Süper Final | İnandık biz sizlere..

Spor Toto Süper Final'de geride kalan beş hafta sonunda şampiyonluk yolunda en yakın takipçisinin önünde bir puanla liderliğini sürdüren Galatasaray, şampiyonluk yolunda ezeli rakibi ve en yakın takipçisi ile Fenerbahçe ile deplasmanda şampiyonluk maçına çıkacak. Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 34 haftanın yanı sıra, Süper Final organizasyonunda da beş hafta geride kaldı. Artık son maç, son final.. 12 Mayıs Cumartesi akşamı Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanacak olan karşılaşma öncesinde iki takım hakkında son bilgiler, maç öncesi analizler, istatistikler ve bilgiler..

GELİYOR TERTEMİZ 18
Spor Toto Süper Lig'de normal sezonu en yakın takipçisine 9 puan farkla lider tamamlayan Galatasaray, 34 haftalık normal sezonun ardından oynadığı 5 Süper Final karşılaşmasında 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Aldığı bu sonuçlar sonrasında en yakın takipçisi ile arasındaki 4.5 puanlık farkın erimesine engel olamayan takımımız bu hafta oynayacağı karşılaşmadan en az bir puanla ayrılması halinde Süper Lig'de 18.lig şampiyonluğuna ulaşacak ve ezeli rakibinin sahasında şampiyonluk kupasını kaldıracak. Daha evvel 17 kez kupa sevinci yaşayan Galatasarayımız son şampiyonluğunu 2007/8 sezonunda yaşamıştı.

BUNUN ADI FİNAL
Süper Final öncesi ezeli rakibi ve en yakın takipçisi Fenerbahçe'ye 4.5 puan farkla son altı karşılaşmaya başlayan takımımız geride kalan beş hafta sonunda 7 puan kaybetti ve rakibiyle son haftaya yarım puanlık farkla girmeyi başardı. Süper Final karşılaşmalarında evinde oynadığı üç maçta galibiyet yüzü göremeyen takımımız bu karşılaşmalarda bir mağlubiyet, iki beraberlik alırken deplasmanda oynadığı iki karşılaşmadan da 2 farklı galibiyetle (Beşiktaş 0-2, Trabzon 2-4) ayrılmayı başardı. Fatih Terim'in öğrencileri bu hafta oynanacak olan Fenerbahçe karşılaşmasından galibiyetle veya beraberlikle ayrılması durumunda ezeli rakibinin stadında şampiyonluk turu atacak. Bu karşılaşma aynı zamanda 2011/12 sezonunda oynadığımız son resmi karşılaşma olacak. Uzun lafın kısası, kelimenin tam anlamıyla final maçına çıkıyoruz.

SÜPER FİNAL'DE 6 GOL
Bu sezon Galatasaray'a transfer olan Fernando Muslera kulüpte geçirdiği ilk sezonunda kulüp tarihinin en başarılı kalecileri arasına adını yazdırırken, 18 maç gol gibi önemli bir başarıya imza atarak bu alanda kulüp rekoru kırdı. Süper Lig'de 16 maçta kalesini gole kapatarak ligin en az gol yiyen kalecisi olma başarısı gösteren Fernando Muslera, geride kalan beş hafta içerisinde de sadece iki maçta gol yemezken üç maçta toplam 6 gol yedi. Türk Telekom Arena'da oynanılan karşılaşmada Fenerbahçe karşısında kalesinde 2 gol gören Uruguaylı kaleci, bir sonraki hafta deplasmanda oynanılan Trabzonspor karşısında da kalesinde 2 gol gördü. Fernando Muslera son olarak geçtiğimiz hafta evimizde konuk ettiğimiz Beşiktaş karşısında 2 gol görerek geride kalan beş hafta sonunda 6 gol yemiş oldu.

SÜPER FİNAL 2.HAFTA | KAYBEDİLEN İLK DERBİ
Bu sezon normal sezonda oynadığı 6 derbi maçında 3 galibiyet, 3 beraberlik ile ayrılan Fatih Terim'in öğrencileri, normal sezonun ardından oynanılan Süper Final karşılaşmalarında da ilk hafta Beşiktaş'ı mağlup ederek derbi kaybetmeme serisini 7 maça taşımıştı. Süper Final'in ikinci haftasında Türk Telekom Arena'da oynanılan karşılaşmada Fenerbahçe karşısında tek kale oynamasına rağmen sahadan 1-2'lik skorla mağlup ayrılan takımıımz bu sezon ligde 2.mağlubiyetini alırken, ilk kez mücadele ettiği bir derbiden boynu bükük ayrılıyordu. Galatasarayımızın tek sayısı bu sezon mükemmel bir performans sergileyen ortasahadaki maestromuz Selçuk İnan'dan gelirken, konuk ekibe galibiyeti getiren goller Ziegler ve Stoch'tan gelmişti.

DEPLASMANDA ALINAN 2 GALİBİYET
Süper Lig'de bu sezon en başarılı deplasman takımı olma başarısı gösteren Fatih Terim'in öğrencileri, Süper Final organizasyonunda da deplasmanda oynadığı 2 maçtan 6 puanla ayrılmayı başardı. Süper Final organizasyonun ilk maçında Beşiktaş ile deplasmanda karşılaşan takımımız Felipe Melo ve Aydın Yılmaz'ın golleriyle sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılmayı başardı. Süper Final'in üçüncü haftasında Trabzonspor ile deplasmanda karşılaşan takımıımz Selçuk İnan, Necati Ateş x2 ve Emmanuel Eboue'nin golleriyle sahadan 4-2'lik galibiyetle ayrılarak deplasmanda oynadığı ikinci final maçında da sahadan 3 puanla ayrılmayı başardı. 34 haftalık normal sezonda deplasmanda oynadığı karşılaşmalarda 10 kez sahadan mutlu bir şekilde ayrılan takımımız 5 karşılaşmada rakibi karşısında 2 puan bırakarak sahadan ayrıldı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0