Sıradaki: Gençlerbirliği

Spor Toto Süper Lig'de normal sezonun bitimine 5 hafta kala liderlik koltuğunda 9 puan farkla oturan Galatasarayımız ligin 30.haftasında evinde Gençlerbirliği'ni ağırlıyor. Taraftarı önünde ligde 21.galibiyetine imza atmak isteyen Fatih Terim'in öğrencileri ayrıca en yakın takipçisiyle arasındaki dokuz puanlık farkı korumak ve/veya arttırmak istiyor. 16 haftadır ligde lider olarak bulunan Galatasarayımız ayrıca rakibini mağlup etmesi halinde galibiyet serisini 6'ya çıkartacak. Takımımız ayrıca evinde oynadığı son 11 resmi karşılaşmada mağlubiyet yüzü görmeyerek, şampiyonluk yolunda önemli bir seriye devam ediyor. Gençlerbirliği karşılaşması öncesinde istatistikler, maç önü analizi ve son bilgiler..

ÜSTÜSTE 5 GALİBİYET
Geçtiğimiz hafta Sivas karşısında zor şartlar altında mücadele eden lider Galatasaray, rakibi karşısında sahadan 4-0'lık galibiyetle ayrılırken, üstüste 5.maçını da kazanmış oldu. 28 Ocak tarihinde Bursa deplasmanında sahadan 1-0 mağlup ayrılan, bir sonraki hafta evinde Medical Park Antalyaspor ile 1-1 berabere kalan takımımız bir sonraki hafta Gaziantepspor karşısında galibiyetle ayrılırken devam eden süreçte Kayserispor, Mersin İdmanyurdu, Beşiktaş ve Sivasspor'u mağlup ederek 5 maçlık galibiyet serisinin startını vermiş oldu.

ARENA'DA 11 GALİBİYET
Bu sezon Türk Telekom Arena'da sadece bir kez mağlup olan Fatih Terim'in takımı o maçta da sahaya hakem adı altında çıkan eyyamcıların kurbanı olmuş ve Gaziantepspor'a 4-2'lik skorla mağlup olmuştu. O maçın ardından evinde oynadığı 10 lig maçında mağlubiyet yüzü görmeyen takımımız ayrıca kupada da Adana Demirspor karşısında sahadan galibiyetle ayrıldı. Bu sezon en iyi 2. iç saha performansına sahip takım olarak yer alan takımımız evinde oynadığı 14 maç sonunda 11 galibiyet - 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 35 puan topladı. Rakip fileleri 33 kez havalandıran lider Galatasaray, bu karşılaşmalarda kalesinde 13 gol gördü ve 20 averaja sahip oldu.

TT ARENA'NIN GOLCÜSÜ; ELMANDER
Bu sezon attığı 11 gol ile takımımızın en skorer ismi olan İsveçli golcümüz Johan Elmander oyuncu bu gollerin 8'ini Ali Sami Yen Spor Kompleksi, Türk Telekom Arena'da kaydetti. Samsunspor, Bursaspor, Gaziantepspor, Fenerbahçe karşısında birer kez fileleri havalandıran Elmander, Karabükspor ve Beşiktaş maçında rakip filelere bıraktığı 2 golle evimizde oynadığımız maçların toplamında 8 gole ulaştı. 30 yaşındaki golcü oyuncuyu evimizde oynadığımız maçlarda attıkları gol sayısında 7 golle Felipe Melo, 4 golle Selçuk İnan ve Milan Baros takip ediyor.

GENÇLERBİRLİĞİ
Süper Lig’de 29. hafta sonunda 12 galibiyet, sekiz beraberlik, dokuz mağlubiyet ve 44 puanla beşinci sırada yer alan Gençlerbirliği, rakip filelere 45 gol gönderirken kalesinde 44 gol gördü. Gençlerbirliği’nde Herve Tum, 13 golle takımının en skorer ismi oldu. İç sahada başarılı bir performans sergileyerek toplam puanının %66’sını (sekiz galibiyet ve beş beraberlik) Ankara’da toplayan kırmızı-siyahlı ekip, son iki dış saha maçında Beşiktaş’a 3-2, Fenerbahçe’ye ise 6-1 yenildi. Sezonun ilk yarısında Emmanuel Eboue’nin golüyle kazanan Galatasaray, rakibine iç sahada bu sezonki ilk yenilgisini tattırmıştı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0