ALTYAPI | Genç Kız takımımız Türkiye Şampiyonası'nda altıncı oldu.

Kastamonu'da düzenlenen Genç Kızlar Türkiye Şampiyonası'nda mücadele eden Galatasaray genç kız basketbol takımı bugün oynanılan beşincilik-altıncılık karşılaşmasında TED Koleji'ne 69-59'luk skorla mağlup oldu ve Türkiye Şampiyonası'nı 6.olarak tamamladı. Ankara temsilcisi karşısında ilk yarıyı 30-35'lik skorla önde tamamlayan genç kız basketbol takımımız rakibi karşısında final periyoduna da 46-47 önde girmesine karşın, son on dakikada sadece 12 sayı üretmeyi başarınca sahadan mağlubiyetle ayrılması kaçınılmaz oldu. Bu sezon Kayseri Kaski ile oynanılan yarı final serisinde A takım kadrosunda gördüğümüz Gizem Uca attığı 14 sayı ile takımımızda en skorer isim olurken, Gizem Kumandanoğlu 8 sayı - 10 ribaund - 11 asistlik performansı ile trible-double'ın ucundan döndü.


Kastamonu'da düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nda B Grubu'nda mücadele eden takımımız İstanbul Üniversitesi karşısında grubunda ilk yenilgiyi aldı. Turnuvanın açılış maçında 72-84'lük mağlubiyetle sahadan ayrılan Galatasaray genç kız basketbol takımı grubunun ikinci maçında Çankaya Üniversitesi'ni 76-102'lik skorla mağlup etmeyi başardı. Grubunun üçüncü ve son maçında çeyrek finale yükselmek için Samsun 55 Gençlik ile karşılaşan takımımız bu karşılaşmadan da 75-43'lük skorla galip ayrıldı ve adını Türkiye Şampiyonası'nda çeyrek finale yazdırdı.

Türkiye Şampiyonası'nda çeyrek final turunda çapraz grup eşleşmesinde D Grubu'nun yenilgisiz lideri Antalya Koleji ile karşılaştı. Rakibi karşısında ilk yarıyı 38-38 eşitlikle tamamlamasına rağmen takımımız Antalya temsilcisi karşısında sahadan 58-69'luk mağlubiyetle ayrılarak klasman maçı oynamaya hak kazandı. A takım kadrosunda görmeye alışık olduğumuz Ayşe Cora'nın 12 sayı - 17 ribaundluk performansı mağlubiyete engel olamazken, genç oyuncuya hücumda en büyük destek 19 sayı ile oynayan Merve Alkış'tan geldi. Antalya Koleji karşısında aldığı bu mağlubiyetin ardından klasman maçları oynayan Galatasaray genç kız basketbol takımı klasman turunun ilk gününde Burhaniye Belediyesi'ni 57-63 mağlup ederek beşincilik-altıncılık maçında mücadele etme hakkı kazanmıştı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0