ST Süper Final Panorama 2. Hafta

Gençler, n'aptık biz? Bu hafta iyi futbol oynayıp bol şut atanların kaybetme haftasıydı galiba. Gezegenler ve burçlarla ilgili olaylar olabilir. Mars yine garip bir açı yaptıysa Venüs'le, Dünya'yla, Güneş'le.. Güneş'te patlamalar falan varsa. Ya da yerin altında birşeyler vardır, magmadaki kıpırdanmalar yerçekimi ivmesini değiştirmiştir falan? Bir tuhaflık var yani. Başka türlü bu Galatasaray- Fenerbahçe maçı ile, o Barcelona - Chelsea maçının aynı haftada oynanıp sporca ezen tarafın skorca ezilmesiyle sonuçlanması açıklanamaz. Bu bir tesadüf değil.

 
ATMAK YA DA ATMAMAK
İşte bütün mesele bu.  Saraçoğlu'ndaki son maçımızda o kadar bastırıp, gol atmakta bu kadar geç kalmamızı kalelere yapılan büyüye bağlamıştım ama, kendi stadımızda benzer bir durumun daha da vahimiyle karşılaşınca, bu suçlamadan vaz geçmek durumunda kaldım. Toplam 29 şut atmışız, yaklaşık 10u kaleyi bulmuş, 1i gol olmuş. İstatistiğe yansıyanı bu. Tahminen 90 dakikanın minimum 80i rakip ceza alanının çevresinde geçmiştir, ondan emin olamadım. Rakibin alınmasına gerek yok, amaçları zaten oyunu kendi taraflarında karşılamaktı, dolayısıyla... Ben hala anlamadım, ne olup ne bitti de öyle oynadığımız maçı kaybettik.. Haftanın beceriksiz takımı seçelim o zaman Galatasaray'ımızı, şimdi beceriksiz seçelim ki antrenmanda topu kaleye sokmacayı çalışsınlar ve sonra hep beraber mutlu olalım...

KIZIŞAN İŞLER
Süper Lig.
9 puan farkla lider bitirmece. 
Süper Final
4,5tan 5 puan fark. 
İyi oyuna rağmen kaybedilen bir maç.
1,5tan 2 puan fark. 
Haftanın sinir bozucu yanı bu olsun mu? 
İŞTE TARAFTAR
Galatasaray taraftarı maç öncesinde takımlarına Kadıköy'de o kupayı kaldırmaları gerektiğini gayet net ve güzel anlatan 3 boyutlu bir koreografi planladı ve bunu başarıyla gerçekleştirdi. Gökhan Gönül de kıskandığından olsa gerek çıkışta, "Bu işler koreografiyle olmuyor." dedi, anlamadık. Fenerbahçe takımı maç sonunda stadın göbeğinde oldukça eğlendi, sevindi ve bir hafta önce taç atışını yabancı madde yağmurundan ötürü kullanmak istemeyen futbolcunun tavırlarından tahrik olan rakip takım taraftarlarına ders olacak bir görüntü sergileyen sarı kırmızılı hayran kitlesi, bu sevince dokunmadı, ne bir yabancı madde attı ne de küfür etti ama "Fenerbahçe köpeği" tanımlaması nedeniyle gene PFDK'lık olabildi. Hatta o kadar 'temiz' bir destek geldi ki medya 'köpek' kelimesini sansürlemek zorunda kaldı?

Maçın sonucu ne kadar hayal kırıklığına uğratmış olsa da tribünlerin inancı kırılacak gibi değil. Biraz önce Florya'da toplanıp takımını destekleyen 10bin kişi de şampiyonun taraftarı olmayı hak ediyor. Haftanın güzeli onlar.

İLGİNÇ POZİSYON
Haftanın fotoğrafının bu olmasının sebebi, bu olmaması için herhangi bir nedenin olmaması. İki maçlık şeylere hafta dersek olacağı bu, şaheser çıkmasını beklemiyordunuz herhalde.

Golü bekleyenin değil de arayanın bulduğu günler dileğiyle!

1 yorum:

  1. Hatta o kadar 'temiz' bir destek geldi ki medya 'köpek' kelimesini sansürlemek zorunda kaldı?

    Ayni ligtv BJK macinda Galatasarayin herseyine kufur ederken sesi kismadi ama hakeme kufur ederlerken sesi kisti.Bu seref yoksunlarini anlamak guc.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0