ELW - F8 | Sayı kraliçesi; Diana Taurasi

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlenen Kadınlar Avrupa Ligi'nde Final 8 organizasyonu dün akşam oynanılan Ros Casares - Rivas Ecopolis karşılaşmasıyla sona erdi. Avrupa'nın en büyük kadın basketbol organizasyonunda kupaya uzanan takım Ros Casares olurken, turnuvanun 'sadece kağıt üzerinde' evsahibi takımı olan Galatasaray Medical Park kadın basketbol takımı organizasyonu 5.sırada tamamlandı. Gerek ev sahipliği konusunda, gerek organizasyon konusunda, gerekse aldığı sonuçlar konusunda sınıfta kalan kadın basketbol takımımızda teselli ödülü Amerikalı süperstarımız Diana Taurasi'den geldi.

Sezon başında Galatasaray Medical Park'a transfer olan yıldız oyuncu, Avrupa sahnesinde forma giydiği 18 maçta maç başına 20.9 sayı ortalamasına ulaşarak en skorer oyuncu oldu. Turnuvanın sayı kraliçesi olmayı başaran Amerikalı süperstar bu istatistiğinin yanı sıra maç başı 4.4 ribaund - 3.1 asist ve 1 top çalma ortalaması ile oynadı. Euroleague organizasyonunda VICI Aistes karşılaşmasında 31 sayı üreten ve bu sezon Avrupa'da en yüksek skora ulaşan Taurasi devam eden süreçte grup maçlarında Ekaterinburg, Uni Seat Györ ve Ros Casares karşısında 28 sayı üretti. Amerikalı süperstar ayrıca en çok faul yapılan, en çok üç sayılık şut isabeti bulan ve en çok serbest atış isabeti bulan oyuncu istatistiğinde de ilk sırada yer aldı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0