2012 / 13 | Taurasi gelecek sezon yok.

Sezon başında Galatasaray Medical Park'ın kadrosuna kattığı kadın basketbolunun taraflı tarafsız bir numaralı oyuncusu olan Diana Taurasi gelecek sezon sarı-kırmızılı formayı giymeyecek. Amerikalı süperstar yeni sezonda Rusya temsilcisi UMMC Ekaterinburg forması giyecek. Dünyanın en iyi kadın basketbolcusu olarak gösterilen Diana Taurasi bu sezon ligde Galatasaray Medical Park forması altında çıktığı 30 maçta maç başına 29 dakika süre alırken, istatistik hanesine 19 sayı - 3.8 ribaund - 4.8 asist yazdırmayı başardı. Avrupa arenasına yeniden dönen ve kendisini kanıtlamak isteyen Amerikalı süperstar sarı-kırmızılı forma altında çıktığı 18 Euroleague maçında da maç başı 30 dakika sahada kalırken istatistik hanesine 20.9 sayı - 4.4 ribaund - 3.1 asist yazdırarak yılın en skorer oyuncusu olmayı başardı.

Artık işbilmezlik mi dersiniz, vizyonsuzluk mu dersiniz, orası size kalmış. Ama gerçek olan birşey var; Galatasaray'da basketbol şubesi şuanda sahipsiz. Erkek takım basketbolda yıllar sonra şampiyonluğa oynarken, kadın basketbol takımı tarihinin en büyük paralarını harcamışken şube sahipsiz. Dünyanın en iyi kadın basketbolcusunu da elde tutamamak, neresinden tutarsanız tutun elinize kalıyor. Mantıklı izahı ve açıklaması yok. Amerikalı süperstar yaklaşık 2 sezon aradan sonra yeniden Rusya'ya dönmüş oldu fakat bu sefer Spartak Moskova cephesine değil, ezeli rakipleri UMMC Ekaterinburg cephesine..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0