43 yıl sonra liderlik için..

Bu sezon kulüp tarihinde ilk kez boy gösterdiği THY Euroleague organizasyonunda peri masalı gibi bir sezon geçiren ve çeyrek finalin kapısından son maçta dönen Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımı tarih yazmaya devam ediyor. Beko Basketbol Ligi’nde uzun süredir liderliği elden bırakmayan Oktay Mahmuti’nin öğrencileri normal sezonun son haftasında deplasmanda oynanacak olan Aliağa Petkim karşılaşmasından da galibiyetle ayrılması halinde 43 yıl sonra normal sezonu lider tamamlama başarısını gösterecek.

 22 yıl aradan sonra kazanılan Cumhurbaşkanlığı Kupası ile başlayan sezonda devam eden sekansta önce THY Euroleague organizasyonuna adını yazdıran, daha sonra çeyrek finalin kapısına dayanan Yenilmez Armada tarihi zaferlere imza attığı sezonda tarihi bir başarıya daha imza atmış olacak. Beko Basketbol Ligi’nde normal sezonda 5 (Anadolu Efes, Beşiktaş Milangaz, Fenerbahçe Ülker, Antalya Büyükşehir Belediye ve Mersin Büyükşehir Belediye) mağlubiyet alan Oktay Mahmuti’nin takımı geride kalan 29 hafta içerisinde ligde yer alan 15 takımı en az bir kere mağlup etmeyi başardı. İzmir temsilcisi Aliağa Petkim ile deplasmanda oynanacak olan karşılaşmada Galatasaray Medical Park sahadan mağlubiyetle ayrılması durumunda en yakın takipçisi Bandırma Banvit’in mağlup olmasını bekleyecek. 

Bu sezon %82 kazanma oranı ile ligde mücadele eden Oktay Mahmuti'nin öğrencileri son hafta sonuçlarına göre Aliağa Petkim veya Tofaş ile play-off'larda eşleşecek.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0