Necla Güçlü yeni sezonda Galatasaray'da..

Yeni bir yapılanma içerisinde olan ve her sene üzerine koyarak devam etmek isteyen Galatasaray kadın voleybol takımı kadrosunu tecrübeli bir oyuncu takviyesi ile güçlendirdi. Geçtiğimiz sezon CEV Kupası ve Türkiye Kupası'nda final oynayan, ligi 4.sırada tamamlayan Galatasaray kadın voleybol takımı Pursaklar Voleybol İhtisas forması giyen 1974 doğumlu tecrübeli libero Necla Güçlü ile her konuda anlaşma sağladı. Bursa doğumlu olan ve 1.75 boyundaki 37 yaşındaki milli pasör kariyerinde daha evvel Vakıfbank GS, Beşiktaş, Fenerbahçe Acıbadem gibi takımlarda da forma giyerken, 110 kez milli formayı giydi.

16 Eylül 1974, Bursa doğumlu olan tecrübeli libero voleybola doğup büyüdüğü topraklarda Nilüfer Belediyesi altyapısında başladı. 1983 yılında altyapısına girdiği Nilüfer Belediyesi'nde 7 yıl forma giyen Necla Güçlü kariyerinin ilk transferine Güneş Sigorta'ya 1990 yılında imza atarak gerçekleştirdi. İstanbul'a küçük yaşta gelen Necla'nın kariyeri bir nevi burada değişecek ve milli takım adına da önemli oyunculardan birisi haline dönüşecekti. Genç oyuncu 1990 yılında geldiği Güneş Sigorta'dan 2005/6 sezonunda ayrılacaktı. Tam 15 yılını burada geçiren Necla Güçlü, takımının 2000 yılında Vakıfbank ile birleşmesine rağmen takımda kalan isimlerden oldu. Kariyerinin ilk şampiyonluğunu Güneş Sigorta forması altında 1992 yılında yaşayan tecrübeli oyuncu o dönem ağırlıklı olarak paf kadrosunda forma giydi. 1993 yılında A takıma çıkartılan ve zaman zaman A takımla mücadelelerde forma şansı bulan Necla Güçlü sezon sonunda Güneş Sigorta ile yeniden şampiyonluk sevinci yaşadı. Tecrübeli libero bir sonraki şampiyonluklarını yine arka arkaya olmak üzere 1997 ve 1998 yılında yaşadı. Güneş Sigorta forması altında bu süre içerisinde 3 kez Türkiye Kupası sevinci yaşayan Necla için yepyeni bir kariyer ve daha büyük başarılara imza atma fırsatı doğuyordu.

2000 yılında gerçekleştirilen birleşme sonrasında Vakıfbank ve Güneş Sigorta takımları birleşti. Milenyum yılının başlangıcından itibaren artık Vakıfbank Güneş Sigorta ismi ile anılacak kulüpte forma giymeye devam eden Necla Güçlü, kariyerinin en önemli başarılarına da bu forma altında ulaştı. 2000/1 sezonundan itibaren yeni ismiyle mücadele eden Vakıfbank Güneş Sigorta yatırımlarının ve yaptırımlarının karşılığını 2003/4 sezonunda şampiyonluklarla aldı. O dönem şampiyon olan takımda önemli bir yere sahip olan tecrübeli libero aynı sezon hayatı boyunca hiç unutamayacağı bir başarıya ulaşacağını nereden bilebirdi ki? 2004 yılında Bursa'da düzenlenen (bugünkü adıyla Challenge Cup) Top Teams'de şampiyonluk yaşayan Vakıfbank Güneş Sigorta'da en önemli oyunculardan birisi olan Necla Güçlü ayrıca turnuvada en iyi libero seçildi.Bir sonraki sezon olan 2004/5 sezonunda da Necla aynı başarıyı daha büyük bir turnuva olan CEV Şampiyonlar Ligi’nde tekrarlayacaktı. Vakıfbank GS ile voleybolun en büyük arenalarından birisi olan CEV Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden Necla Güçlü ortaya koyduğu performans sonrasında 2005 yılının en iyi pasörleri arasında gösterildi ve Şampiyonlar Ligi’nde Altın Karma’da yer buldu. Tecrübeli oyuncu ayrıca sezon sonunda Vakıfbank Güneş Sigorta ile yeniden lig şampiyonluğu yaşadı. Necla Güçlü bir sonraki sezon olan 2005/6 sezonu sonrasında voleybola ara vermek zorunda kaldı. Vakıfbank Güneş Sigorta’da bir çok başarıya imza atan, Avrupa’nın en iyi liberoları arasında gösterilen tecrübeli oyuncu annelik sevinci ve heyecanını yaşadı.

Necla’nın dönüşü 2007/8 sezonunda Beşiktaş ile oldu. Bir sezon Beşiktaş forması giyen tecrübeli oyuncu, hamileliğin ardından voleybola dönmüş oldu. Gösterdiği performans sonrasında 2008/9 sezonunda Fenerbahçe Acıbadem’e imza atan Necla Güçlü yeniden eski günlerine göz kırpıyordu fakat ilerleyen yaşı eski günlerine dönmesine izin vermeyecekti. Fenerbahçe Acıbadem forması altında geçirdiği bir sezonda Avrupa’da ve ligde forma şansı bulan tecrübeli oyuncu sezon sonunda sarı-lacivertli takım ile lig şampiyonluğu yaşadı. Avrupa’da da önemli işler yapan ve başarılar elde eden Fenerbahçe Acıbadem’de rotasyon oyuncusu olarak forma Necla Güçlü sezon sonunda takımdan ayrıldı ve uzun süre forma giyebileceği bir takım olan Dicle Üniversitesi ile sözleşme imzaladı. Kariyerinde bir çok başarıya imza atan ve şampiyonluklar yaşamaya devam eden Necla Güçlü bir yıllık Dicle Üniversitesi kariyerinin ardından geçtiğimiz sezon Pursaklar Voleybol İhtisas forması giydi.

Kariyerinde bir çok başarıya imza atmış ve şampiyonluklar yaşamış olan Necla Güçlü’ye hoş geldin diyor ve Galatasaray forması altında üstün başarılara imza atmasını temenni ediyoruz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0