Slyvia Fowles, Euroleague F8'de yok.

Türkiye Kupası'nda üstüste 3.kez şampiyonluk sevinci yaşayan Galatasaray Medical Park kadın basketbol takımı, gözünü Avrupa'nın en büyük kupası olan Euroleague'e dikti. 28 Mart - 1 Nisan tarihleri arasında Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlenecek olan Final 8'e ev sahipliği yapacak olan Galatasaray Medical Park kadın basketbol takımı adına can sıkıcı bir haber bu noktada gün yüzüne çıktı. Euroleague'de yer alan maksimum 2 kıta dışı oyuncusu oynar kuralı nedeniyle Fowles-Charles-Taurasi arasında seçim yapmak zorunda olan Galatasaray Medical Park, lisans değiştirme hakkı bulunmadığından Avrupa'nın en dominant uzunlarından Sylvia Fowles dışarıda kaldı.

Sezon başında Epiphanny Prince'ın cezası nedeniyle Rus takımlara karşı oynayamaması dezavantajını Melisa Can'ı oynatarak kapatmaya çalışan Galatasaray Medical Park idari ve teknik heyeti bunun cezasını ağır ödedi. Euroleague'de "en fazla bir devşirme oynar" kuralı gereğince Prince - Melisa değişiklikleri ile lisans hakkını dolduran kadın basketbol takımımız, sadece Euroleague maçlarında forma giyen Matic nedeniyle ikinci lisansını da doldurdu. Alba Torrens'in sezon içerisinde yaşadığı sakatlığın ardından sezonu kapatması tüm planları alt-üst ederken, Ticha Penicheiro'ya da Euroleague'de lisans çıkartılması üçüncü lisans hakkını da doldurmamıza sebep oldu. Alba Torrens'in sakatlığı çerçevesinde kadroya dahil olan Egle Sulciute'ye de lisans çıkartılmasının ardından sezon başından bugüne kadar 5 lisans değişikliği gerçekleştiren Galatasaray Medical Park kadın basketbol takımı adına lisans değiştirme hakkı doldu ve bu çerçevede yapılmasını planlanan Tina Charles - Sylvia Fowles değişikliği yapılamadı.

3 yorum:

  1. Şu anda şampiyonluk hikayeleri var Gs Tv'de... İşte budur organizasyonsuzluk, başı boşluk. Yani şu an takımın açık ara en önemli oyuncusu kendi evimizde Avrupa'nın en iyisi olmak için oynanacak maçlardan önce takımla olamayacak. Kapatılsın bu haberden sonra kapatılsın bu şube. Böyle bir saçmalık olamaz. Yazıklar olsun emeği geçenlere...

    YanıtlaSil
  2. Bu kurallar baştan bilinmiyor muydu?! Diğerleri olabilir de, en anlamsızı Matic'e lisans çıkartılması oldu. Kupayı alamazsak bunlar daha önemli olacak. Çok yazık...

    YanıtlaSil
  3. @Erdem ÇETİN

    "Bu haberden sonra kapatılsın bu şube" yargısı pek hoş ve doğru bir yargı değil. Keza lisans haklarımız grup maçlarında 2 kez olmak üzere Melisa Can - Epiphanny Prince değişikliğinde kullanıldı. Bu doğruda teknik heyetin de pek istemeyeceği bir durum oluştu.

    @Unknown
    Matic'e lisans çıkartılmasa bile Fowles'ın oynaması gibi bir durum söz konusu değil. Euroleague'de yer alan maksimum 2 kıta dışı oyuncu kuralı çerçevesinde Diana Taurasi, Tina Charles ve Sylvia Fowles üçlüsünden birisi dışarıda kalacaktı.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0