Vladimir Nikolov yeni sezonda Galatasaray'da..

Yeni sezonda oldukça iddialı bir kadro kurmak isteyen Galatasaray Yurtiçi Kargo erkek voleybol takımı transfer çalışmalarına devam ediyor. Yabancı oyuncu rotasyonunu yenileme kararı alan ve antrenörlük görevine Dragan Nesic'i getirmeye hazırlanan Galatasaray Yurtiçi Kargo erkek voleybol takımı geçtiğimiz sezon gerçekleştirdiği atılımların devamını getiriyor. Geçtiğimiz sezon İtalya 1.Ligi ekiplerinden Copra Elior Piacenza takımında forma giyen Vladimir Nikolov pasör çaprazı pozisyonunda forma giyiyor. Kariyerinde oynadığı tüm takımlarda şampiyonluk sevinci yaşayan tecrübeli oyuncu yeni sezonda Galatasarayımızın başarısı için mücadele edecek.

3 Ekim 1977, Sofya doğumlu olan Bulgar yıldız oyuncu 13 yıllık voleybol kariyerine şampiyonluklar ve çok önemli bireysel ödüller sığdırmayı başardı. 1995 yılında profesyonel olarak voleybol kariyerine başlayan Vladimir Nikolov kariyerinin ilk yıllarında Levski Siconco forması giydi. 2002 yılına kadar Bulgaristan temsilcisinin formasını giyen Nikolov kariyerinin ilk şampiyonluğuna da 1997 yılında ulaştı. Bu tarihten itibaren üstüste 5 sezon Bulgaristan Lig Şampiyonluğu yaşayan tecrübeli oyuncu kariyerinin ilk yurtdışı transferini 2002/3 sezonu için ligimizin takımlarından Erdemirspor'a imza atarak gerçekleştirdi. Bir yıllık Türkiye macerasının ardından 2003/4 sezonu için Fransız temsilcisi Tours VB'a transfer olan Nikolov kariyerinin en büyük şampiyonluklarına burada ulaştı. 2004 yılında Fransa'da lig şampiyonluğu yaşayan Bulgar oyuncu, bir sonraki sezon Fransa Süper Kupası, Fransa Kupası ve Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonluk sevinci yaşadı. Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonluğa ulaşan Fransız ekibinde ayrıca Vladimir Nikolov turnuvanın en iyi oyuncusu seçildi. Tours VB forması altında geçirdiği son yılı olan 2006'da da Fransa Kupası'nda şampiyonluk yaşayan Nikolov sezon sonunda Fransa'dan ayrıldı. Bu sefer rota Avrupa değil, Uzakdoğu olacaktı. 2006/7 sezonunda Japonya’nın Taray Arrows takımında forma giyen Nikolov, sezon sonunda İtalya'nın yolunu tuttu. 

2007/8 sezonunda Diatec Trentino, 2008/2011 arasında da Lannutti Cuneo forması giyen Bulgar oyuncu burada da 2 İtalya Ligi şampiyonluğu, 1 Süper Kupa şampiyonluğu, 1 Lig Kupası şampiyonluğu yaşarken, 2009 yılında Lannutti Cuneo forması altında CEV Kupası'nda da şampiyonluk yaşadı. 2009 yılında Avrupa'nın iki numaralı kupasında şampiyonluk yaşayan İtalyan temsilcisinin başarısında büyük bir role sahip olan Nikolov turnuvanın en iyi blok yapan oyuncusu seçilme başarısına ulaştı. Kariyerinin ikinci Avrupa Şampiyonluğu'nun yanı sıra, kişisel kariyerine bir ödül daha ekliyordu Bulgar yıldız.. 2 metre boyunca olan Vladimir Nikolov pozisyonunda Avrupa'nın en değerli oyuncuları arasında gösteriliyor. Hücumda smaç yüksekliğinde 3.45'e yükselmeyi başaran Nikolov, savunmada da blok yüksekliğinde 3.25'e yükselerek rakip oyuncular adına büyük bir tehlike yaratıyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0