TKBL | Final öncesi antreman tadında..

Kadınlar Basketbol Ligi'nde normal sezonu 2.sırada tamamlayan Galatasaray Medical Park kadın basketbol takımı yarı final karşılaşmalarında Kayseri Kaski karşısında serinin üçüncü maçında deplasmanda 64-100'lük skorla galip ayrılarak adını finale yazdırdı. Rakibi karşısında baştan sona oyunu domine eden ve üstün götüren taraf olan Galatasaray Medical Park kadın basketbol takımında günün en güzel noktası genç takım kaptanı Gizem Uca'nın süre alması oldu. Karşılaşmanın yıldzı 20 sayı ile maçın en skorer ismi olan Sylvia Fowles oldu. Kayseri deplasmanında aldığımız bu galibiyet sonrasında kadın basketbol takımımız finalde ezeli rakibi Fenerbahçe ile karşılaşacak. 

Maça konuk takım, içerden ve dışarıdan bulduğu sayılarla başlarken Sylvia Fowles ile etkili oldu. İlk dakikalarda hücumda tutuk gözüken ancak çabuk toparlanan Kayseri Kaski, Nakia Sanford ile skor üretti ve 5. dakikada skorda dengeyi kurdu (13-13). Tina Charles ve Şaziye İvegin ile 11-1’lik bir seri yakalayan Galatasaray Medical Park, farkı çift hanelere taşırken, ilk periyodu Işıl Alben’in sayılarıyla 16-34 önde tamamladı. İkinci periyoda Pınar Demirok ile basketler bularak başlayan ev sahibi takım, savunmasında açıklar verdi. Boyalı alanı Epiphanny Prince- Tina Charles ikilisiyle iyi domine eden Sarı Kırmızılılar, farkı koruyarak soyunma odasına 37-54 önde gitti.

Sylvia Fowles ile ikinci yarıya 11-2’lik seriyle başlayan İstanbul temsilcisi, farkı 26 sayıya kadar çıkarttı (39-65). Kayseri Kaski oyunun hücum bölümündeki başarısını savunması bölümünde gösteremeyince son periyoda konuk takım, 51-80 üstün girdi. Final periyodunda daha çok Türk oyuncularına şans veren Galatasaray Medical Park, Pınar Demirok ve Nazlı Bircan Gökdemir’in basketlerine Şaziye İvegin ve Melisa Can ile karşılık veren İstanbul temsilcisi son 5 dakikasına 62-88 önde girdiği maçtan 64-100 galip ayrıldı.

Karşılaşmada en dikkat çeken nokta bugüne kadar altyapıdan oyuncu çıkartma ve takıma monte etme konusunda sınıfta kalan Ceyhun Yıldızoğlu'nun genç takım forması giyen Gizem Uca'yı kafileye alması ve genç oyuncuya şans vermesi oldu. Kayseri Kaski karşısında fark her ne kadar 30'ları gördüğünde şans vermiş olsa bile işin doğrusunu söylemek gerekirse özlediğimiz, görmek istediğimiz tablolardan birisi. Genç oyuncu ablaların yardımıyla karşılaşmada 100.sayıyı atan isim oldu. Kayseri Kaski karşısında serinin üçüncü maçında yerli oyuncularımız alışagelmiş performanslarının dışına çıkarak 42 sayılık katkı sağlarken, karşılaşmanın en skorer ismi 20 sayı ile oynayan Sylvia Fowles olurken, en büyük destek 19 sayı ile pota altındaki partneri Tina Charles'tan geldi.

10 oyuncumuzun skora katkı sağladığı karşılaşmada takım halinde 20 asist yapan Sarayın Sultanları'nda bu kategoride öne çıkan isim karşılaşmada 5 asist ile oynayan Epiphanny Prince oldu. Kayseri Kaski karşısında takım halinde pota altında 41 ribaund ile oynayan kadın basketbol takımımızda bu alanda ise liderliği çeken isim karşılaşmada tek double-double yapan oyuncumuz Tina Charles oldu. Amerikalı pivot hücumda attığı 19 sayının yanı sıra karşılaşmada 10 ribaund alarak bu alanda takımımızda öne çıkan isim oldu. 

KAYSERİ KASKİ (64): Pınar Demirok 12 (3 ribaund, 2 asist), Bahar Öztürk 5 (2 ribaund, 6 asist), Nakia Sanford 10 (7 ribaund), Nazlı Bircan Gökdemir 7 (3 ribaund), Anna De Forge 5 (3 ribaund, 1 asist), Esra Ural 2 (1 asist), Doneeka Hodges 18 (3 ribaund, 3 asist), Tuğçe Canbaz, Aysun Yararbaş (1 ribaund), Melis Şapcı, Özge Bilgin, Anda Jelavic 5 (1 ribaund, 1 asist)

GALATASARAY MEDİCAL PARK (100): Gizem Uca 2, Epiphanny Prince 11 (2 ribaund, 5 asist), Ayşe Cora 4 (3 ribaund, 1 asist), Bahar Çağlar 8 (4 ribaund, 1 asist), Işıl Alben 9 (5 ribaund, 2 asist), Diana Taurasi 8 (3 ribaund, 4 asist), Şaziye İvegin 8 (3 ribaund), Melisa Can 11 (6 ribaund), Tina Charles 19 (10 ribaund, 3 asist), Sylvia Fowles 20 (5 ribaund, 1 asist)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0