Bojan Janic gelecek sezon Galatasaray'da..

Geçtiğimiz sezon yaptığı atılımların karşılığını alamayan Galatasaray Yurtiçi Kargo erkek voleybol takımı yeni sezon öncesinde transfer hamlelerine devam ediyor. Gelecek sezon iddialı bir kadro kurmak isteyen ve şampiyonluk hedefleyen Galatasaray Yurtiçi Kargo erkek voleybol takımı yeni sezon için Avrupa'nın en iyi oyuncuları arasında gösterilen 1982 doğumlu Sırp smaçör Bojan Janic ile anlaşma sağladı. Geçtiğimiz sezon Rusya'nın Novyi Urengoy takımında forma giyen tecrübeli oyuncu Bojan Janic son olarak geçtiğimiz yıl Avrupa Şampiyonu olan Sırbistan milli takımı kadrosunun en önemli oyuncularından birisi olarak yer alıyordu.

11 Mart 1982, Leskovac doğumlu olan Bojan Janic, ülkemizde amatör branş olarak nitelendirilen voleybol ve basketbolun ekol olduğu ülkede doğmanın değerini iyi bilen ve bunu kullanan sporculardan.. 14 yaşında Kızılyıldız altyapısında voleybola başlayan yıldız oyuncu 2002 yılında Vojvodina'ya transfer oldu. Burada bir sezon geçiren Janic sezon sonunda kariyerinin ilk yurtdışı transferini gerçekleştirdi ve İtalyan temsilcisi Estense Ferrara ile sözleşme imzaladı. Ferrara forması altında geçirdiği bir sezonun ardından Vibo Valentia ile sözleşme imzalayan Sırp smaçör 2005/6 sezonunda İtalya'dan ayrıldı ve İspanyol ekibi Almeira ile bir yıllık sözleşme imzaladı. Bojan Janic'in bir yıllık İspanya macerası fazla sürmedi ve sezon sonunda Sırp yıldız yeniden İtalya'ya döndü. 2007/8 sezonunda Santa Croce forması giyen tecrübeli oyuncu bir sonraki sezon Verona formasıyla Seria A2'de mücadele etti. İtalya'daki son sezonunda 2.Lig ekiplerinden Verona forması giyen Janic sezon sonunda (yani 2008 yılında) Polonya'nın Trefk Gdanjsk takımı ile bir yıllık sözleşme imzaladı. Polonya'da geçen bir sezonun ardından Rusya'da kariyerine devam etmek isteyen Bojan Janic yeni sezonda (2009-10) Jaroslavic takımı ile iki yıllık sözleşme imzaladı. Bojan Janic son olarak geçtiğimiz sezon bir başka Rusya ekibi olan Fakel Novyi Urengoy forması altında mücadele etti. 

Avrupa'nın en iyi manşet karşılayan oyuncuları arasında gösterilen 1.98 boyundaki Bojan Janic, hücumda smaç yüksekliğinde 3.45 gibi durdurulması çok zor bir yüksekliğe yükselirken, savunmada rakiplerine adına blok tehditinde 3.22'e yükseliyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0