İlkan Karaman tecrübe kazanarak geri dönüyor.

Oktay Mahmuti'yi göreve getirerek yepyeni bir yapılanmanın startını veren Galatasaray erkek basketbol şubesinin ilk transferlerinden İlkan Karaman hatırlanacağı üzere yeni yapılanmayla birlikte kadroya dahil edilmişti. Geçtiğimiz sezon altyapısından yetiştiği Tofaş'ta forma giyen genç oyuncu, bu sezonu da Furkan Aldemir'in transferi karşılığında kiralık olarak Pınar Karşıyaka'da geçirmişti. Genç oyuncu iki sezon üstüste düzenli olarak süre bulduğu takımlarda forma giyerek hem tecrübe kazandı, hemde kendisini ciddi anlamda geliştirerek Galatasaray Medical Park'a döndü.

49 RESMİ MAÇ; 10.3 SAYI - 6.8 RİBAUND
2011-2012 sezonunda İzmir temsilcisi Pınar Karşıyaka'da forma giyen genç oyuncu bu sezon oldukça verimli bir yıl geçirdi. Beko Basketbol Ligi'nde play-off çeyrek finalinde Anadolu Efes'e mağlup olarak elenen, Eurochallenge'da da top16 turunda mücadele eden yeşil-kırmızılı takımda genç oyuncu bu sezon toplam 49 maçta forma giydi. Oldukça verimli ve istikrarlı bir sezon geçiren 1990 doğumlu olan ve forvet pozisyonunda mücadele eden İlkan Karaman sezon genelinde maç başına 21.5 dakika süre aldı. Beko Basketbol Ligi'nde normal sezonun tamamında (30 maç) süre alan genç oyuncu, play-off çeyrek finalinde oynanılan 2 maçta da süre buldu. Eurocup elemelerinden elenerek Eurochallenge organizasyonunda grup aşamasına doğrudan katılım gösteren İzmir ekibinin Avrupa macerasında da toplam 14 maçta forma giyen genç oyuncu Spor Toto Türkiye Kupası organizasyonu kapsamında da sezon başında oynanılan grup aşamasında da 3 maçta forma giyen İlkan Karaman yeşil-kırmızılı ekibin rotasyonunda önemli süreler aldı.

Beko Basketbol Ligi'nde play-offlar dahil olmak üzere 32 maçta sahaya çıkan genç oyuncu bu karşılaşmalarda maç başı 22.7 dakika sahada kalırken, istatistik kağıdında adının karşısına 10.7 sayı - 6.4 ribaund - 1.1 asist - 0.8 top çalma ve 0.8 blok yazdırmayı başardı. Normal sezonun 27.haftasında Aliağa Petkim deplasmanında sahaya çıkan genç oyuncu, rakip potaya bıraktığı 26 sayı ile bu sezon en yüksek rakamına ulaşırken, 20 sayı barajını geçtiği ikinci karşılaşma ise yine normal sezonun 20.haftasında KSK Arena'da oynanılan Hacettepe Üniversitesi karşılaşması olmuştu. Beko Basketbol Ligi'nde bu sezon ilk kez mücadele eden Ankara temsilcisi karşısında 22 sayı üreten İlkan Karaman takımının galibiyetinde önemli bir rol üstlenmişti. 20 sayı barajını iki kere geçmeyi başaran İlkan, sezon genelinde 7 (yedi) kez double-double yapma başarısını gösterdi. Normal sezonda iki kez rakip olarak forma giydiği Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımı karşısında ilk maçta 14 sayı üreten genç oyuncu, ikinci maçta da 15 sayı üretmiş fakat takımının mağlubiyetine engel olamamıştı.

Eurocup elemelerinde LeMans'a elenerek bir alt kupa olan Eurochallenge'da mücadele etme hakkı kazanan Pınar Karşıyaka'da genç oyuncu Eurocup elemelerinde Fransız ekibi karşısında ilk maçta 30 dakika süre bulurken 14 sayı - 15 ribaund - 1 asist ile oynadı fakat takımının mağlubiyetine engel olamadı. İkinci karşılaşmada sadece 6 dakika sahada kalan İlkan, çok erken faul problemine girerken (5 dakikada 3 faul) sadece 2 sayı üretebildi. Genç oyuncunun Eurocup macerası burada sona ererken, İzmir temsilcisi bir alt organizasyon olan Eurochallenge'da doğrudan gruplara katılma hakkı kazanıyordu. Eurochallenge'da grup aşamasında Türk Telekom, Telekom Bonn ve BC Minsk ile aynı grupta mücadele eden ve bir üst tura adını yazdıran Pınar Karşıyaka'da genç oyuncu her maç düzenli olarak süre bulmaya devam etti. Avrupa Kupaları kapsamında 14 maçta forma giyen İlkan Karaman bu karşılaşmalarda da istatistik hanesine maç başı ortalama 23 dakika, 10 sayı  - 7.3 ribaund - 0.9 asist ve 0.6 blok yazdırmayı başardı. 3 karşılaşmada double-double performansına ulaşmayı başaran İlkan Karaman ayrıca Eurochallenge'da top16'nın son haftasında "Haftanın en iyi oyuncusu" seçilmeyi başardı. İzmir temsilcisinin, Artland Dragons’a 95-88’lik skorla mağlup olarak Avrupa’ya veda ettiği maçta 36 dakika süre alan 22 yaşındaki İlkan Karaman karşılaşmayı 18 sayı - 16 ribaund ve 4 asistle ile tamamlarken, bu istatistiklerinin karşılığında topladığı 31 verimlilik puanı ile haftanın en iyi oyuncusu seçildi.

10 KEZ DOUBLE-DOUBLE PERFORMANSI
Pınar Karşıyaka forması altında bu sezon toplamda 49 maça çıkan genç oyuncu bu karşılaşmaların 10'unda double-double yaparak kişisel kariyer rekorunda önemli bir başarıya ulaştı. Beko Basketbol Ligi'nde normal sezonun 5.haftasında Hacettepe Üniversitesi karşısında 11 sayı - 10 ribaund performansı ile mücadele eden İlkan, ligin 15.haftasında Bandırma Kırmızı karşısında da 14 sayı - 11 ribaund istatistiği ile mücadele etti. Bir sonraki hafta Banvit karşısında 14 sayı - 12 ribaund istatistiğine ulaşan genç oyuncu üstüste iki hafta double - double yaparak toplamda üçüncü double-double performansına ulaştı. Ligin 20.haftasında Hacettepe Üniversitesi karşısında 20 sayı - 12 ribaund performansıyla bu başarıya dördüncü kez ulaşan İlkan Karaman'ın bu başarıyı tekrar edeceği bir sonraki mücadele ligin 26.haftasında oynanacak olan Trabzonspor karşılaşması olacaktı. Karadeniz temsilcisi karşısında 15 sayı - 15 ribaundluk performansıyla göz dolduran İlkan, bir hafta sonra Aliağa Petkim deplasmanında da 26 sayı - 10 ribaund ile mücadele etti. Normal sezonda double-double performansına 6 kere ulaşmayı başaran İlkan Karaman, play-off çeyrek finalinin ilk maçında Anadolu Efes karşısında da 12 sayı - 10 ribaund performansıyla mücadele etti ve Beko Basketbol Ligi'nde yedinci kez double-double yaparak karşılaşmayı tamamladı.

Kariyerinde ilk kez Eurocup ve Eurochallenge gibi turnuvalarda mücadele etme şansı yakalayan genç oyuncu Eurocup elemesinde LeMans karşısında ilk maçta 14 sayı - 15 ribaundluk performansıyla bu platformda ilk kez mücadele etmesine karşın, ilk maçında double-double yapmayı başardı. Pınar Karşıyaka'nın top16 grubunda yer alan Alman temsilcisi Artland Dragons karşısında ilk maçta 16 sayı - 11 ribaund ile mücadele ederek bu alanda ikinci kez double-double performansına ulaşan genç oyuncu, Avrupa'da oynayacağı son karşılaşmada top16 grubunun son haftasında yine Alman temsilcisi karşısında 18 sayı - 16 ribaund ile maçı tamamladı ve üçüncü kez double-double yapmayı başardı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0