Fatih Terim: Galatasaray'lılar merak etmesin, biz buradayız..

Dün yaşanan olayla ilgili olarak açıklamalarda bulunan İmparator olay sonrasında iki oyuncunun çok üzgün olduğunu ve görüşmek istediklerini ama kendisinin bunu kabul etmediğini belirtirken, Manisaspor maçında kafilede yer almayacaklarını, takımla antremanlara çıkmayacaklarını ve kendilerine yönetim tarafından en ağır para cezasının kesileceğini belirtti. Fatih Terim iki oyuncunun ilerleyen günlerde takımdaki durumlarının nasıl olacağı hakkında karar vereceğini belirtirken, bunu oyuncuların kendilerinin belirleyeceklerini de ifade etti. Antreman sırasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan İmparator Fatih Terim'in tüm açıklamaları şu şekilde...


"Olmuş bir olayı saklamanın gereksiz olduğunu düşünüyoruz. Kamuoyu ve Galatasaraylılarla olayı paylaşmak istedik. Yazılanları söylenenleri gördüğümüzde, bilgi kirliliğini önlemek istedik. Herşeyi doğru ve yerli yerine koyalım. Dün antreman sırasında rutin olaylardan birisi olmuştur. Sen girdin, ben girdim şeklinde oldu ama olay devam etti. Ben araya girdim ve oyuncuları soyunma odasına gönderdim. Melo arkadaşına vurmuş, Riera'nın kaşı açıldı. Riera olay sonrasında hastahaneye gitti, sonrasında buraya geldi ve birlikte yemek yedik. Hadise tamamen bundan ibaret.

Bunu Galatasaraylılarla ve futbol kamuoyuyla doğru bir şekilde paylaşmak istedik. Buraya getirip öpüştürürdüm ama doğru değil. İkisi de ceza alacak, Galatasaray'ın disiplin talimatı var. Ama bu talimatlardan evvel kendi değerleri var. Ben yönetimimize oyunculara alacakları en yüksek para cezasını almalarını talep ettim. Bugün takımdan ayrı çalışacaklar, bir antrenör nezaretinde başka bir sahada çalışacaklar. Bizimle Manisa deplasmanına gelmeyecekler, bir süre antremana da çıkmayacaklar. Gereken en büyük para cezasını da alacaklar. Şampiyonluk yürüyüşüne katılıp, katılmayacaklarına önümüzdeki günlerde karar vereceğim.

2-3 hafta evvel Semih Haznedaroğlu'nu Torino'ya gönderdik ve Juventus kulübü ile görüştük. Sportif direktörleriyle Melo'nun opsiyonu hakkında görüşme gerçekleştirdik. Şampiyonluk yolunda bizim kolumuza girip, girmeyeceklerine önümüzdeki günlerde ben karar vereceğim.

Galatasaraylılar merak etmesin, biz bu işi çözeriz. Buradan Galatasaray yara almadan, güçlenerek çıkar. Yalandan bir sahne ayarlayarak, yalandan öpüştürerek bunun üzerini kapatmanın alemi yok. Galatasaray'ın kendine ait değerleri vardır; Asıl olan Galatasaray'dır. Bugün tam söylenecek olan budur. Ufak tefek nazar boncukları olacaktır. Bunun cezasız kalması mümkün değildir. Ceza bir kaç şekildir ve bunları göreceğiz. Sizin yazdığınız "iddia ediliyor" kelimesi çok esnek bir kelime, üzerine destan yazılır. Ben size doğrusunu söylüyorum, gerçekleri söylüyorum. Tek sorumlu ve en yetkili kişi olarak hadiseyi sizlerle paylaşıyorum.

Son bitim yeri benim bulunduğum çizgidir. Bu çizgiden sonra herşey biter. Çizgiyi aştıkları için konuyu paylaşıyoruz. İki oyuncunun da görüşme teklifini de kabul etmedim. En azından 48 saatin geçmesini bekledim. Felipe Melo ve Albert Riera'nın çok üzgün olduklarını biliyorum. Ama kendileriyle bu konu hakkında görüşmedim.

Bütün disiplin cezaları dünden itibaren zaten işleme alındı ama şampiyonluk yolunda bizimle olacaklar mı, göreceğiz. "

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0