Rekora bir adım kala; Nando Muslera

Sezon başında takımımıza katılan ve maliyeti nedeniyle eleştiri oklarının hedefinde olan genç kaleci Fernando Muslera kulüp tarihimizin en başarılı kalecisi olma yolunda ilerliyor. Efsanevi oyuncumuz Taffarel ve başarılı kalecilerimizden Mondragon'un izinden gitmeye devam eden Fernando Muslera, bu sezon ligde 15 maçta kalesini gole kapatarak kulüp tarihinde Taffarel ve Mondragon ile birlikte bu rekora ortak oldu. Uruguaylı kaleci bu sezon bir lig maçında daha kalesini gole kapatırsa Galatasaray forması altında geçirdiği ilk yılında adını kulüp tarihine yazdırmayı başaracak.
 
Pozisyonu itibariyle dünyanın en iyi 10 kalecisi arasında yer alan ve gelecek vaadeden en potansiyelli kalecilerden birisi olarak gösterilen Fernando Muslera geride kalan 33 hafta sonunda ligin en az gol yiyen kalecisi olarak bulunuyor. Ligin ilk haftalarında yediği gollerin yanı sıra dördüncü hafta oynanılan Karabükspor maçında gördüğü kırmızı kartın ardından ağır eleştirilere maruz kalan ve maliyeti nedeniyle sık sık taraftarın önüne atılan genç kaleci ligin 5.haftasında Ankaragücü deplasmanında gol yememe serüvenini başlattı. Devam eden bölümde Antalya, Kayseri, Mersin, Beşiktaş, Gençlerbirliği, Trabzon, Ordu, Manisa, Eskişehir, Ankaragücü, Kayseri, Sivas, Gençlerbirliği ve Ordu maçlarında kalesini gole kapatarak 15 maçlık 'gol yememe' rekoruna ortak oldu. Ligde içeride oynanılan 7 maçta kalesini gole kapatan, en az gol yiyen ve en başarılı kaleci olarak bulunan Fernando Muslera gelecek hafta deplasmanda oynanacak olan Manisaspor karşılaşmasında kalesini gole kapatması halinde bu rekorun sahibi olacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0