2012/3 Formaları..

Yeni sezon öncesinde transferlerle yatıp, kalkarken kullanacağımız formaların tanıtımına da yaklaşmıştık. Geçtiğimiz sezon Nike ile ürün tedarikçiliği kapsamında bir anlaşma imzalayan takımımız ilk yıl aceleye geldiğinden katalog forması giymiş fakat dünya devi üretici firmanın elit kategorisinde yer almıştı. Bu sezon hazırlanan formalar büyük bir titizlik ve gizlilik çerçevesinde hazırlanırken lansman öncesinde formalar internete sızmış oldu. Tüm takımların formalarının tanıtıldığı bir sunumdan elde edilen fotoğraflar sonrasında Galatasarayımızın yeni sezonda giyeceği formalar da böylelikle gün yüzüne çıkmış oldu.

Galatasaray klasiği olan parçalı daha bir sarı-kırmızı ve parçalı kimliğine bürünmüş. Özellikle bu sene yapılan parçalının ardından yeni sezonda giyeceğimiz parçalının göze daha hoş geldiğini söylemek mümkün. Formanın kalıbı ve taslağının Fransa milli takım forması kalıbında olduğu çok açık, tabii küçük detaylar dışında. Kolların ters parçalı olması, hatta kol uçlarının da ters olması formaya çok hoş bir detay katmış. Sırtı tek renk (kırmızı) olan parçalı formanın arkasında yer alan Ülker reklamı bu sene sarı renkte olacak. Yakanın tek renk yerine tam parçalı olması detayı ve bunun ters olması da formayı güzel kılan etkenlerden birisi. Sırt tarafında sponsor firmanın adının üzerinde (yakanın hemen altında) Galatasaray yazısı bulunuyor. Formayı güzelleştiren bir başka detay olarak göze çarpıyor.

Beyaz forma bize bir kaç yıl öncesini hatırlatıyor, işin doğrusunu söylemek gerekirse. Son şampiyonluğumuz sonrasında Adidas tarafından böyle şeritli bir forma tasarlanmıştı. Sarı ve kırmızı şeritlerinde geçmiş başarılarımızın silüetlerinin bulunduğu bir formaydı, Nike daha farklı bir tasarıma gitmiş. Sağ kolda yer alan sarı-kırmızı şeritin reklamın hizasında olması ve sol taraftan inen şeridin boşluğuna denk gelmesi de formayı estetik açıdan güzel kılıyor. Sarı kalın çizginin iki kenarında ince kırmızı şeritler bulunuyor. Formanın ana rengi beyaz olmasına rağmen sarı ve kırmızı renkleri oldukça çok kullanılmış, Galatasaray teması işlenmiş. Arkada yer alan sponsor firmanın reklamının üzerinde Galatasaray yazısı bulunuyor, sponsor firmayla aynı renkte; kırmızı. Beyaz formanın yakasında Galat amblemi bulunuyor. "Enlerin ve İlklerin takımı Galatasaray" sloganını da formanın yakasında göreceksiniz.

Formalar Avrupa'da gerçekleştirilen tanıtımda olması nedeniyle ve üretimden muhtemelen yeni çıkmaları nedeniyle Türk bayrağı olmadan tanıtıldı. Galatasaray yeni sezonda şampiyon olduğu için Türk bayrağını formasına takacak. Nike logosunun üzerinde olması beklenen bayrak, eğer burada istenildiği gibi durmazsa ortaya geçebilir. Fakat çok büyük ihtimalle sağ tarafta, logonun üzerinde olacak. Tıpkı bundan önce İnter'in kullandığı gibi. Formalar konusunda bir başka bilgi.. Üçüncü formanın yine Ekim gibi satışa çıkması planlanıyor. Kırmızı renk ağırlıklı bir forma olacağı söyleniyor.

Son olarak bir noktaya değinmeden geçmeyelim. Galatasaray Formaları ekibi yine muazzam bir işe imza attılar, tüm sezon boyunca formalar konusunda verdikleri bilgiler bu formalarla birlikte birebir doğru çıktı. Yazısız olarak yayınladıkları resimlerle ve bize servis ettikleri resimlerle birlikte de habercilik anlamında aslında kaynaklarının doğrudan kendilerinin olduğunu kanıtladılar. Kendilerine gelen acımasızca eleştiriler var, bunlar pek hoş şeyler değil. Kendilerini özel olarak tebrik ettik, buradan da bir selam gönderelim. Ellerinize sağlık, tebrikler..

3 yorum:

  1. parçalının arkası tamamen düz değil sanırım.ilk resimin sağ alt kısmına bakarsanız arka alt kısmı parçalı olacağa benziyor sarı kısım gözükmüş birazcık.

    YanıtlaSil
  2. Parçalı denilen forma fena değil ama arkasının tamamıyla kırmızı olması bir kere beni çok üzdü. Tabii bu yaka kısmının olması da ayrı itici bir konu. Gerçi tam parçalı olsa yakalı bile olsa alınabilirdi. Kol uçlarındaki sarı ve kırmızı detaylar hoş ama biraz daha ince olabilirdi diyorum.
    Beyaz forma bir önceki beyaza benziyor ama bence daha güzel. Kol kısmındaki yanlamasına sarı kırmızı bantta çok hoş olmuş.
    Avrupa'da bu tanıtım yapıldığı için Türk Bayrağı henüz eklenmemiş. Ekleneceğini de düşünürsek bu sene alınacak tek forma BEYAZ. Elbette 3. formayı da heyecanla bekliyoruz :)

    YanıtlaSil
  3. Parçalı her zaman başımızın tacıdır ve ilk alınacak formadır. Beyaz olan da güzelmiş o da alınır, kırmızı çıkınca ona da bakılır ve muhtemelen o da alınır...

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0