Süper Final | Hiçbir şey bitmedi..

Spor Toto Süper Lig'de normal sezonun ardından oynanmaya başlayan Süper Final'de iki hafta geride kalırken, Galatasarayımız en yakın takipçisinin 2 puan önünde liderliğine ve şampiyonluk yürüyüşüne devam ediyor. Süper Final karşılaşmalarına galibiyetle başlayan ve geçtiğimiz hafta ezeli rakibine evinde mağlup olan Fatih Terim'in öğrencileri şampiyonluk yolunda Trabzonspor ile deplasmanda karşılaşacak. Karadeniz temsilcisinin cezası nedeniyle sadece kadın ve çocuk taraftarların seyredeceği karşılaşmayla birlikte Süper Final'de ilk tur maçları tamamlanmış olacak. 28 Nisan Cumartesi akşamı Hüseyin Avni Aker'de oynanacak olan karşılaşma öncesinde son bilgiler, istatistikler ve mini analizler...

CİMBOM BAŞI DİK YÜRÜR!
Süper Final'de geride kalan iki hafta sonunda en yakın takipçisinin 2 puan önünde liderliğini devam ettiren Galatasaray şampiyonluk yolunda emin adımlarla hedefe yürüyor. Geçtiğimiz hafta sonu oynanılan Fenerbahçe karşılaşmasında tek kale oynamamıza rağmen sahadan mağlubiyetle ayrılmamız her ne kadar taraftarlarımızda bir takım umutsuzluğa sebep olsa da, Fatih Terim'in öğrencilerinin ortaya koyduğu futbol ve dominant karakter şampiyonluk yolunda kazanılan 3 puandan daha önemli görünüyor. Trabzonspor ile üstüste iki hafta karşılaşacak olan takımımız bu karşılaşmalarda herhangi bir kayıp yaşamadan şampiyonluğa yürümek için mücadele edecek.

SÜPER FİNAL'DE GOLLER ORTASAHADAN
Süper Final'de ilk iki haftada rakip filelere 3 gol bırakan takımımızda ilginç bir özellik var. Süper Final'in ilk haftasında deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşan takımımız bu karşılaşmadan Felipe Melo ve Aydın Yılmaz'ın golleriyle iki farklı galibiyete uzanmıştı. Geçtiğimiz haftasonu evimizde konuk ettiğimiz Fenerbahçe karşılaşmasıyla birlikte geride kalan Süper Final'in ikinci haftasında da tek golümüz ortasaha oyuncumuz Selçuk İnan'dan geldi. Sarı-lacivertli rakibimiz karşısında harika bir frikik golüne imza atan Selçuk bu sezon 12.golüne imza atarken mağlubiyete engel olamadı. Süper Final'de geride kalan karşılaşmalarda forvet oyuncularının girdiği pozisyonları değerlendirememesi sonrasında skora katkı alamayan Galatasarayımızda atılan tüm goller ortasaha oyuncularından kaydedilmiş oldu.

15.HAFTA | AVNİ AKER'DE FARKLI GALİBİYET
Spor Toto Süper Lig'de normal sezonun 15.haftasında lider sıfatıyla Trabzon deplasmanına çıkan Galatasarayımız rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyarak sahadan 3-0'lık galibiyetle ayrılırken, haftaiçi mağlup ettiği Fenerbahçe'nin ardından haftasonu Trabzonspor'u deplasmanda mağlup ederek adeta bir güç gösterisi yapıyordu. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanılan karşılaşmadan üç farklı skorla galip dönen takımımızda ilginç bir nokta bizleri bekliyordu. Sezon başında bordo-mavili takımdan transfer edilen Selçuk İnan ve Ceyhun Gülselam karşılaşmada eski takımları karşısında fileleri havalandırırken, maçtaki diğer golümüz Johan Elmander'den geliyordu.

GOL MAKİNESİ: BURAK YILMAZ (32 GOL)
Spor Toto Süper Lig'de normal sezonu 3.sırada tamamlayan Trabzonspor'un hücumda en etkili ismi hiç şüphesiz ki Burak Yılmaz. Genç oyuncu bu sezon ligde 30 maçta rakip fileleri 32 kez havalandırırken, bordo-mavili forma altında bir sezon içerisinde en çok gol atan oyuncu olma başarısını gösterdi. Süper Final'de ilk hafta maçında Fenerbahçe karşılaşmasında burnu kırılan ve bu nedenle geçtiğimiz hafta Beşiktaş maçında forma giyemeyen başarılı forvet oyuncusu aynı zamanda gol krallığı yarışında açık ara lider konumda bulunuyor. 34 haftalık lig maratonunda 60 gol atan bordo-mavili takımda gollerin yarısından fazlasına sahip olan Burak, bu performansıyla birlikte ligde bir çok takımı geride bıraktı. Ankaragücü (22), Orduspor (28) ve Manisaspor (31)'dan daha fazla gol atma başarısını gösteren genç oyuncu, son hafta küme düşmenin eşiğinden dönen Antalyaspor ile de aynı sayıda gol attı. Burak ayrıca yaptığı 9 asist ile takımının bu alanda en etkili ismi olarak yer alıyor.


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0