da adını ilk 300 oyuncu arasına yazdırarak Türk tenis tarihinde en başarılı kadın tenis sporcusu olmayı başardı. İpek Şenoğlu ayrıca WTA Finali'nde mücadele etme başarısını göstererek bu alanda da bir ilke imza attı ve en başarılı tenis sporcumuz olmayı başardı. Tecrübeli sporcu 2009 yılında Wimbledon'da adını ilk 16 arasına yazdırmayı başararak büyük bir başarıya imza attı.

41 kez tüm yaş gruplarında tekler ve çiftler Türkiye Şampiyonu olma başarısını gösteren İpek Şenoğlu uluslararası müsabakalarda ayrıca ülkemizi 100'den fazla müsabakada temsil etme başarısını gösterdi.

İpek Şenoğlu geçtiğimiz yıllarda dünyanın 1 numaralı bayan tenisçisi olarak gösterilen ve Liverpool taraftarı olan Caroline Wozniacki'ye Galatasaray forması hediye ederek başarılı tenisçiyi de Galatasaraylı yapmıştı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0