Yeniden doğmak; Hakan Balta

Geride bıraktığımız 40 haftalık lig maratonunda yeniden hayata dönen, kendisini ispatlayan oyuncularımız oldu. Bir önceki sezon takımın en kötü isimlerinden birisi olan ve taraftarlar tarafından istenmeyen adam konumunda olan sol bek oyuncumuz Hakan Balta kuşkusuz bu sezonun en önemli oyuncuları arasında yer alıyor. Tecrübeli bek bu sezon toplamda 37 maçta forma giydi ve savunmanın sol tarafında sigorta görevi gördü. Şampiyonluk maçı olarak tabir edilen ligin son maçında, karşılaşmanın ilk dakikalarında dizinden sakatlanmasına rağmen mücadeleye devam eden Hakan ayrıca kariyerinde ilk kez Galatasaray'da kaptanlık bandını da koluna geçirdi.

Fazla uzaklara gitmeye gerek yok, bir önceki sezon üç farklı teknik adamla çalışan Hakan inanılmaz kötü bir performans sergilemiş ve istenmeyen oyuncuların başında geliyordu. Sezon başında İmparatorun gelişiyle birlikte farklı bir Hakan izlemeyi düşünüyorduk, fakat bu kadar değil. Göreve gelmesinin ardından o bölgeye takviye istememesi tecrübeli teknik direktörün Hakan'a ne kadar güvendiğini gösteriyordu. İster kabul edin, ister etmeyin şuanda yerli piyasası üzerinde Hakan Balta'nın üzerinde bir oyuncu yok. Ne 8 milyon euro bonservis ödenilen İsmail, ne de taraftarların gözünde Evra konumunu alan Hasan Ali.. Avrupa dahil olmak üzere tüm takımların bek sıkıntısı yaşadığı dönemde siz elinizdeki en iyi yerli solbeki gönderecek kadar lükse sahip değilsiniz, ki Hakan'ı bugün göndermek istesek bizim dışımızda kendisini büyük ilan edenler yarışa girerler. Özellikle yabancı kontenjanında sıkıntı yaşanılan bir ülkede oynuyorsanız, elinizdeki en iyi yerli sol bek oyuncusunu bırakma gibi bir lüksünüz, yabancı kontenjanında savunma için dört hakkınızı harcamamanız gerekiyor.

Bu sezon bambaşka bir görüntü ile karşımıza çıkan Hakan Balta savunma kimliğinin gelişmesinin yanı sıra ofans özelliklerinde sekteye uğramış görünüyor. İlk geldiği yıllar ofansı daha fazla düşünen, hücum bölgesine daha fazla katkı sağlayan tecrübeli sol bek bu sene adeta yeniden doğdu. Geride bırakılan iki sezonda çok kötü performanslar sergileyen ve istenmeyen adam konumuna gelen Hakan Balta, bu sezon ortaya koyduğu futbolun yanı sıra istikrarlı performansıyla birlikte korkusuzca savaşmasıyla da göz doldurdu. Gaziantep deplasmanında sakatlanma pahasına topu çizgiden son saniyede çıkartan 29 yaşındaki savunma oyuncusu, son olarak Fenerbahçe derbisinin ilk dakikalarında sakatlanmasına rağmen (ki orada ayağının kırılmaması büyük şans) karşılaşmayı dizlik ile tamamlamıştı. Karşılaşma sonrasında yapılan kontrollerde arka adalesinde yırtık olduğu saptanan tecrübeli oyuncu sakatlığı nedeniyle Milli takım kadrosunda da yer almadı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0