Fenerbahçe köp..ğine

Fotoğraf geçtiğimiz haftasonu oynanılan derbi sonrasından.. Bu konu hakkında yazmak ve yazmamak arasında uzun bir süre gidip, geldim. Yazılacak, söylenecek çok şey var ama insan kendisine neyi yakıştırıyorsa öyle yaparmış. Lakabının "Kangal" olduğunu iddia eden bir futbolcu sezon başından buyana ne attığı gollerde, ne de kazandığı derbilerde böyle bir sevinç ortaya koymazken nedense birden bire köpek olduğu Ali Sami Yen'de aklına geliyor. Tamamen provakasyon, tahrik ve aşağılama amacıyla edilen bir hareket olduğu apaçık ortada. Bir insan kendisini bu derece "köpek" hissederken, Galatasaray taraftarının gözlemci raporuna göre sadece 167 saniye boyunca bu arkadaşlara ismiyle hitap etmesi, rapora yazılmış ve sonrasında kulübümüz 5bin lira para cezasına çarptırıldı.


Öncelikle şurada anlaşalım. Geçtiğimiz hafta oynanılan derbi nefret tohumlarının sarı-lacivertli çubuklu formanın altından başlatılıdığı seneler olan 2000'li yıllardan itibaren açık ara en olaysız, centilmence ve olması gerektiği gibi olan bir derbiydi. Ne bir hakemin kafası yarıldı, ne rakip teknik heyetten üç kişinin alnı açıldı, ne de futbolculara gol sevinçlerinde yabancı maddeler atıldı, ne de golden sonra kameraya koşan herhangi bir oyuncu kör olma tehlikesi yaşadı. Bu sezon ayrıca CentilmenLig'in en üst sırasında yer alan takım olan Galatasaray ve taraftarına da ancak bu yakışırdı. Sadece kendi takımıyla ilgilenen, takımını destekleyen ve onu yalnız bırakmamak adına tek bir olay çıkartmayan taraftar şampiyonluk yolunda takımının yanındaydı, bu belli. Süper Final adında gerçekleştirilen saçmalık ötesinde oynanacak maç sayısı belli. Evinde oynadığın her maç taraftarının desteği önemli..

Bu denli centilmence ve olaysız geçen karşılaşma sonunda Fenerbahçeli oyuncular provakasyonun dibine vurmaya başladı. Maç sonunda sevinebilirsiniz, hatta dilerseniz iki gün boyunca kutlama yapabilir, bayrak asabilirsiniz. Ama bunun bir edebi, bir adabı var. Maçtan sonra tüm takımı ortasahada toplayıp deliler gibi zıplamak, sevinmek, saçma sapan hareketler etmek ve gözlemcinin raporuna yazarak ceza isteminde bulunduğu "Köpek" hareketleri yapmak tamamen olay çıkartmak amaçlı yapılan bir harekettir. Stadyumda yer alan sözde yayıncı kuruluş, özde Türk futbolunun yöneticisinin muhabirinin koridorlarda Fenerbahçe taraftarı gibi sevinmesi, saçma sapan cümleler kurması, tribünde yer alan güvenlik görevlisinin üzerindeki yeleği çıkartarak yanında taşıdığı Fenerbahçe formasını giymesi.. Tüm bu parçaları tek tek birleştirdiğinizde bu maçla ilgili tek bir olay çıkmaması ve Türk Telekom Arena'da kelimenin tam anlamıyla taraftarlık dersi verilmesi tamamen Galatasaray taraftarlığının büyüklüğünden..

Son olarak eklemekte fayda var. Karşılaşma sonrasında maçın gözlemcisi raporunda "Fenerbahçe köpeğine.." diye tezahürat edilmesi nedeniyle ceza isteminde bulunmuş. Kusura bakmayın sayın gözlemcim bizim orada köpeğe, köpek derler.

4 yorum:

  1. süper bir yorum ve açıklama

    YanıtlaSil
  2. Şikebahçeli topçuların kalitesi ortada, dolayısı ile davranışları ile birebir uyuşan hareketleri, bu konuda ne kadar istikrarlı olduklarını gösterir. Stoch denen rezil adamın aldığı Galatasaray formasını kıçına sokması ise yabancı futbolcularının da aynı kalitede olduklarını gösterir.Ancak ona o farmayı veren Galatasaraylı futbolcu da yanlış yapmıştır.Bir şike bahçeliye Şanlı formamız asla verilmemelidir.

    YanıtlaSil
  3. köpek değil aslında bildiğin İT

    YanıtlaSil
  4. ulan ne seref yoksunu takim bunlar !

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0