ALTYAPI | Genç Erkek takımımız Türkiye Şampiyonası'nda altıncı oldu.

Gaziantep'te düzenlenen Genç Erkek Türkiye Şampiyonası'nda mücadele eden Galatasaray genç erkek basketbol takımı, turnuvanın son gününde Darüşşafaka ile 5-6.'lık maçında karşılaştı. Rakibi karşısında ilk yarıyı 39-34 geride kapatan genç erkek basketbol takımımız sahadan 82-69'luk mağlubiyetle ayrılarak Türkiye Şampiyonası'nda 6.oldu. Takımımızda en skorer isim 35 dakika sahada kalan Tugay Göçtürk olurken, genç oyuncu 24 sayı - 14 ribaundluk performansıyla mağlubiyete engel olamadı.

Gaziantep'te düzenlenen turnuvada A Grubu'nda Darüşşafaka, Nilüfer Belediyesi ve Final Gençlik ile mücadele eden Galatasaray genç erkek basketbol takımı turnuvanın ilk maçında Nilüfer Belediyesi'ni 65-90'lık sonuçla mağlup etmeyi başardı. Turnuvanın ikinci maçında Darüşşafaka ile karşılaşan takımıımz karşılaşmadan eski yöneticimiz Hakan Üstünberk'in oğlu Can Üstünberk'in ortasahadan attığı son saniye basketi ile 74-75 mağlup ayrıldı ve gruplarda liderlik şansını yeşil-siyahlı rakibine kaptırdı. Grup karşılaşmalarının son maçında Final Gençlik ile karşılaşan Galatasaray genç erkek basketbol takımı bu karşılaşmadan da 90-98'lik galibiyetle ayrılarak adını Türkiye Şampiyonası'nda çeyrek finale yazdırdı.

Çeyrek finalde turnuvanın favorilerinden Tofaş ile karşılaşan takımımız, bu sene Beko Basketbol Ligi'nde de süre alarak basketbolseverlerin dikkatlerini üzerlerine çekmeyi başaran iki genç oyuncu Kenan Sipahi ve Samet Geyik'in de formasını giydiği kırmızı-beyazlı rakibi karşısında sahadan 62-75'lik skorla mağlup ayrıldı ve klasman maçları oynamaya hak kazandı. Türkiye Şampiyonası'nda klasman maçlarının ilk karşılaşmasında Nergiz Belediyesi ile karşılaşan takımımız, şampiyonadaki en etkili oyuncusu olmayı başaran Tugay Göçtürk'ün 28 sayı - 13 ribaundluk performansıyla sahadan 79-77'lik galibiyetle ayrılmasını bildi ve beşincilik-altıncılık maçı oynamaya hak kazanmıştı.

Genç Erkekler Türkiye Şampiyonası'nda bugün final karşılaşmasında Tofaş ve Pertevniyal karşı karşıya gelecek.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0