TBL | Yarı finalde rakibimiz Beşiktaş Milangaz..

Beko Basketbol Ligi'nde normal sezonu lider tamamlayan ve play-off çeyrek final serisinde Tofaş'ı 2-0'la geçerek adını yarı finale yazdırmayı başaran Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımının şampiyonluk yolunda yarı finaldeki rakibi çeyrek final serisinde Fenerbahçe Ülker'i 2-0'la geçmeyi başaran Beşiktaş Milangaz oldu. Ev sahibi avantajına sahip olan takımımız ilk iki maçı kendi sahasında oynarken, beş maç üzerinden oynanacak olan seride üç galibiyet alması halinde adını Beko Basketbol Ligi play-off finaline yazdıracak.


SAHA AVANTAJI
30 haftalık normal sezonu lider bitirme başarısını gösteren Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımı tıpkı çeyrek final serisinde olduğu gibi yarı final ve final serisinde de saha avantajını elinde bulunduruyor. Beko Basketbol Ligi play-off yarı final serisinde Beşiktaş Milangaz ile karşılaşacak olan Oktay Mahmuti'nin öğrencileri ilk iki maçı kendi evinde oynayacak. 15 Mayıs Salı günü serinin ilk maçında ezeli rakibini konuk edecek olan takımımız, yarı final serisinin ikinci maçında 17 Mayıs Perşembe akşamı yine siyah-beyazlı takımı Abdi İpekçi Spor Salonu'nda ağırlayacak. Serinin üçüncü maçında 20 Mayıs Pazar günü Ergin Ataman'ın takımı ile deplasmanda karşılaşacak olan takımımız gerek görülmesi halinde 22 Mayıs Salı akşamı yeniden Milangaz Arena'da sahaya çıkacak. Serinin uzaması ve beşinci maça kalması halinde Yenilmez Armada rakibini 25 Mayıs Cuma akşamı yeniden Abdi İpekçi Arena'da konuk edecek.

YARI FİNAL YOLU | 96-94 ve 74-77
Beko Basketbol Ligi'nde normal sezonu dördüncü sırada tamamlayan Beşiktaş Milangaz, play-off çeyrek finalinde ezeli rakibi Fenerbahçe Ülker ile karşılaştı. Serinin ilk maçında Milangaz Arena'da rakibini ağırlayan siyah-beyazlı takım normal süresi 81-81 eşitlikle biten karşılaşmanın uzatma periyodunda rakibini 96-94'lük skorla mağlup etti ve çeyrek final serisinde 1-0 öne geçmeyi başardı. Beşiktaş Milangaz takımında en skorer isim 24 sayı ile oynayan Mensah-Bonsu olurken, Arroyo ve Hawkins attıkları 20 sayı ile galibiyette büyük pay sahibi olmuştu. Serinin ikinci maçında Ülker Sports Arena'da rakibine konuk olan Beşiktaş Milangaz rakibi karşısında sahadan 74-77'lik galibiyetle ayrılarak yarı final biletinin son sahibi oluyordu. Fenerbahçe Ülker ile deplasmanda karşılaşan siyah-beyazlı takımda en skorer isim 21 sayı ile Hawkins olurken, 17 sayı ile oynayan Serhat Çetin galibiyette büyük pay sahibi olmayı başardı.

KAZAN, BARCELONA, SIENA VE BEŞİKTAŞ
Bu sezon tarihinde ilk kez THY Euroleague organizasyonunda mücadele etme başarısı gösteren Galatasaray Medical Park, rüya gibi geçen sezonun ardından 43 yıl aradan sonra Beko Basketbol Ligi'nde normal sezonu lider tamamlamayı başarmıştı. Böylesine önemli başarılara imza atan Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımında sezonun en ilginç noktası Unics Kazan, Regal Barcelona, Montepaschi Siena gibi takımlara iki kez yenilmesinin yanı sıra Beşiktaş Milangaz takımına da iki kere kaybetmesi oldu. Bu sezon sadece üç takıma iki kere yenilen takımımız, diğer tüm rakiplerini en az bir kere yenme başarısı gösterirken THY Euroleague'de grup aşamasında Regal Barcelona, Montepaschi Siena ve Unics Kazan'a iki maçta da boyun eğdi. Beko Basketbol Ligi'nde normal sezonda Anadolu Efes, Fenerbahçe Ülker, Beşiktaş Milangaz karşısında deplasmanda sahadan mağlubiyetle ayrılan takımımız ligde hiç beklenmedik iki mağlubiyetle Antalya BŞB ve Mersin BŞB karşısında da sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Spor Toto Türkiye Kupası'nda yarı final turunda Beşiktaş Milangaz ile karşılaşan takımımız rakibi karşısında normal süresi 64-64 biten karşılaşmadan 76-67 mağlup ayrılmış ve Türkiye'de sadece siyah-beyazlı rakibi karşısında sahadan ikinci kez boynu bükük ayrılmıştı. 

ERGİN ATAMAN MOLA ALSANA | 92-81
Beko Basketbol Ligi'nde ligin 25.haftasında rakibini evinde konuk eden Yenilmez Armada baştan sona üstün götürdüğü karşılaşmadan 92-81'lik galibiyetle ayrılarak rakibi karşısında üçüncü maçında ilk galibiyetini elde ediyordu. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda taraftarının da büyük desteğiyle rakibini domine eden Oktay Mahmuti'nin takımı rakibi karşısında 11 sayılık galibiyetle ayrıca ikili averajda üstünlüğü ele geçiriyordu. Milangaz Arena'da oynanılan ilk maçta maçın bitimine saniyeler kala 8 sayı önde olmasına karşın taktik (!) molası alan Ergin Ataman'ın kulakları ise Abdi İpekçi Cehennemi'nden yükselen "Mola alsana" sesleri ile çınlamaya başladı. Shipp'in sezonu kapatan bilek sakatlığı sonrasında transfer edilen Nihad Djedovic Galatasaray formasıyla ilk maçına çıkarken, maç sonunda istatistik kağıdına 17 sayı - 5 asist - 4 ribaund yazdırmayı başardı. Genç oyuncu ilk maçında taraftardan geçerli not almış ve siyah-beyazlı rakibimiz karşısında galibiyeti getiren isimlerin başında geliyordu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0