Ünal Aysal: Şampiyonluk kupasını Kadıköy'de alacağız.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde bugün gerçekleştirilen "Futbol ve yönetimi" başlıklı söyleşide yer alan Galatasaray başkanı Ünal Aysal, haftasonu oynanacak olan Fenerbahçe derbisinden gelecek sezon play-off statüsünün değişmesine kadar bir çok konuda açıklamalarda bulundu. Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan başkanımız Ünal Aysal, haftasonu şampiyon olmamız halinde kupayı Kadıköy'de kaldırmak istediğini federasyona bildirdiklerini dile getirdi. Ünal Aysal ayrıca gelecek sezon play-off oynanmaması adına federasyona başvuruda bulunduklarını açıkladı. Galatasaray başkanı Ünal Aysal'ın tüm açıklamaları şu şekilde...

KUPAYI KADIKÖY'DE ALACAĞIZ
Şampiyon olursak kupayı kurallar gereğince ligin son maçı oynandı stadyumda, yani Kadıköy'de alırız. Dün federasyondan bu konuda bir talep geldi. Bizde Yönetim Kurulu'nda bu konuyu görüştük. Biz kuralların tatbik edilmesini, Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda verilmesini istiyoruz. Bunu da federasyona ilettik. Son yıllarda Fenerbahçe’ye şansımızın tutmadığı da bir gerçek. Fakat şans her zaman bir tarafa çalışmaz. İnşallah önümüzdeki maçta bize çalışır. Cumartesi günü, şayet olursak ikinci kez şampiyon olacağız. Kupayı Asya’dan Avrupa’ya, Galatasaray Kulübü’nün merkezine götürmek istiyoruz.

NİHAT ÖZDEMİR BİZİ ALKIŞLAYACAKTIR
Biliyorsunuz, Galatasaray’ın stadındaki maç tertemiz geçmişti. Konuklarımızı Galatasaray’a yakışır şekilde ağırlamıştık. Fenerbahçe’nin stadında nasıl olur diye bir endişe taşımıyorum. Onlar da bizi en iyi şekilde ağırlayacaktır. Fenerbahçe de çok büyük bir kulüp. Bu yarışı dostça, kardeşçe sürdüreceğimize inanmak istiyorum, hatta inanıyorum. Nihat Bey’in Galatasaray şampiyon olduğu takdirde, onların sahasında olan şampiyonu alkışlayacağına inanıyorum. Orada bir sorun yaşamayacağız. Çünkü aynı şey de bizim de başımıza gelirse, ben şampiyonu orada alkışlayacağım.

PLAY-OFF OYNANMASINI İSTEMİYORUZ
15 gün önce gerçekleştirilen Kulüpler Birliği toplantısında play-off sisteminin yeni sezonda olmaması ile ilgili görüştük. Tüm kulüpler yeni sezonda play-off oynamak istemediklerini söylediler. Bununla ilgili olarak hazırladığımız belgemizi TFF kabul etti. İnşallah yeni sezonda play-off oynamayacağız.

SPOR SALONU YAPMAK İSTİYORUZ
Türk Telekom Arena kompleksi içinde voleybol ve basketbol branşları için bir spor salonu yapmak istiyoruz. Riva arazisiyle ilgili olarak benim prensibim, kulübün mal varlıklarını satmak değil, en iyi şekilde değerlendirmek. Riva'da hareketin sağlamasını kendi kontrolümüz altında tutmak istiyoruz.

LİSANSLI ÜRÜN SATIŞI
Fenerbahçe geçtiğimiz 13 yılda çok iyi organize oldu, örgütlendi. Bunu takdir etmemiz lazım. Benim başkanlığım döneminde biz de yeniden organize olmaya başladık. En iyisini en modernini yapmaya çalışıyoruz. Satışlarımızı merkez mağazalarımızdan yönlendirmeyi, diğer mağazalarımızı da bu işi yapmak isteyenlere devretmeyi öngörüyoruz. Birkaç yıl içinde Galatasaray da bu konuda (lisanslı ürün satışında) çok daha iyi durumda olacaktır, hep birlikte göreceğiz.

GELECEK SEZONA DAİR
Play-off sistemi gelecek sezon için yapacağımız transferlerin gecikmesini sağladı. Prensip olarak maçlar oynanırken takıma oyuncu transfer etmeyi doğru bulmuyorum. Diğer oyuncuları olumsuz etkileyebiliyor. Sizlerde göreceksiniz, Pazartesi gününden itibaren yeni transferlerimiz üçer-beşer ortaya çıkacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0