Grattis på födelsedagen Johan Elmander!

Sezon başında transfer edildiğinde bazı taraftarlarımızın burun kıvırdığı bir transfer olmuştu, Johan Elmander. Kariyerinde bugüne kadar hiçbir zaman +15 golün seviyesine çıkmamış, takım oyuncusu olan bir oyuncu kimliğinde bürünen ve kariyerinin son kontratını Galatasaray ile imzalayan bir oyuncu görünümdeydi; İsveçli gelirken.. Forma giydiği ilk dakikadan itibaren taraftarla arasında özel bir bağ oluştu, her ne kadar sezon başında yönetimin vermiş olduğu süperstar oyuncu tanımına uymasa da.. Johan artık takımın en önemli parçalarından birisiydi. Ama özel bir nokta daha vardı. İsveçli forvet doğum gününde İstanbul'a gelmiş ve Galatasaray'a imzayı atmıştı.

Süper Lig ve Süper Final kapsamında 40 hafta üzerinden oynanılan ligde Johan Elmander ilerleyen yaşına, yaşadığı sakatlıklara rağmen 36 maçta forma giydi. Bu karşılaşmalarda 12 gol atarken, 7 asist yaptı ve toplamda 19 gole etki etti. Fatih Terim'le birlikte bu sezon yepyeni bir kimliğe bürünen takımımızda takım savunmanın en önemli taşlarından birisiydi Elmander. "Savunma hücumdan başlar" prensibinin vücut bulmuş haliydi. Sakatlanmadığı veya hasta olmadığı zaman sahaya çıktığında her maç ortalama 10/11 km seviyelerinde koşuyor, mücadele ediyor, bitmek tükenmek bilmeyen enerjisiyle rakip savunmaya zor anlar yaşatıyordu. Johan Elmander çok özel bir adam, bu toprakların görebileceği en özel insanlardan ve en profesyonel oyunculardan birisi.. Antremandan 2 saat evvel tesislere gelen, her gün ekstra bir saat fizik antremanları yapan, zaman zaman altyapıdaki çocukları izleyen ve onlara tavsiyeler veren, kaşını yaran rakibinin elini sıkan, hakem hatasında bile "ama olsun, yapacak birşey yok" diyebilen, şampiyonluk maçında tarak kemiğinde kırık yaşamasına rağmen oyuna devam etmek isteyen, 40 derece ateşle sahaya çıkıp kendisini sonuna kadar zorlayan, sakatlanıp maçı tamamlayamadığı için soyunma odasında hüngür hüngür ağlayan.. Saymakla bitmez Elmander'in karakteri, kişiliği.. Hepsinden ötesi kariyerinin son Avrupa Şampiyonası olacak olan Euro2012'i kaçırmak uğruna, takımının şampiyonluğu için kendini riske etmeyi tercih edecek kadar profesyonel. Bu gözler kendi takımının kaptanı olmasına rağmen milli takım formasını, kendi formasına tercih edenleri de gördü. Elmander gibi kariyerinin son turnuvasında oynamak yerine, takımının şampiyonluk maçında sakat sakat oynamak isteyenleri de gördü.

1981 doğumlu olan Elmander'in bugün doğum günü.. Nice mutlu senelere Johan 'The Great' Elmander. Galatasaray altında sayısız başarılara imza atman, ilerleyen yıllarda Galatasaray bünyesinde olman dileğiyle. Doğum günün kutlu olsun Johan..

1 yorum:

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0