Süper Final öncesi İmparator'dan açıklamalar..

Spor Toto Süper Lig'de normal sezonu en yakın takipçisine 9 puan farkla tamamlayan Galatasarayımızın teknik direktörü Fatih Terim dün yayınlanan Pazartesi Futbolu programında önemli açıklamalarda bulundu. Göreve gelişten itibaren Florya'yı düzeltmenin en önemli nokta olduğunu savunan İmparator, oyuncularının büyük bir özveri ile oynayarak ligi 9 puan farkla lider tamamlamamızda önemli rol oynadıklarını söyledi. Süper Lig'de en centilmen 2.takım konumunda bulunan ve seyircisiz maç cezası almayan tek büyük takım olan Galatasarayımızda taraftarlara teşekkür eden İmparator, son günlerde yaşanan olaylarla ilgili olarak açıklamayı yaptı. İmparator Fatih Terim'in açıklamaları şu şekilde...

Hepimiz sezona büyük umutlarla başladık. Galatasaray'da durum kötü olsa bizi neden çağırsınlar? Geçen seneye göre 31 puan fazla toplamışız. Şunu yaptık, bunu yaptık demeden önce bence büyük kulüplerin geçmişlerinden gelen refleksleri var. Otomatik olarak böyle kötü durumlarda camia olarak bir tepki gösterirler ve bence biz o tepkiyi aldık. Galatasaray taraftarı bizim yanımızda oldular. Biz zaman zaman birçok konuda kendi içimizde sorunlarla uğraştık. Florya'da olan arkadaşlarım, yardımcılarım, oyuncularım güzel bir takım oyunu sergiledik. Burada önemli mesailer harcadık ve odak noktası Galatasaray'ın bu kötü durumdan çıkmasıydı. Teşhisi çok çabuk koyduk, tedavisini gerçekleştirdik ve çok şükür kötü başlamamıza rağmen çabuk toparladık.

Her saniye, her dakika yeni bir olayla karşı karşıya kaldığımız için kendi içimizde uyum ve birbirimizi tanıma süreci avantajımıza oldu. Oyuncularım müthiş bir özveri sergileyerek geçen sezonları unutturmayı başardılar. Sezon başında 9 oyuncu kadroya kattık, 16 oyuncuya veda ettik. Benim hep söylediğim birşey var, Florya bizim olmazsa olmazımız. Orası düzelmeden hiçbirşey düzelmez. Biz oradan başladık ama bu sefer Florya'yı tüm Galatasaraylılara açarak yaptık. Burasını düzelttikten sonra zaten herşey yavaş yavaş üzerine koyarak geliyor. Bütün arkadaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum, büyük bir kulübü layık oldukları yere tekrardan taşıdıkları için.

Muslera’nın penaltısını saygısızlığın ötesine götürenler var. Malesef kendi içimizden, top oynadığımız oyunculardan da bu eleştirilerin gelmesi üzüyor. 90. dakikada kaleci kornerde kafa atmaya gidince kimse laf etmiyor. Hiç yakışmadı tamam da, ne yakışmadı? Neyi yanlış yaptık? Oyun 3-0, küme düşenle alay mı ettik? Bunu söyleyenler neden olduğunu söylemiyor. Anlatın bir de onu bilelim. Bunlar söylenirken uçakta olmamız iyi oldu! Bu cümleleri kuranlar bir zamanlar bizimle birlikte çalışan oyuncular olmasının yanı sıra, devletin kanalı olması da ayrı bir durum.

Bu sene en az yabancıyla biz oynuyoruz. Bizim yanlış yapma sıkıntımız yok. Eboue’yi aldık diye dayak yiyecektik! Bonservis bedeli nedeniyle eleştirildi. Elmander biz gelmeden alındı. Çok iyi bir iş yapıldı. Arda’nın gitmesi ise sürpriz oldu. Arda’nın yuvası burası. İstediği zaman buyursun. Benim için ayrılması üzücü oldu. Bir parantez de kalemize açmak lazım. Kalemizi de sağlama aldık. Ujfalusi ise her yerde oynayabilen bir isim ve en ucuzu o. Selçuk’un transferi öncesinde Amerika’ya gitmiştim. Onu almakla çok önemli bir iş yaptık. Trabzonspor’a da buradan teşekkür ediyorum. Çok karakterli bir oyuncu. Bence Taffarel de Hasan Şaş da, Ümit Davala da ve Scott da iyi transfer.

Galatasaray seyircisine söylemek istediğim, duyulmasını istediğim birşey var. Biz hiç ceza yemedik, Centilmen Lig'de ikinci sıradayız. Her gelen rakibimizi güzel bir şekilde misafir ettik, kimse bizden şikayetçi olmadı. Bu konuda Galatasaray taraftarına, seyircisine çok teşekkür etmek lazım. Bu konuda kendilerini örnek olarak gösterebiliriz, kendilerine teşekkür ediyorum.

Bugün yerli-yabancı tüm oyuncularımız benim odama geldiler. Melo ile ilgili olarak.. Zaten resmi kanalımız bunu kamuoyuyla paylaştılar. Bu olayın çok hoş olmadığını, kendilerinin de çok üzüldüklerini belirttiler. Biz buraya takım olarak geldik, buradan sonra da takım olarak devam etmek istiyoruz dediler. Ben açıkcası daha karar vermedim. Çünkü Felipe Melo ve Albert Riera takım arkadaşlarına, renklerine, formasına ve bize saygısızlık etmiştir. Bunun disiplin cezası verildi, veriliyor. Ancak ne kadar parasal olarak hangi rakamları verirseniz verin, şampiyonluk yolunda bizle beraber olmadıkları zaman alacakları en büyük ceza budur. Affetmek Allah'a mahsus, bizim öyle birşeyimiz yok. Biz bir konuda taviz vermedik, yanlış örnek olmasın diye. Antremana almadık, kadroya almadık, çok büyük para cezaları kestik. Biz insanları kazanmak için buradayız, kaybetmek için burada değiliz. Yeter ki Galatasaray değerlerine zarar vermesin. Yöneticilerimizle de görüşücem yarın, kararı vereceğiz.  Kafamda muhakkak bir ceza var, ama daha karar vermedim. Alınterimize, renklerimize saygısızlığı kabul etmem çok zor. Çok üzüldüm. Ben bunu daha evvel yaptım, gerekirse birçok şeyi kaybetmeye hazırız, bu değerler için. Takımın bugün yaptığı hareket sonrası çok şaşırdım, hiç beklemiyordum. Yabancı oyuncuların takım kaptanı gibi en önde olup, Sabri-Ayhan ve Selçuk'la bezenince etki etmemesi mümkün değil. 

Melo ile görüşmüş değilim, ikisinin de çok üzüldüğünü biliyorum. Ben akşamları hala uyuyamıyorum, bu konuyu düşünüyorum. Melo bizim çok değerli, çok önemli oyuncularımızdan. Kadro derinliğimizin çok iyi olduğunu düşünmüyorum ben açıkcası ama buna rağmen prensipler, ilkeler ve kurumların saygınlığı adına bazı şeyler feda edilebilir.

Gelecek sene için çalışmalarımız sürüyor. Ama sezonun planlaması daha yapılmadığı için hazırlık dönemini tamamlamış değiliz. Manchester City bizimle oynamak istiyor. Güney Afrika’da para kazanacağımız bir turnuva var ama önümüzdeki sezon planlaması netleşmediği için cevap veremiyoruz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0