Sıradaki: Fenerbahçe

Spor Toto Süper Lig'de 9 puan farkla liderliğini devam ettiren Galatasarayımız, ligin 31.haftasında ezeli rakibi Fenerbahçe ile deplasmanda karşılaşacak. Normal sezonun bitimine 4 hafta kala en yakın takipçisiyle arasındaki puan farkını korumak ve play-offlar öncesinde arttırmak isteyen takımımız bu maçı kazanması halinde en yakın takipçisi konumunda bulunan ezeli rakibi ile arasındaki puan farkını 12'ye çıkartacak ve şampiyonluk yolunda büyük avantaj sağlayacak. Geçtiğimiz hafta Ankara temsilcileri ile oynayan 2 takımda sahadan galibiyetle ayrılırken, ligin ilk yarısında Ali Sami Yen Spor Kompleksi, Türk Telekom Arena'da oynanılan maçı Galatasarayımız rakibi karşısında ezici bir oyunla 3-1'lik galibiyetle ayrılmış ve girdiği sayısız fırsatı değerlendiremeyince tarihi bir galibiyeti kaçırmıştı. Karşılaşma öncesinde iki takımın son durumları, istatistik bilgileri ve mini analizler şu şekilde...


TÜRK TELEKOM ARENA'DA EZİCİ GALİBİYET
Sezonun ilk yarısında 7 Aralık akşamı Türk Telekom Arena'da oynanılan karşılaşmada Galatasaray sahaya Muslera, Eboue-Ujfalusi-Semih-Hakan, Melo-Selçuk-Emre-Kazım, Baros ve Elmander ilk 11'i ile başlamış ve rakibi karşısında şok pres uygulayarak oyunu rakip yarı alana yıkmayı başarmıştı. İlk 15 dakikada rakip kalede tam 5 kez gol şansı yakalayan takımımız bu fırsatları değerlendiremezken, perdeyi açan isim Eboue oldu. Haftalardır haber alamadığımız Yobo'yu nefis bir çalımla ekarte eden Eboue düzgün bir vuruşla topu rakip filelerle buluşturmuş ve İstanbul'un sallanmasını sağlamıştı. Bu golün ardından rakip kalede ikinci golü arayan takımımız aradığı ikinci golü derbilerde bu sezon boş geçmeyen Johan Elmander'in ayağından bulurken, İstanbul'un bir yanı sevinç, diğer yanı üzüntü içinde gözyaşlarına boğuluyordu. Rakip takımın ilk şutunun 40'lı dakikalarda geldiği bir ilk yarının ardından devreye 2-0 üstün giden takımımız ikinci yarıda da kaldığı yerden devam etti. Taraftarının müthiş desteğiyle birlikte rakip kalede bir çok pozisyona giren Fatih Terim'in öğrencileri, 2012 yılının en uyumlu ikilisi alanında ödül alabilecek olan Selçuk - Melo ikilisinin başrol oynadığı golün ardından 3-0 öne geçiyor ve maça yarım saat kala rakip takımın kaptanının maçtan sonra kendi ağzı ile itiraf ettiği gibi "Artık kazanamayacağız." demesini sağlıyordu. Maçın uzatma dakikalarında karambol bir pozisyonda kalesinde gördüğü gole engel olamayan Fatih Terim'in öğrencileri "3 Temmuz'dan beri dengeler değişti." diyenler karşısında ezici bir oyunla, tarihi bir galibiyeti kaçırarak, 3 golle 3 puana ulaşıyordu. Bu galibiyet aynı zamanda takımımıza 17 haftadır devam ettirdiğimiz liderlik ünvanını da beraberinde getiriyordu.

BYE BYE BIRDIE, IT'S TIME TO GO !
Süper Lig'in 14.haftasında Türk Telekom Arena'da oynanılan karşılaşmaya damgasını vuran sadece alınan 3 puan değil, tribünlerde yer alan muhteşem koreografi olmuştu. Dünyaca ünlü Broadway müzikalinden esinlenerek gerçekleştirilen "Güle güle minik kuş, artık gitme vakti" temalı koreografi gerek görsel, gerekse işitsel basın tarafından günlerce konuşulmuştu. Sadece Türkiye'nin değil, Avrupa'nın da sayılı taraftar grupları arasında yer alan ultrAslan evimizde son oynanılan derbi olan Beşiktaş karşılaşmasında gerçekleştirdiği 3D koreografi ile çıtayı artık çok yüksek bir noktaya koydu. Bu görsel şova karşılık olarak ezeli rakibimizin taraftarlarının fiyonk şeklinde bayrak açması bekleniyor.

LİGİN EN İYİ DEPLASMAN PERFORMANSI
Ezeli rakibi karşısında Süper Lig'in lideri apoleti ile çıkacak olan Galatasarayımız rakibi karşısında sahadan galibiyetle ayrılması halinde hem ezeli rakibine sahasında ilk mağlubiyetini yaşatacak, hem de deplasmanda 10.galibiyetini almış olacak. Geride kalan 30 hafta içerisinde 15 kez deplasmanda sahaya çıkan Fatih Terim'in öğrencileri 9 galibiyet - 4 beraberlik - 2 mağlubiyet alarak 31 puan topladı ve bu alanda ligin açık ara en iyi deplasman performansına sahip olan takımı olmayı başardı. Galatasarayımız ayrıca deplasmanda oynadığı 15 maçta rakip filelere 25 gol bırakırken, kalesinde sadece 8 gol gördü. Galatasarayımız ayrıca son 3 deplasman maçından (Gaziantepspor, Mersin İdmanyurdu ve Sivasspor) galibiyetle ayrıldı.

EN İYİ İÇ SAHA PERFORMANSI
Süper Lig'de geride kalan 30 hafta sonunda evinde oynadığı 14 maçta 12 galibiyet - 2 beraberlik alan ve 38 puan toplayan Fenerbahçe ligin en iyi iç saha performansına sahip olan takım konumunda bulunuyor. Bu karşılaşmalarda rakip filelere 34 gol bırakan Aykut Kocaman'ın öğrencileri kalesinde 10 gol gördü. Ligin en iyi iç saha performansı sıralamasında sadece 2 gol averajla Galatasarayımızın önünde bulunan Fenerbahçe lig genelinde ise evinde en çok gol atan (34) ve en az gol yiyen (10) 2.takım konumunda bulunuyor. Evinde oynadığı karşılaşmalarda 35 gol atan takımımız evinde en çok gol atan takım konumunda bulunurken, evinde en az gol yiyen takım 9 golle Ertuğrul Sağlam'ın çalıştırdığı Bursaspor.

MELO + SELÇUK = 30 GOL
Yılın en uyumlu çifti Felipe Melo ve Selçuk İnan bu sezon hem attıkları, hemde attırdıkları gollerle Galatasaray'da fark yaratan isimler olarak yer alıyor. Kariyerinin en iyi yılını geçiren Felipe Melo rakip fileleri 9 kez havalandırırken, yine kariyerinin en verimli ve en istikrarlı dönemini geçiren Selçuk İnan forma giydiği maçlarda ortaya koyduğu 9 gol, 12 asistlik performansı sonrasında ortasahanın hücuma ekstra katkısını sağlıyor. Bu ikilinin Türk Telekom Arena'da oynanılan ve taraftarlar tarafından uzun süre konuşulan 3.golde de payları olduğunu, Selçuk'un ortasında Melo'nun 'kafa' golüyle ağların havalandığını hatırlatalım.

KADIKÖY GOLCÜSÜ STOCH
Bu sezon Fenerbahçe'de bambaşka bir sezon geçiren Slovak hücum oyuncusu her hafta birbirinden nefis gollere imza atıyor. Fenerbahçe adına çıktığı 24 maçta rakip fileleri 10 kez havalandırmayı başardı. Bunun yanı sıra 4 asist yapan genç oyuncu Şükrü Saraçoğlu'nda rakip filelere tam 8 gol bıraktı. Fenerbahçe'nin en golcü oyuncusu olan Alex de Souza (12)'nın ardından takımın en golcü oyuncusu olan sol kanat oyuncusu Miroslav Stoch özellikle uzaktan vurduğu sert şutlarla rakip kalede tehlike yaratabiliyor. Gençlerbirliği maçında korner organizasyonunda ceza sahası dışından mükemmel bir gol atan Slovak kanat oyuncusu hiç kuşkusuz Kadıköy'de dikkat edilmesi gereken isimlerin başında geliyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0