STSL | Sivas "Ateş" aldı..

Spor Toto Süper Lig'in 29.haftasında Sivasspor ile deplasmanda karşılaşan lider Galatasaray, zorlu deplasmanda rakibi karşısında 4-0'lık galibiyete imza attı ve takipçisiyle arasındaki 9 (dokuz) puanlık farkı korumaya devam etti. Tarladan bozma bir zeminde 90 dakika boyunca mücadele eden Fatih Terim'in öğrencileri soyunma odasına Necati Ateş'in muhteşem golüyle 1-0'lık skorla önde gitti. İkinci yarıda rakibi karşısında attığı kadar kaçıran takımımız Tomas Ujfalusi'nin golüyle rakibi karşısında skoru 2-0'a taşıdı. Bu golden sonra Sivasspor risk almaya başlayınca savunmada zaman zaman boşluklar bıraktı. Savunmada yapılan hataları iyi değerlendiren takımımız Aydın Yılmaz ile maçın son 10 dakikasına 3-0'lık skorla girerken, karşılaşmanın yıldızı Necati Ateş son sözü söyledi ve 90+3'te attığı golle maçın sonucunu tayin etti.

Yaklaşık 12 saatlik yolculuğun ardından Sivas'a ulaşabilen lider Galatasaray son derece zorlu şartlar altında, zorlu bir rakibe karşı çok önemli bir 3 puan aldı. Rakibi karşısında tarladan bozma bir zeminde mücadele eden takımımız sahaya ideal onbirinde Engin <-> Riera değişikliği ile başladı. Engin Baytar'ın sarı kart cezası nedeniyle forma giyemediği karşılaşmada sağ kanatta Riera, sol kanatt Emre formasyonu ile başlayan takımımız maçın ilk dakikasında rakip kalede gol şansı buldu. Hakan Balta'nın çizgiye inip, içeriye çevirdiği pozisyonda Albert Riera penaltı noktası üzerinden vurdu ama üstten farklı bir şekilde auta gönderdi. Maçın ilk dakikasında yer alan pozisyon maçın geleceğine dair bir takım sinyaller verdi. İlk dakikadan itibaren rakip kalede baskısını arttıran Fatih Terim'in öğrencileri savunmada da rakibi karşısında hata yapmadı. Rakibi karşısında ortasahada oyununun kontrolünü ele alan takımımız Riera'nın pasında Necati'nin mükemmel vuruşu sonrasında nefis bir golle öne geçti. Necati'nin topu kontrolü, dönüşü ve vuruşu hiç kuşkusuz ustalık işi. Şapka çıkartılacak bir gole imza atan Necati zorlu deplasmanda rakibimiz karşısında öne geçmemizi sağladı. Golün ardından zaman zaman rakip kalede fırsatlar yakalayan ama değerlendiremeyen takımımız soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle girdi. Riera, Elmander ve Necati ile bir çok pozisyona giren fakat fileleri havalandırma başarısı gösteremeyen Fatih Terim'in öğrencileri soyunma odası dönüşünde rakibi karşısında baskıyı arttırdı. İlk yarıya oranla Sivasspor daha baskılı oynamaya başlayınca mücadele her geçen dakika güzelleşmeye başladı.

Sivasspor'un hücum endeksli ve beraberlik golünü aramaya yönelik futbolu sonrasında kalesinde devleşen Fernando Muslera kalesini geçilmez bir kaleye çevirdi. Eneramo, Pedriel ve Grosicki'nin girdiği pozisyonlarda kalesinde devleşen Muslera takım arkadaşlarına da geride güven vermeye devam etti. Rakibi karşısında farkı 2'ye çıkartma çabalarına devam eden lider Galatasaray ilk yarıda olduğu gibi girdiği pozisyonlardan yararlanamayınca maç iyice ortada bir hal aldı. Karşılaşmanın ikinci yarısında ev sahibi takımın sert oyununa izin veren Halis Özkahya oyunun sertleşmesine müsama gösterirken, Galatasaraylı oyunculara karşı sarı kart göstermekten hiç çekinmedi. Sivasspor sol bek oyuncusu Kaan'ın ortasaha çizgisinin kesiştiği alanda Eboue'e oldukça sert girmesine herhangi bir yaptırım uygulamayan Halis Özkahya, bir kaç pozisyon sonra Kadir'in arkadan dalarak Riera'yı biçmesine de izin verdi. Eneramo'nun maç boyunca 10 (on) faul yapmasına rağmen sarı kartla cezalandırılmaması, bazı pozisyonlarda arkadan Ujfalusi'yi ve Semih'i kasıtlı olarak itmesi, hava toplarının tamamında dirseklerini açması sadece 'uyarı' ile geçiştirildi. Nijeryalı forvet maçın son dakikalarında topu elle kontrol etmesinin ardından sarı kartı gördü. Rakibi karşısında savunmada 'Çanakkale geçilmez' mottosunu ortaya koyan Tomas Ujfalusi beklenen, aranan, özlenen gole imzasını atarak deplasmanda 2 farklı skoru yakalamamızı sağladı. Bu golün ardından risk almaya başlayan ve hücuma topluca gelmeye başlayan Sivasspor bunun bedelini tıpkı geçtiğimiz haftalarda diğer takımlar olduğu gibi kalesinde gol ve goller görerek ödedi. Karşılaşmanın son 20 dakikalık bölümüne 2-0'lık üstünlükle giren takımımız savunmasında rakibine izin vermedi. Bir çok pozisyonda son derece başarılı hamleler yapan Semih ve Ujfalusi'nin yanı sıra Muslera'nın da bugün gününde olmasıyla rakibine izin vermeyen takımımız rakip yarı alana hızlı çıktığı bir başka pozisyonda Aydın Yılmaz'ın golüyle maçı tamamen koparttı. Karşılaşmada son 10 dakikaya girilirken Necati'nin pasında Aydın ceza sahasına girer girmez yerden sert vurdu ve top ağlarla buluştu. Sivas gibi zor bir deplasmanda, zor bir zeminde son 10 dakikaya 3 golle ve 3 farkla giren takımımız kalan dakikalarda da ciddiyeti elden bırakmadı. Farkın açılmasına rağmen oyun disiplininden kopmayan Fatih Terim'in öğrencileri karşılaşmanın son dakikasında Necati'nin golüyle skoru belirledi. Selçuk'un ara pasında ceza sahası üzerinde topu kontrol eden 32 yaşındaki forvet oyuncusu, tıpkı bir önceki gole benzer şekilde, ceza sahasına girer girmez vurdu ve topu 4.kez ağlarla buluşturdu. Golün dönüşünde yapılan santranın ardından karşılaşmanın hakemi Halis Özkahya maçın son düdüğünü çaldı. Bu düdük aynı zamanda Galatasaray'ın ligin bitimine 5 hafta kala 66 puanla liderliğini sürdürdüğünü ve 9 puanlık farka devam ettirdiğinin anlamına geliyordu.

Sivas deplasmanında zor şartlar altında önemli bir galibiyet alan takımımızda maçın kahramanı hiç kuşkusuz Necati Ateş oldu. Galatasaray forması altında 5 gol atan tecrübeli forvet oyuncusunun ilginç bir özelliği bu gollerin hepsinin deplasmanda atılmış olması. 2 gol, 1 asist ile oynayan Necati Ateş, karşılaşma boyunca girdiğimiz tüm pozisyonlarda da başrol oynadı. Johan Elmander ile her geçen hafta uyumunu daha da arttıran tecrübeli oyuncu fizik gücünün yüksek olduğunu maç boyunca girdiği mücadelelerde ve yaptığı koşularda gösterdi. Şampiyonluk şarkısını dillerden düşürmeyen takımımız, şampiyonluk yoluna kayıpsız devam ediyor. Sivas deplasmanına giderken takımımızı karşılayan taraftarlarımızın açtığı pankartta da yer aldığı gibi; Şampiyonluk yakın, meşaleyi yakın!

ANKET | Sivasspor karşılaşmasında maçın yıldızı sizce kimdi?

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0