Beşiktaş varsa kombine yok!

Bugüne kadar bu konu hakkında üç veya dört defa tepkimizi dile getirdik. Yeni sezon öncesinde stadyum yapma/yenileme planları içerisinde yer alan Beşiktaş kulübü maçlarını Ali Sami Yen Spor Kompleksi, Türk Telekom Arena'da oynamak için kamuoyu aracılığıyla baskı kurmaya çalışıyor. Beşiktaş kulübünün yeni başkanı Fikret Orman ve mevcut yöneticiler tarafından "Orası bizim vergilerimizle yapılan bir stadyum, orada oynamak istiyoruz." gibi hadlerini aşan cümleleri kullanmak ne Beşiktaş camiasına, ne de o koltukta oturan insanlara yakışıyor. Türk Telekom Arena'ya geçişimiz sırasında devletin ne kadar harcadığı, ne kadar kazanç elde ettiği resmi kayıtlarda yer alıyor, isteyen inceleyebilir. Fakat bugün durum daha da vahimleşti ve artık taraftarlar olarak bir tepki koymanın zamanı geldi.

Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki, FCN Blog ekibi olarak ne kulübün içişlerine karışmak, ne de yönetim konularına müdahil olma hakkımız bulunmamaktadır. Bugüne kadar her zaman ve her şartta, mevcut durumumuz ne olursa olsun, en kötü günümüzde bile taraftarlarımıza Galatasaray markalarını kullandırmak ve kulübümüze maddi/manevi destek olmak için elimizden gelen gayreti gösteren bizler bu konu hakkında rest çekmeye hazırız. Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde yaklaşık iki yıldır her türlü eziyeti çeken, her maç metro sıkıntısını yaşayan, yollarının yapılmamasına rağmen bu sezon ortalama 35bin taraftar ile oynama başarısını gösteren ve her türlü yaşanan masabaşı olaylara rağmen kulübümüze bir maç bile ceza aldırmadan bitiren taraftarın bir çift söz söyleme hakkı olmalıdır. Kendi stadımızı, kendi mabedimizi başka takımlarla paylaşmak ne dostluk ne de ezeli rakip - ebedi dost kavramına uygundur. Hemde dostluk mesajları verilmeye çalışılan camia kamuoyu zorlaması işler yapmaya kalkar, taraftarı kurucumuz ve stadımızın isim sahibi Ali Sami Yen'e dakikalarca küfür eden bir takımsa..

Mecidiyeköy'de yer alan Ali Sami Yen Stadı'nın yenilenmesi sırasında Beşiktaş yönetimine teklifimiz olmuştu, maçlarımızı burada oynayalım diye. Dönemin başkanı Serdar Bilgili ve yöneticilerinin cevabı ne dostluğa, ne etikliğe, ne de ezeli rekabete yakışacak cinstendi. Utanmasalar kulübün anahtarınıda isteyecek olan zihniyet, bugün konu kendisi olunca mağdur edebiyatı yaparak, kamuoyu yaratarak bir takım haklar talep etmekte olduğunu görüyoruz. Öncelikle belirtmek isteriz ki, Türk Telekom Arena devir sözleşmesi gereğince 49 yıllığına Galatasaray Spor Kulübü'nündür. Ne siyasi irade, ne de başka bir güç bunun aksini iddia edemez. Yazılı olan sözleşmeler, Cumhurbaşkanı ve Başbakan imzası taşıyan bir protokol mevcut bulunmaktadır. Uzun lafın kısası, birileri kabul etse de etmese de Ali Sami Yen Spor Kompleksi, Türk Telekom Arena belli bir süre Galatasaray'ındır. Galatasaray izin vermeden burada hiç kimse değil maç oynamak, çimlerde bile gezemez.

Yazıyı fazla uzatmayalım, daha evvel bu konuda bir çok kez tepkimizi dile getirdik. Söyleye söyleye dilimizde tüy, klavyemizde tuş bitti. Arşivde tüm yazılarımız duruyor, dünden bugüne tüm tepkilerimiz. Galatasaray'ın hakkı savunacaksa, kulübün değerleri savunacaksa bu konuda da sonuna kadar kimseden korkmadan, talimat almadan, çekinmeden yazarız. Zaten insanların bizi sevme sebeplerinden birisi belkide.. Galatasaray yönetiminin işine karışacak, onlara akıl verecek değiliz. Ama taraftar portalı olarak bu konuda haklı tepkimizi, Galatasaray taraftarı olarak dile getirmek gibi bir hakka sahibiz. Beşiktaş kulübünün gelecek sezon için iç saha maçlarının Türk Telekom Arena'da oynanılmasına izin verildiği andan itibaren ne kulüp markalarını destekler, ne de kombine alırız. Aldığımız kombineleri de aynen geri iade ederiz, kulüp markalarını kullanmayacağımız gibi. Bizim gibi bunu yapacak milyonlarca taraftar biliyoruz, tanıyoruz, görüyoruz. Bugüne kadar doğrusuyla/yanlışıyla arkasında durduğumuz yönetimimizin buna izin vermesi halinde kendilerini istifaya davet edeceğimizden de kimsenin şüphesi olmasın.

Hazır kombine yenileme ve satın alma dönemiyken tepkimizi sosyal medya üzerinden ve e-mail yoluyla kulübümüze belirtmekte fayda var, sizlerden de bu konuda destek bekliyoruz.

ALİ SAMİ YEN SPOR KOMPLEKSİ SADECE GALATASARAY'INDIR.. BAŞKA BİR TAKIM "DEPLASMAN TAKIMI" SIFATI DIŞINDA HERHANGİ BİR SIFATA SAHİP OLARAK TÜRK TELEKOM ARENA'DA MAÇ OYNAYAMAZ !

1 yorum:

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0