TBL | Düzen dışına çıkmak..

Beko Basketbol Ligi'nde normal sezonu lider tamamlayan Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımı, play-off yarı final serisinin üçüncü maçında Beşiktaş Milangaz ile deplasmanda karşılaştı. Bu sezon gerek oyun yapısı, gerek kadrosu ile erkek basketbol takımımıza çok ters gelen Ergin Ataman'ın öğrencileri karşılaşmanın başında skorda üstünlüğü ele alarak oyunu domine etmeye başladı. Rakibi karşısında ilk yarıyı 42-36 geride kapatan Oktay Mahmuti'nin öğrencileri üçüncü çeyrekte ilk beş dakika skor üretemezken rakibinin sayılarına engel olamadı ve fark çift hanelere çıktı. Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanılan karşılaşmadan 74-65'lik skorla mağlup ayrılan Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımı bu sonuçla birlikte yarı final serisinde 2-1 geriye düştü.


Mücadeleye pota altından Boris Savovic ve Luksa Andric ikilisinin sayılarıyla başlayan Galatasaray Medical Park, ilk 1.5 dakikada skoru 0-4 yaptı. Ersin Dağlı ile maçtaki ilk sayılarını kaydeden Beşiktaş Milangaz, 6.dakikaya girilirken Zoran Erceg’in orta mesafeden bulduğu isabetle 10-8 öne geçti. Sarı Kırmızılılar, reklam molasının ardından alan savunmasına dönerken, özellikle David Hawkins ile hücumları iyi değerlendiren Beşiktaş Milangaz, ilk periyotu da 19-14 önde tamamladı. Tempolu başlayan ikinci periyotun ilk dakikalarında iki takımda hücumda skor bulmakta zorlanmadı. Boyalı alanda Pops Mensah Bonsu ve Ersin Dağlı ikilisiyle hücum ribaundlarını sayıya çeviren Siyah Beyazlılar, 14.dakika sonunda 8 sayılık farkı yakaladı (29-21). Nihad Dedovic’in dört sayısıyla rakibinin serisine son veren konuk ekip, Jaka Lakovic ile de hızlı hücumu değerlendirerek durumu 33-27’ye getirdi. Mola alan Beşiktaş Medical Park, aranın ardından hücumlarda basketler bulmasına karşın Cevher Özer’in dış atışlarına engel olamadı. Beşiktaş Milangaz, Marcelus Kemp’in iki serbest atışı sayıya çevirmesiyle devre sonunda soyunma odasına 42-36 önde giden taraf oldu. 

Karşılıklı top kayıpları ve boş hücumlarla başlayan mücadelenin ilk 2 dakikasında iki takımda skor bulamadı. Mehmet Yağmur ile ilk sayılarını bulan Siyah Beyazlılar, David Hawkins’in serbest atışları ve Ersin Dağlı’nın da pota altı basketiyle 12 sayılık farkı yakaladı (48-36). Mola alan Galatasaray Medical Park, Hawkins’in üç sayılık basketine Savovic ile karşılık verirken, ikinci yarıdaki ilk sayılarını da buldu. Boyalı alanda Pops Mensah Bonsu’nun etkinliğini son bölümde kullanan ev sahibi ekip, periyotu da 62-51 önde tamamladı. Mücadelenin final periyotunda ilk dakikalarda savunmadaki direncini arttıran Beşiktaş Milangaz, David Hawkins ile Carlos Arroyo’nun sayılarıyla skor üretti. Alan savunmasına dönen Sarı Kırmızılılar, Nihad Dedovic ve Jaka Lakovic’in basketleriyle de farkı 8 sayıya indirdi (66-58). Lakovic ve Cevher ile atışlardan isabet bulamayan Galatasaray Medical Park, boyalı alanda da Zoran Erceg’in basketine engel olamadı. Son bölümde taktik faulleri değerlendiren Beşiktaş Milangaz, karşılaşmadan da 74-65 galibiyetle ayrıldı. 

Üçüncü çeyrekte ilk beş dakika sayı üretemeyen takımımız gerek serbest atışlarda, gerekse üç sayılık atışlarda istediği isabetleri üretemedi. Rakibi karşısında hücumda istediği oyundan çok uzaklarda olan Galatasaray Medical Park, kendi düzeninden çıkıp rakibine ayak uydurmaya başlayınca mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Beşiktaş Milangaz karşısında deplasmanda en skorer oyuncumuz 16'şar sayı ile Nihad Djedovic ve Boris Savovic olurken, Jamon Gordon bu sezon ikinci kez (ki diğer maç yine deplasmanda oynanılan Beşiktaş Milangaz maçıydı) maçı sayı üretemeden tamamladı. Takım halinde bugün 10 asist yapabilen Galatasaray Medical Park'ta en etkili isimler 3'er asist ile Lakovic ve Ender olmayı başardı. Takım halinde yine rakip pota altında 25 ribaund alabilen takımımızda en etkili isim günün en isteklisi ve Galatasaray forması altında en iyi maçlarından birisi oynayan Boris Savovic oldu. Genç pivot siyah-beyazlı uzunlara karşı 7 ribaund alarak takımımızda bu alanda en etkili isim olmayı başardı.

Beşiktaş Milangaz karşısında takımımızın şut istatistikleri de şu şekildeydi; İki sayılık atış (15/33, %45.4) - Üç sayılık atış (8/24, %33.3) - Serbest atış (11/18, %61.1)

BEŞİKTAŞ MİLANGAZ (74): Mehmet Yağmur 7 (4 ribaund- 2 asist) , Zoran Erceg 4 (6 ribaund- 2 asist), Serhat Çetin (1 ribaund- 2 asist), Marcelus Kemp 2 (3 ribaund), Carlos Arroyo 16 (1 ribaund- 3 asist), David Hawkins 21 (7 ribaund- 2 asist), Ersin Dağlı 16 (6 ribaund-1 asist), Pops Mensah-Bonsu 8 (8 ribaund)

GALATASARAY MEDICAL PARK (65): Jaka Lakovic 9 (1 ribaund- 3 asist), Göksenin Köksal 3 (1 ribaund), Tutku Açık, Luksa Andric 7 (3 ribaund), Haluk Yıldırım 2, Furkan Aldemir 1 (2 ribaund), Jamon Lucas (3 ribaund- 2 asist), Ender Arslan 5 (3 asist), Boris Savovic 16 (7 ribaund- 1 asist), Nihad Dedovic 16 (6 ribaund- 1 asist)

2 yorum:

  1. önümüzdeki maçtaki olası bir mağlubiyetten sonra, euroleague'ye gitme durumumuz nedir?

    YanıtlaSil
  2. Beko Basketbol Ligi'nde play-off finaline kalan veya şampiyon olan takım gelecek sezon THY Euroleague elemelerine / grup aşamasına katılma hakkı kazanacak.

    Eğer biz finale kalamazsak gelecek sezon ancak Wildcard gelirse katılabiliriz.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0