Normal sezonun sonu; Manisaspor

Spor Toto Süper Lig'de normal sezonun son haftasında deplasmanda Manisaspor ile karşılaşacak olan takımımız bu karşılaşmadan da galibiyetle ayrılarak ligi mutlu kapatmak ve en az 9 puan farkla play-offlara önde girmek istiyor. Gelecek sezon Bank Asya 1.Lig'de mücadele etmesi geçtiğimiz hafta kesinleşen siyah-beyazlı ekip karşısında sahaya mutlak galibiyet parolası ile çıkacak olan Fatih Terim'in öğrencileri bu karşılaşmadan galibiyetle ayrılması halinde bu sezon deplasmanda 10.galibiyetine ulaşırken, yenilmezlik serisini de 11 maça taşıyacak. Süper Lig'de normal sezonun son haftasında deplasmanda oynanacak karşılaşma öncesi son bilgiler, istatistikler ve mini analizler..

EN BAŞARILI DEPLASMAN TAKIMI
Süper Lig'de geride kalan 33 hafta sonunda deplasmanda 16 maça çıkan lider Galatasaray, açık ara en başarılı deplasman performansına sahip bulunuyor. Deplasmanda oynadığı karşılaşmalarda 9 kez sahadan mutlu bir şekilde ayrılan takımımız 5 karşılaşmada rakibi karşısında 2 puan bırakarak sahadan ayrıldı. Konuk ekip sıfatıyla çıktığı karşılaşmaların 2'sinde ise sahadan mağlubiyetle ayrılan Fatih Terim'in öğrencileri toplamda 32 puan topladı. Bu karşılaşmalarda rakip filelere 27 gol bırakma başarısı gösteren takımımız kalesinde sadece 10 gol gördü. Deplasman maçlarında en çok gol atan (30) takım konumunda bulunan Sivasspor'un ardından en golcü takım olarak ikinci sırada gelen takımımız aynı zamanda deplasman maçlarında en az gol yiyen (10) takım konumunda bulunuyor. Galatasarayımız ayrıca deplasmanda oynadığı maçlarda elde ettiği 17 gol averajı ile bu alanda da ilk sırada yer alıyor.

SÜPER FİNAL ÖNCESİ SON DURAK
Bu sezon ilk kez uygulanacak olan play-off öncesinde normal sezonun son haftasında Manisaspor ile deplasmanda karşılaşacak olan Galatasaray, en yakın takipçisi olan ezeli rakibi Fenerbahçe ile arasındaki 9 puanlık farkı korumaya devam ediyor. 34 haftalık normal sezonda alınan puanların yarıya bölüneceği play-off statüsünde hiç kuşkusuz rakiplerinizle olan fark büyük avantaj sağlayacak. Manisaspor karşılaşması öncesinde ezeli rakibi ile puan farkını 9 (dokuz)'da tutmaya devam eden Fatih Terim'in öğrencileri son haftada rakibinin olası puan kaybı sonucunda play-offlara +10 puan farkla girmeyi hedefliyor. Ezeli rakibimiz ve en yakın takipçimiz olan sarı-lacivertli takım ligin son haftasında küme düşme hattında bulunan ve bir puan alması halinde ligde kalmayı garantileyecek olan Antalyaspor ile evinde karşılaşacak. Samsunspor ile kümede kalma savaşı veren kırmızı-beyazlı takım Kadıköy'den bir puan çıkartması halinde ligde kalmayı garantileyecek. Antalyaspor eğer puan alamaz ve Samsunspor deplasmanda oynayacağı Sivasspor karşılaşmasından üç puan ile ayrılması durumunda Mehmet Özdilek'in öğrencileri gelecek sezon Bank Asya 1.Lig'de mücadele edecek.

REKORA ADIM ADIM; FERNANDO MUSLERA
Sezon başında Lazio'dan transfer edilen Uruguaylı genç kalecimiz Fernando Muslera bu maçta gol yememesi halinde Galatasaray forması altında geçirdiği ilk yılında adını tarihe yazdıracak. Bu sezon ligde forma giydiği 32 karşılaşmada kalesini 15 kez gole kapatan 'kedi' lakaplı kalecimiz Muslera, ligin son haftasında deplasmanda oynanacak olan Manisaspor karşılaşmasını gol yemeden tamamlaması halinde Taffarel ve Mondragon'u geride bırakarak 16 lig maçında gol yememe rekorunu kırmış olacak.

DEPLASMAN GOLCÜSÜ; NECATİ ATEŞ
Devre arasında Antalyaspor'dan transfer edilen tecrübeli forvet oyuncumuz Necati Ateş, sezonun ikinci yarısından itibaren 9 maçta sarı-kırmızılı formayı giyerken bu karşılaşmalarda 6 kez rakip fileleri havalandırdı. Galatasaray forması altında deplasmanda 5 gol atan tecrübeli forvet, taraftarımız önünde ilk golüne geçtiğimiz hafta Orduspor karşısında yaklaşık 30 metreden nefis bir golle ulaşırken bu gol aynı zamanda Türk Telekom Arena'da oynanılan lig maçlarında atılan 50.gol oldu.

ELVEDA SÜPER LİG
Süper Lig'de toplamda 6.sezonunu geçiren Manisaspor gelecek sezon bir alt lig olan Bank Asya 1.Lig'de mücadele edecek. Spor Toto Süper Lig'in 32.haftasında evinde Sivasspor karşısında sahadan 3-1'lik mağlubiyetle ayrılan siyah-beyazlı takım matematiksel olarak gelecek sezon Bank Asya'da mücadele etmeyi garantiledi. Manisaspor, ilk olarak 2005-2006'da mücadele ettiği Süper Lig'de üst üste 3 sezon yer aldıktan sonra 2007-2008 sezonu sonunda Bank Asya 1. Lig'e düşmüştü. Ege temsilcisi bir sezon aradan sonra tekrar Süper Lig'e yükseldikten sonra yine 3 sezon Süper Lig'de yer almış, ardından Bank Asya 1. Lig'e dönmüş oldu.

SON 3 MAÇTA 10 GOL
Süper Lig'de son galibiyetini 30.hafta evinde Mersin İdmanyurdu karşısında 2-0'lık sonuçla alan siyah-beyazlı takım bir sonraki hafta deplasmanda karşılaştığı Beşiktaş karşısında kalesinde 4 gol gördü. Bir sonraki hafta Sivasspor karşısında kalesinde 3 gol gören Reha Erginer'in öğrencileri geçtiğimiz hafta oynanılan Gençlerbirliği karşılaşmasında da kalesinde 3 gol gördü. Son 3 maçta kalesinde 10 gol görmesine karşın rakip filelere sadece 2 gol bırakan Manisaspor ligde en çok giyen 3.takım konumunda bulunuyor. Manisaspor geride kalan 33 hafta sonunda kalesinde 48 gol gördü.

EN KÖTÜ 3.İÇ SAHA PERFORMANSI
Bu sezon evinde oynadığı 16 karşılaşma sonunda 5 galibiyet - 3 beraberlik ve 8 mağlubiyet ile sahadan ayrılan Ege temsilcisi bu karşılaşmalarda kalesinde 23 gol görürken, rakip fileleri 16 kez havalandırdı. Evinde oynadığı karşılaşmalar sonunda 18 puan ve -7 gol averajına sahip olan Manisaspor ligin en kötü iç saha performansına sahip olan Ankaragücü'nün ardından ikinci sırada bulunan Mersin İdmanyurdu (18 puan, -9 averaj) takımını takip ediyor.

EN GOLCÜ İSİM; ISAAC PROMISE (11 GOL)
Gelecek sezon Bank Asya'da mücadele edecek olan siyah-beyazlı takımda en golcü isim attığı 11 gol ile Nijeryalı forvet Isaac Promise oldu. Sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan 24 yaşındaki Nijeryalı forvet attığı 11 golün yanı sıra 3 golün hazırlayıcısı oldu ve Manisaspor'un geride kalan 32 haftada attığı 31 golün 14'üne doğrudan etki etmiş oldu. Siyah-beyazlı takımda Nijeryalı oyuncunun ardından en golcü isim attığı 7 golle tecrübeli ortasaha oyuncusu Murat Erdoğan oldu.

KEMAL ÖZDEŞ, ÜMİT ÖZAT VE REHA ERGİNER
Süper Lig'in ilk yarısına oldukça iyi bir giriş yapan ve aldığı sonuçlar sonrasında ilk 5'te yer alan Manisaspor ligin 14.haftasından itibaren durdurulamaz bir çöküşün içerisine girdi. Arka arkaya aldığı başarılı sonuçların ardından tüm dikkatleri üzerine çeken siyah-beyazlı takım üstüste 10 hafta maç kazanamayınca sezona başladığı teknik direktörü Kemal Özdeş ile yollarını ayırdı. Süper Lig'in 23.haftasında Ümit Özat'ı teknik direktörlük koltuğuna getiren Manisaspor'da bu birliktelik fazla uzun sürmedi. Ümit Özat'la birlikte geçirilen 6 haftada sadece Ankaragücü karşısında (0-1) deplasmanda galip gelme başarısını gösteren siyah-beyazlı takımın önlemez düşüşü devam ederken Manisaspor bu düşüş sonrasında ligin alt kısmında yer alan tehlikeli bölgeye girdi. Ligde 28.hafta sonunda yeniden teknik direktör değişikliğine giden Ege temsilcisinde teknik direktörlük koltuğuna Reha Erginer oturdu. Genç teknik adamın yönetiminde ligde 5 maçı geride bırakırken Manisaspor bu karşılamalarda 4 mağlubiyet - 1 galibiyet alabildi. Süper Lig'de 32.hafta evinde Sivasspor karşısında aldığı mağlubiyet sonrasında ise Manisaspor'un gelecek sezon Bank Asya'da mücadele etmesi kesinleşti.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0