2012 - 2013 | Simona Gioli

Yeni sezona oldukça iddialı bir şekilde hazırlanan Galatasaray kadın voleybol takımı transfer hamlelerine devam ediyor. Neriman Özsoy ile anlaşma sağlayan, antrenörlük koltuğuna Massimo Barbolini'yi oturtan ve takımın yıldızları Calderon ve Lo Bianco ile sözleşme uzatan Galatasaray kadın voleybol takımı sezon başında anlaştığı fakat yabancı oyuncu kuralının yetersiz olması nedeniyle transferini askıya aldığı İtalyan orta oyuncu Simona Gioli transferini sonuçlandırdı. 34 yaşındaki tecrübeli yıldız gelecek sezon sarı-kırmızı formanın başarısı için mücadele edecek. 185 boyunda olan Gioli, smaç yüksekliğinde 3.07'e yükselirken, blok yüksekliğinde 2.83'e yükselerek rakip oyuncular için tehdit oluşturuyor.

1977, Rapallo doğumlu olan yıldız oyuncunun profesyonel voleybol kariyeri 1992 yılında başladı. Voleybol ekolleri arasında yer alan bir ülkede yetişen Gioli, 16 yıl boyunca ülkesinde mücadele etti. Pallavolo Rovigo altyapısında yetişen ve profesyonel kariyerini başlatan tecrübeli yıldız oyuncu 1999 yılında milli takıma davet edildi ve ilk uluslararası turnuvasında Avrupa Şampiyonası'nda bronz madalyayı boynuna taktı. 2000 yılında formasını giydiği Medinex Reggio Calabria ile CEV Kupası'nı kazanma başarısını gösteren Simona Gioli, 2002 yılında kariyerinin en parlak yıllarını geçireceği Despar Perugia'a imza attı. 6 sezon burada forma giyen Gioli, 2008 yılında Dinamo Moskova'ya transfer oldu. Natalia Hanikoglu ile takım arkadaşı olan İtalyan yıldız sezon başında Novyj Urengoj takımına transfer oldu.

Despar Perugia forması altında 6 sezon geçiren yıldız oyuncu bu dönem içerisinde İtalya'yı domine eden mavi-beyazlı takımın en büyük kozu olmuştu. 2003, 2005 ve 2007 yılında lig şampiyonluğuna imza atan Gioli yine aynı yıllarda takımıyla İtalya Kupası'nı kazanma başarısını gösterdi. 2006 yılında Lig Kupası, 2007 yılında Süper Kupa'yı kazanan Gioli'nin başarıları sadece bununla kalmadı. 2005 ve 2007 yıllarında Avrupa'da Konfederasyon Kupası'nı kazanan yıldız oyuncu, 2006 ve 2008 yıllarında da voleybolda Avrupa'nın bir numaralı organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonluk yaşadı. Despar Perugia (yeni adıyla Pallavolo Sirio) forması altında yaşadığı uluslararası başarıların yanı sıra yıldız oyuncu İtalya milli takımıyla birlikte bir çok başarıya imza attı. 2004 yılında İtalya'da düzenlenen Dünya Grand Prix'inde final maçında Brezilya'ya kaybederek gümüş madalya kazanma başarısını gösteren Gioli ve arkadaşları bir yıl sonra (2005) Hırvatistan'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'ndan da bronz madalya ile döndü. 2007 yılında Belçika'nın ev sahipliği yaptığı Avrupa Şampiyonası'ndan altın madalya ile dönen İtalya milli takımı aynı başarısını Japonya'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda da gösterirken, Simona Gioli takımın önemli parçalarından birisi olarak hafızalara kazınıyordu. Simona Gioli ve arkadaşları aynı yıl Çin'de düzenlenen Dünya Grand Prix'inden bronz madalya ile dönmüştü. Takvimler 2009'u gösterdiğinde İtalya kadın voleybol takımı için yeniden kupa kazanma vakti gelmişti. Polonya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'ndan altın madalya ile dönen Azurri'ler aynı yıl Tokyo'da gerçekleştirilen Dünya Şampiyonası'ndan da şampiyonluk kupasıyla döndü. Simona Gioli son olarak 2011 yılında Japonya'da düzenlenen Dünya Kupası'nda altın madalyayı boynuna takma başarısı göstermişti.

2007 yılında İtalyan ekibi Perugia forması altında mücadele ettiği CEV Kupası'nda en değerli oyuncu seçilen Gioli, aynı yıl sezon sonunda Tokyo'da düzenlenen Dünya Kupası'nda milli takımı ile şampiyonluk kupasına ulaşırken turnuvanın en değerli oyuncusu ve en iyi blokörü ödülüne ulaşıyordu. 2008 yılında İtalyan temsilcisi Despar Perugia forması altında kazanılan Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu sonrasında yıldız oyuncu turnuvanın en değerli oyuncusu seçilme başarısını gösteriyordu. Bir sezon sonra Dinamo Moskova forması altında dörtlü finallerde yer alan Simona Gioli yine aynı organizasyonda en iyi smaçör seçildi. 2009 yılında Avrupa Şampiyonası'nda altın madalyanın yanı sıra Simona Gioli kişisel kariyerine bir yeni ödül daha ekliyor ve milli takımı adına şampiyonluk yaşadığı organizasyonun en iyi smaçörü seçiliyordu. Simona Gioli bununla da yetinmeyip Dünya Şampiyonası'nda hem altın madalyayı boynuna takıyor, hem de turnuvanın en iyi oyuncusu ve en iyi smaçörü ünvanıyla Japonya'dan ayrılıyordu.

Kadın voleybolunda orta oyuncu pozisyonunda Avrupa'nın sayılı oyuncuları arasında gösterilen Simona Gioli'ye hoşgeldin diyor ve sarı-kırmızılı forma altında üstün başarılara imza atmasını temenni ediyoruz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0