Teşekkürler Haluk Kaptan..

1972 doğumlu olan takım kaptanımız Haluk Yıldırım dün son kez Galatasaray formasıyla sahada yer aldı. Başarılarla dolu bir kariyere sahip olan tecrübeli oyuncu, insan olmanın, karakterli olmanın örneklerini çoğu zaman yansıttı parkeye.. Takım kaptanı olarak son kez sahaya çıkan Haluk Yıldırım'ın basketbol kariyeri 1988'de başladı. Dilekolay tam 24 sene parkede kaldı, tecrübeli forvet. Sezon başında "Sezon sonunda basketbolu bırakıyorum." dedi ve dün oynanılan Beşiktaş Milangaz maçıyla birlikte aktif basketbol hayatına noktayı koydu.


1990'lı yılların başında önce TED Kolejliler, ardından da uzun yıllar formasını terleteceği Ülkerspor. 10 yıllık Ülkerspor kariyerine sağlık sorunları nedeniyle ara verdi. Lenf kanseri olan Haluk Yıldırım'ın dönüşü uzun sürmedi, kaptan yeniden basketbola sarıldı dört elle. Erken teşhisi sayesinde hayatı kurtuldu, ölüme karşı yine sol dipten yolladı üçlüğü kaptan.. Tamamlayamadığı 2003/4 sezonunun ardından yeni sezonda sahalara çıktı Haluk Yıldırım. 2004/5 sezonu arasında Beşiktaş macerası oldu, sonrasında 3 yıllık Türk Telekom serüveni. 2008 yılında yeniden Beşiktaş. 2010 yılında da Galatasaray'a transfer oldu; tecrübeli oyuncu ve takıma abilik yapması kontenjanından. Milli olma rekoru, 234 maç giymeyi başardığı için şimdilik onda. 

Türk basketbolunun en değerli oyuncularından, gelmiş geçmiş en karakterli isimlerinden birisi olan Haluk Yıldırım için geçtiğimiz sezon gerçekleştirilen All-Star karşılaşmasında kendisine "Yıldızların Yıldızı" ödülü verildi. Türk basketboluna 20 yıldan fazla emek veren, çaba sarfeden ve gelişimini canlı gözlerle izleyen bir isimden bahsediyoruz, belkide yaşayan efsaneden. Türk basketboluna kattıkların, gençlere öğrettiklerin ve örnek olduğun için, senin gibi karakterli bir insanı Galatasaray forması altında gördüğümüz için şanslıyız. Yolun açık, şansın bol, uzun ve sağlık bir ömür diliyoruz Haluk kaptan.. Herşey için teşekkürler!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0