Ann Wauters resmen Galatasaray Medical Park'ta..

Cumhurbaşkanlığı ve Türkiye Kupası'nı kazanan, Kadınlar Basketbol Ligi'nde final serisinde ezeli rakibine kupayı kaptıran Galatasaray Medical Park kadın basketbol takımı gelecek sezonun hamlelerini gerçekleştirmeye başladı. Euroleague'de sekizli finallere ev sahipliği yapmasına rağmen turnuvayı 5.lik ile kapatan kadın basketbol takımı Avrupa'nın en iyi uzun oyuncuları arasında gösterilen 32 yaşındaki Ann Wauters ile gelecek sezon adına kesin olarak anlaşma sağladı. Sezon başında Galatasaray ile görüşmesine karşın Ros Casares'e imza atan ve geçtiğimiz günlerde İspanyol ekibi ile Avrupa Şampiyonluğu yaşayan tecrübeli pivot gelecek sezondan itibaren Galatasaray Medical Park'ın başarısı için mücadele edecek.

12 Ekim 1980, Belçika doğumlu olan tecrübeli oyuncunun basketbol hayatı 12 yaşında başladı. Okul çağında basketbolla ilgilenen Ann Wauters'ın başarılarla dolu profesyonel kariyeri ise 1998 yılında Fransız ekibi Valenciennes forması altında başladı. Milli takım formasıyla altyapının tüm kategorilerinde forma giyen tecrübeli oyuncu 1998 yılında Sıralama (Klasman) Turu'nda maç başına 20 sayı - 10 ribaund ortalaması ile mücadele etti ve tüm dikkatleri üzerine çekti. Ann Wauters elde ettiği bu istatistikler sonraısnda turnuvanın en iyi oyuncusu seçilme başarısı gösterdi. Altyapıda bu istatistikler ile dikkatleri çeken Ann Wauters bir sonraki yıl (yani 1999) ilk kez milli takım formasını giyecek ve Avrupa Şampiyonası'nda göstereceği maç başına 12 sayı - 8 ribaund performansıyla tüm Avrupa'nın dikkatini çekecekti.

1999 yılında Fransız temsilcisi Valenciennes Olympic forması altında Avrupa'ya kendisini tanıtmaya başlayan tecrübeli oyuncu başarılarla dolu kariyerinin de startını veriyordu. 6 sezon Fransız temsilcisinin formasını giyen Ann Wauters, kadın basketbolunun bir numaralı platformu olan Euroleague'de ilk şampiyonluğunu 2002 yılında yaşıyordu. Bir yıl önce finalde kaybeden Belçikali pivot aynı sezon maç başına 20.8 sayı ile turnuvanın en skorer oyuncusu olma başarısını gösteriyordu. 2003 yılında finalde kaybeden, 2004 yılında yeniden şampiyonluk yaşayan Ann Wauters şampiyonluk yolunda takımına maç başı 17 sayılık katkı sağlıyordu. 

2005 yılında CSKA Moskova'ya imza atan tecrübeli oyuncu ilk sezonunda Avrupa'da şampiyonluk kupasını kaldırırken maç başına 12 sayı - 8 ribaund ile oynadı. Bir sonraki sezon Rusya temsilcisi ile final oynayan tecrübeli oyuncu bir sezon kupa kazanıp, diğer sezon kazanmama geleneğini sürdürdü. CSKA forması altında son sezonunda maç başına 15.6 sayı - 7.6 ribaund ortalamasını tutturan yıldız oyuncu sezon sonunda kontratını üç yıl daha uzatıyordu. 2007 yılında CSKA Moskova forması altında 18.7 sayı - 7.9 ribaund ortalaması ile mücadele eden ve Avrupa üçüncülüğü yaşayan Ann Wauters bir sonraki sezon kariyerinde ikinci kez çeyrek finalden öteye gidemiyordu. 2009 yılında da CSKA Moskova forması giyen Ann Wauters 17.8 sayı - 8.5 ribaund ortalaması tutturmasına rağmen takımının çeyrek final kapısından dönmesine engel olamıyordu. 

CSKA Moskova forması altında beş yıl geçiren Ann Wauters sezon sonunda Rusya'da yeni bir rekabetin başlayacağı UMMC-Spartak ikilisinden turuncu-beyazlı takım olan Ekaterinburg temsilcisine imza atıyordu. 2010 yılında UMMC Ekaterinburg forması altında mücadele eden Ann Wauters kariyerinde ilk kez çift hanelere çıkamıyor ve maç başına 9.8 sayı - 4.1 ribaund ortalaması ile mücadele ediyordu. UMMC Ekaterinburg ile o sezon üçüncülük madalyasını boynuna takan tecrübeli yıldız bir sonraki sezon maç başına 13 sayı - 6.7 ribaund ortalaması ile mücadele etti. Tecrübeli oyuncu sezon ortasında hamileliği nedeniyle basketbola ara vermek zorunda kaldı. Basketbola kısa bir süre ara vermek zorunda kalan Ann Wauters'ın dönüşü İspanyol ekibi Ros Casares'e oldu. Bu sezon İspanya Ligi'ni ve Avrupa Kupası'nı kazanan mavi-beyazlı ekibin formasını giyen Belçikalı yıldız oyuncu 14.6 sayı - 7.5 ribaund ortalamaları ile mücadele ederken, İstanbul'da düzenlenen ve ev sahipliğini yaptığımız organizasyondan altın madalya ve şampiyonluk kupasıyla ayrılıyordu.

2000 yılında Cleveland Rockets tarafından WNBA organizasyonuna draft edilen oyuncu 7 sezon burada forma giydi. WNBA'de forma giyen Belçikalı ilk oyuncu olma başarısını gösteren tecrübeli yıldız bu sezon yaz döneminde Seattle Storm forması giyecek. 

Kadın basketbolunda Avrupa'nın sayılı pivotları arasında gösterilen Ann Wauters'a hoşgeldin diyor ve Galatasaray Medical Park forması altında üstün başarılara imza atmasını temenni ediyoruz!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0