2012 - 2013 | Kadın basketbol takımına dair..

Sezona yarıştığı tüm kulvarlarda şampiyonluk ve Avrupa'da final oynamak hedefiyle başlayan, fakat yaşadığı problemler nedeniyle sadece Cumhurbaşkanlığı Kupası ve Türkiye Kupası'nda şampiyonluk yaşayan, ligde şampiyonluğu üstüste 7.kez ezeli rakibine kaptıran Galatasaray Medical Park kadın basketbol takımında gelecek sezona dair hamleler gerçekleşmeye başladı. İşin en ilginç tarafı ise, gelecek sezona dair hamleler yapılırken takımın antrenörünün daha netleşmemesi ve şube yöneticisinin belirlenmemesi oldu. Transferleri kim yapıyor, neye göre yapılıyor, hangi sisteme göre yapılıyor belli değil. Galatasaray Medical Park kadın basketbol takımı gelecek sezona hazırlanıyor ama neye göre, kime göre? Neyse bu ayrı bir yazı konusu, biz gelelim gelecek sezona dair hamlelere...

Gelecek sezon TKBL'de değişen yabancı oyuncu kuralı sonrasında artık sahada 2 yabancı oyuncu bulunabilecek. 2+2 şeklinde değiştirilen yabancı oyuncu kontenjanının yanı sıra takımların kadrolarında ayrıca maksimum 2 Amerikalı oyuncu yer alacak. Bu doğrultuda Galatasaray Medical Park kadın basketbol takımında önemli gelişmeler yer alıyor fakat yabancı oyuncuların mevcut kurallar doğrultusunda sadece Euroleague'de oynayacak olması transferlerin önünde en temel sıkıntı olarak görünüyor. Her ne kadar gelecek sezon takımı kimin çalıştıracağı daha belli olmasa da, transferler yapılıyor... Bu hamleler ve yaşanan gelişmeler şu şekilde;

1) Gelecek sezon için 32 yaşındaki Belçikalı pivot Ann Wauters ile kesin olarak anlaşma sağlandı. Avrupa'nın en iyi uzunları arasında gösterilen ve son Avrupa şampiyonu Ros Casares'te forma giyen tecrübeli oyuncu gelecek sezon Galatasaray Medical Park'ın başarısı için mücadele edecek.

2) Galatasaray Medical Park kadın basketbol takımında bu sezon forma giyen Tina Charles gelecek sezon kadroda yer almayacak. Amerikalı pivot geçtiğimiz sezonu ligde maç başına 14.6 sayı - 8.3 ribaund, Avrupa Kupası'nda ise maç başına 18.7 sayı - 8.9 ribaund ortalamaları ile tamamladı.

3) Galatasaray Medical Park'ta yerli oyuncular Işıl Alben, Bahar Çağlar, Yasemen Saylar, Ayşe Cora ve Melek Bilge'nin kontratları devam ediyor. Sezon sonunda sözleşmesi sona eren tecrübeli forvet Şaziye İvegin ile bir yıllık kontrat yenilendi, kendisi gelecek sezon Galatasaray'da mücadele edecek. Melisa Can ve Sariye Kumral ise gelecek sezon bizimle olmayacak gibi görünüyor.

4) Gelecek sezon takımda kalacak olan yabancı oyuncular yavaş yavaş belli oldu. Kontratları devam eden Alba Torrens ve Sylvia Fowles gelecek sezon takımda yer alacak. Epiphanny Prince'ın durumu belirsizliğini korurken, Tina Charles ve Diana Taurasi gelecek sezon takımda yer almayacaklar.

5) Galatasaray Medical Park kadın basketbol takımının gelecek sezon için kontratları sona eren yerli oyuncular Esmeral Tunçluer ve Nevin Nevlin ile görüştüğü iddia ediliyor. Winner oyuncu konumunda görüşülen Maya Moore'un sezon ortasında (Ocak ayında) gelmek istemesi nedeniyle transfer askıda gibi görünüyor.

1 yorum:

  1. Her yerde söylentiden öteye geçmeyen haberlerden ibaret bir bilgi kirliliği vardı. Bu bilgilendirme yazısı çok yerinde oldu, teşekkürler. Bence de önce şube ehil ellere emanet edilmeli, sonra yetenekli ve kariyerli bir koç ve daha sonra da öncelikle (mevcut yerliler korunarak) kaliteli yerli (Özge Yavaş, Pınar Demirok, Esra Ural, Gamze Takmaz olabilir) takviyesi, sonra da yine kaliteli yabancılar (M.Moore erken gelmesi ikna edilemezse, C.Parker ve Avrupalı olarak ta Sancho Little muhteşem olur. Tabii bir de devşirme olarak Hollingsworth kaçırılmamalı diyorum.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0