Sıradaki; Trabzonspor

Süper Lig'de normal sezonun bitimine 3 hafta kala liderliğine devam eden Galatasarayımız, ligin 32.haftasında evinde Trabzonspor'u konuk edecek. En yakın takipçisiyle arasındaki 9 (dokuz) puanlık farkı devam ettiren Fatih Terim'in öğrencileri haftasonu oynayacağı zorlu karşılaşmadan da galibiyetle ayrılarak galibiyet serisine devam etmek ve farkı korumak istiyor. Türk Telekom Arena'da oynanacak olan karşılaşma öncesi son bilgiler, istatistikler ve mini analizler..


NORMAL SEZONUN ŞAMPİYONU: GALATASARAY
Süper Lig'de geride kalan 31 hafta sonunda liderliğine devam eden Galatasarayımız, geçtiğimiz hafta ezeli rakibi ve en yakın takipçisi Fenerbahçe karşısında aldığı beraberlik sonucunda arasındaki puan farkını 9'da tutmayı başarırken, aynı zamanda da normal sezonu şampiyon olarak tamamlamayı garantilemiş oldu. Bu sezon sırf birileri zarar görmesin diye uydurulan play-off saçmalığı olmasaydı, takımımız bu haftasonu taraftarıyla birlikte şampiyonluk turu atacak ve 18.şampiyonluğunu kutlamış olacaktı.

DERBİLERİN GOLCÜSÜ: JOHAN ELMANDER
Bu sezon başında bonservissiz olarak Bolton'dan transfer edilen İsveçli golcümüz Johan Elmander ilginç bir istatistiğe imza attı. Bu sezon tüm derbilerde gol atmayı başaran İsveçli golcü oyuncu yalnızca İnönü'de oynanılan ve golsüz eşitlikle sonuçlanan Beşiktaş karşılaşmasını boş geçti. Türk Telekom Arena'da oynanılan Fenerbahçe ve Beşiktaş derbilerinde rakip fileyi havalandırmayı başaran tecrübeli golcü, Fenerbahçe ve Trabzon deplasmanlarında da rakip fileleri havalandırarak takımımızın puan veya puanlar kazanmasında başrol oynadı. Derbilerde rakip fileleri havalandırmayı başaran İsveçli golcünün Türk Telekom Arena'da oynadığımız 2 derbi maçında 3 golü bulunuyor.

AVNİ AKER'DE RAHAT VE FARKLI GALİBİYET
Süper Lig'in 15.haftasında Trabzon deplasmanında 3 puana 3 golle ulaşan Fatih Terim'in öğrencileri rakibi karşısında rahat bir oyun ortaya koymasının yanı sıra, baştan sona üstün bir oyunla sahadan galibiyetle ayrılmıştı. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanılan karşılaşmada takımımıza galibiyeti getiren goller Johan Elmander, Selçuk İnan ve Ceyhun Gülselam'dan gelmişti. Sezon başında Trabzonspor'dan transfer olan Selçuk, Engin ve Ceyhun'un forma giydiği karşılaşmada galibiyeti getiren gollerin eski Trabzonsporlu oyunculardan gelmesi de maçın en ilginç noktası olmuştu.

GOL MAKİNESİ: BURAK YILMAZ
Süper Lig'de bu sezon hiç kuşkusuz bordo-mavi bir fırtına esiyor. Fakat bu fırtına geçen sezon yer aldığı şampiyonluk yarışından oldukça uzakta yer alan Şenol Güneş'in takımı değil. Karadeniz temsilcisinin forvet oyuncusu Burak Yılmaz attığı goller ile tam bir gol makinesine dönüştü ve rekorları alt-üst etmek için önünde (play-off dahil) sadece 9 maç var. Geride kalan 31 hafta sonunda rakip fileleri tam 30 kez havalandıran Burak Yılmaz rakip takımın hücum anlamında en büyük silahı konumunda bulunuyor. Golcü oyuncunun üzerinde Tanju Çolak'ın 39 gollük rekorunu kırmak gibi bir baskı bulunduğu ve son haftalarda bu baskıyı kaldıramadığı da bir gerçek.

ANKARA DEPLASMANINDA ALINAN BİR PUAN
Süper Lig'de geçtiğimiz hafta Gençlerbirliği ile deplasmanda karşılaşan Trabzonspor, öne geçtiği karşılaşmada üstünlüğünü korumayı başaramadı ve sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı. Alanzinho'nun golüyle öne geçmeyi başaran Bordo-Mavili takım, Herve Tum'un son dakika golüne engel olamadı. Gençlerbirliği deplasmanında ayrıca ligin en golcü oyuncusu konumunda bulunan Burak Yılmaz bir penaltıdan yararlanamadı.

DEPLASMANDA ALINAN 22 PUAN
Ligde bu sezon 15 kez deplasmanda sahaya çıkan Şenol Güneş'in öğrencileri bu karşılaşmalarda 5 galibiyet, 7 beraberlik ve 3 mağlubiyet alırken toplamda 22 puan toplayabildi. Bu karşılaşmalarda 23 gol atıp, kalesinde 16 gol gören Trabzonspor ligin en iyi 3.deplasman performansına sahip olan takım olarak bulunuyor. Bordo-Mavili ekip son 5 deplasman maçında 2 galibiyet (Ankaragücü ve Beşiktaş) alabilirken, Kayserispor ve Gençlerbirliği deplasmanlarından bir puan, Antalyaspor deplasmanından da mağlubiyetle ayrıldı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0