Bugün Günlerden Galatasaray ve Özgür Altınel..

Bütün sezon boyunca şampiyonluk yolunda, branş farketmeksizin kullandığımız bir kalıptı 'bugün günlerden Galatasaray' kalıbı.. Futbol, basketbol, voleybol demeden Galatasaray formasının sahaya çıktığı her gün sosyal medyada dile getirdiğimiz, zaman zaman bizimde blogumuzda başlık olarak yayınladığımız bir kalıp olmuştu. Peki nerden ve nasıl çıkmıştı bu söz? İzmir'de yaşayan ve fırsat buldukça maçlara gelen 33 yaşındaki Özgür Altınel sözün yaratıcısıydı. Peki buralara geleceğini hiç tahmin etmişmiydi? Kendisinin söylediğine göre; hayır. Önce sosyal medyada trend oldu, ardından pankart oldu. Yetmedi şimdi şampiyonluk t-shirtlerimizde sloganı yer alıyor. Sloganın sahibi Özgür Altınel ile görüştük, sloganın çıkışı ve şampiyonluğumuzu konuştuk.

Öncelikle sizi tanıyalım? Özgür Altınel kimdir?
Galatasaray ve Ali Sami Yen ile 6 yaşında tanışmış ve o noktadan sonra bunları hayatının 1. sırasına almış bir Galatasaray taraftarıdır. Bundan sonraki sıfatlar hep Galatasaray'lılığının arkasından gelmektedir. Makina mühendisi olmakla beraber kendi işini yapmaktayım. 6 yaşımdan 13 yaşıma kadar İstanbul'da yaşadığım için babamla beraber hemen her maçına gitmişimdir, ondan sonra Sakarya Üniversitesi'ni kazandıktan sonra da ultrAslan-UNI ile beraber 5 sene boyunca yine tribün koşturdum. Sonra İzmir'e tekrar yerleşince takip edebildiğim kadar tribünü takip etmekteyim her ne kadar evlendikten sonra biraz daha zorlaşsa da şartlar.

İstanbul dışında olmak, Galatasaray'a özlem duymak nasıl bir duygu? Ne gibi zorluklar yaşıyorsunuz?
Çok zor. Hayatının büyük bölümünü Ali Sami Yen'de geçiren birisi için hele çok daha zor. Çok büyük bir özlem yaşıyoruz burada, İstanbul'dakilere imrenerek bakıyoruz. Orada yaşayıp da maçlara gitmeyen, kombine almayanları anlamakta zorluk çekiyorum. Senede birkaç kez de olsa takımımızın yanında olmak için fırsat kollasak da bu yetmiyor çoğu zaman.

İzmir'de mevcut bir rekabet var, orada da insanların takımlarına aşırı derece bağlı olduğunu görüyoruz. Sizin için zor olmuyor mu?
İzmir takımlarının taraftarları İstanbul takımlarına da diğer İzmir takımlarına da tahammülsüzlerdir. Burada Fenerbahçe, Beşiktaş taraftarından çok Altay, Göztepe, Karşıyaka, Bucaspor vs. taraftarıyla uğraşıyoruz. Sürekli olarak da mevzu yaşayabiliyoruz onlarla. Tabii bunlarla mücadele etmeye de alıştık, atkımızı ve formamızı gururla İzmir'de giyip başımız dik gezebiliyoruz, gerekli saldırılara da yanıtını veririz gerektiğinde :)

Bugün Günlerden Galatasaray sloganı nasıl çıktı, nerden çıktı?
Bugün günlerden Galatasaray sloganı da yine böyle özlemle birden çıkan bir slogan. Aslında slogan olsun diye de söylenmiş bir söz değildi. Çok kötü bir sezonun ardından Ünal Başkan ve Terim hocamızla yeni sezona umutla hazırlanıyorduk. Takımımız ilk kez sahaya çıkacağı zaman ben yazlıktaydım. Sabah o heyecanla uyanmıştım Kuşadası'nda. Bahçeye indim cep telefonundan twittera girdim. Herkes kendince özlemini ve heyecanını yazıyordu. Ben o güne güneşle ve Galatasaray'la uyanmıştım. Sadece bugün günlerden Galatasaray yazdım ve havuza girdim.. Havuzdan çıktım yarım saat sonra ve twittera girdiğimde gördüğüme inanamamıştım. Dünya Çapında 1 numaralı trend olmuştu söz. Benim takipçilerimden yoğunca bir RT olunca sanırım birisi TT başlattı ve insanları etkiledi bu slogan sonuca ulaştı

Önce twitter'da dünya çapında trend oldu, ardından da Ali Sami Yen Arena'da pankart olarak gördük bu sözünüzü.. Şimdi ise şampiyonluk t-shirtlerimizde yer alıyor. Ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Twitterda trend olunca çok şaşırmıştım ama ondan sonraki gelişmeler daha da şaşırttı beni. Ben onu hala slogan görmüyordum ama baktım ki her maç günü bu trend yapılıyor ve herkes mutlaka bu sloganı yazıyor o zaman anladım ki evet bu artık taraftarın benimsediği bir slogana ve bana ait :) Ondan sonra futbolcularımız bu sloganı kullanmaya başladı ve daha sonra resmi sitemiz ve kulübümüz. Bu sloganı iyice taraftarın gözünde bir numara yaptı. Taraftarımız pankart yaptı ve sonrasında t-shirtü de basıldı. Bunlar beni çok mutlu ediyor. Taraftarımızda beni tanıyan hemen herkes biliyor ki bu sloganın sahibiyim, kulübümüz tabii ki bundan haberdar değil, anonim olarak kullanıyor. Ama bu bile beni mutlu etmeye yetiyor. Galatasaray için ölümsüz bir şey bırakma imkanı tanınmış oldu bana böylece.

Şampiyonlukla ilgili olarak neler söylemek istersiniz, keza sizin sloganınız neredeyse 40 hafta boyunca takıma eşlik etti, taraftarların dilinde plesenk oldu.
Sloganım sanırım bu sene takımımızın ve taraftarımızın ruhu oldu. Bu ruh da şampiyonlukta pay sahibidir, kenetlenmemizde, inanmışlığımızda bunun da payı olduğunu düşünüyorum. Bu şampiyonluğu daha da anlamlı kılıyor benim gözümde. Yaşadığımız en önemli şampiyonluklardan biridir kuşkusuz. Çok inanılmaz ve zor bir sene geçirdik. Hakederek, mükemmel bir şampiyonluk elde ettik. Yönetimden teknik heyete, futbolcudan taraftara herkes bu şampiyonlukta sonuna kadar pay sahibidir.

Son olarak güncel bir konuya değinelim. Türk Telekom Arena'nın ortak kullanımı hakkında ne düşünüyorsunuz?
Her açıdan kabul edilmesi imkansızdır bu konunun. Orası bizim evimizdir ve tam anlamıyla oraya ait hissetmek istiyoruz kendimizi. Biz bu stada kavuşana kadar çok çile çektik ve o zaman sadece bizbize o zorlukları aştık. Kimseden destek görmediğimiz gibi rakip takımların sürekli engellemeleriyle karşılaştık. Şimdi beşiktaşın böyle bir istekte bulunması kabuledilemezdir bizim tarafımızdan. Bunun hiç bir ücrette karşılığı yoktur. Kendilerine tavsiyemiz bizim gibi Olimpiyat Stadı'nın yolunu tutmaları veya kardeş kulüpleri Kasımpaşa veya Fenerbahçe ile ortak kullanıma gitmeleridir. Yönetimimiz böyle bir hata yaparsa çok olay çıkacağının kendi adıma garantisini verebilirim, onlar da bunu istemez sanırım.

Bu konuda da sizden twitter'da fenomen olacak bir girişim görebilirmiyiz?
Bugün günlerden Galatasaray gibi ölümsüz sloganlar sanırım çok çalışarak, düşünerek oluşmuyor. Bu slogan da anlattığım gibi o şekilde oluşmadı. Ama yüreğimizdeki Galatasaray sevgisinin büyüklüğü her zaman onun adına güzel bir şey ortaya koymamıza yetecektir. Umarım yine böyle şeylere vesile olabilirim ve bu gururu her daim yaşayabilirim. Bu röportaj için sizlere de çok teşekkür ederim.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0