Divan Kurulu | Ali Dürüst'ten transfer açıklamaları..

Florya'da gerçekleştirilen Divan Kurulu toplantısının ardından şampiyonluk mangalını yakan Galatasarayımızda ikinci başkanımız Ali Dürüst yemek sonrasında NTVSpor'da Irmak Kazuk'un sorularını yanıtladı. Burak Yılmaz, Nordin Amrabat ve Hamit Altıntop hakkında açıklamalarda bulunan Ali Dürüst, Felipe Melo konusuna da açıklık getirdi. Transferlerin yanı sıra gelecek sezon play-off statüsünün olmamasını istediklerini dile getiren Galatasarayımızın ikinci başkanı Ali Dürüst'ün tüm açıklamaları şu şekilde...


"Biz büyük bir aileyiz. Divan Kurulu bu ailenin en büyüğü ve bu sene şampiyonluğumuzu burada hep birlikte kutlamak istedik. Güzel oldu, kupamızla birlikte geldik. Ama kupadan ziyade, burada hep beraber olmak ve birlik beraberlik mesajını vermek önemliydi.

Gündemde olan çok fazla isim var, her transfer döneminde bizim dışımızda bunlar oluyor. Bizim şampiyon bir takımıımz var, bu takımla ilgili olarak devre arasında tespit ettiğimiz noktalar var. Önce bunları tamamlamak istiyoruz, bugüne kadar bir tane transfer yaptık. Umut ile ilgili görüşmeler devam ediyor, önümüzde zaman var. İki tane iç transferimiz var, arkadaşlarımız tatilden döndükten sonra onlarla da görüşeceğiz. Teknik kadromuz ve hocamız gerekli çalışmaları yapıyor, gerekli takviyeleri yapacağız.

Amrabat için devre arasında birebir olarak ben Kayserispor yönetimiyle görüştüm, bize bunun olmayacağını belirttiler. O görüşmelerden sonra yazılanların hepsi spekülasyondur. Amrabat şuanda gündemimizde yok, oyuncu Kayserispor'un sözleşmeli oyuncusudur. Sözleşmesi bulunan oyuncularla nasıl görüşeceğimizi biliriz. Dany'nin kontratı bulunuyordu, Gaziantepspor'la görüştük ve fiyatı uygun geldi. Bu transferi gerçekleştirdik. Kayserispor ile devre arasında görüştüğümüzde iyi bir oyuncu olduğu için bırakmak istemediler ve konu kapandı. Amrabat'ı tek taraflı olarak gündeme getiremeyiz, sözleşmesi olan bir oyuncuya birşey yapamayız. Devre arasında bizim için önem arzeden bir oyuncuydu, bugün için bizim bir girişimimiz yok. 

Burak Yılmaz ile ilgili herhangi bir girişimimiz olmadı. Trabzonspor'un sözleşmeli oyuncusu, kulüplere rağmen oyuncuyla böyle bir görüşme yapılmaz. Biz bu yoldan gitmeyiz, bu transfere dair bir görüşmelerimiz yok.

Felipe Melo ile bir opsiyonumuz vardı, bu opsiyon tarihi bitti. Juventus ile oturacağız, görüşeceğiz. Ön protokolümüz vardı, bir mutabakata varmıştık. 3 senelik bir sözleşme istiyor Melo, şartları kulüp ve oyuncu lehine uygun bir hale getirip transferi bitirmek istiyoruz.

Hamit'in açıklamaları oldu, Galatasaray'da oynamak isterim diye. Hocamızın da Hamit'i istediği doğrudur, bunlar gayet normal. Ama diğer tarafta iki kulübün oyuncu için anlaşması gerekiyor. Oyuncu adına iyi bir sözleşme var. Sözleşme şartlarına baktığınız zaman, bizim onunla rekabet etmemiz mümkün değil. Oyuncuya oradaki kontratından daha az bir teklif götürmek uygun olmaz ve bu doğrultuda bizim için şuanda bitmiş bir transfer yok.

KAP'a bildirmek bizi sıkıntıya sokmuyor ama basın mensuplarını sıkıntıya sokabilir. Biz halka açık bir şirketiz, herşeyiyle bunu uygun yapmamız lazım. Transfer döneminde basın bu işin çok içine giriyor, zaman zaman spekülasyonlar oluyor fakat resmi bir görüşme yaptığımız an bunu duyurmak zorundayız ve duyuruyoruz. Spekülasyonları önleme imkanımız yok.

Sancılı bir dönem geçirdik, tüm kulüpler için. İnşallah son olur bu, o dönemi bitirdik yeni bir dönem başlatıyoruz. UEFA'nın alacağı karar hepimiz için önemli, dün toplantıda tüm takımlarda bu bekleyişi gördük. Yeni başkanımız da seçtik, Kulüpler Birliği'nin artık daha fazla Avrupa standartlarında olması gerektiğini, ürünümüzü kendimizin pazarlaması yönünde fikrimizi belirtitk. UEFA'nın vereceği karar, ki ümit ediyorum Türkiye adına yanlış bir karar çıkmaz, hepimizi bekletiyor.

Süper Final'in oynanıp, oynanmayacağını bilmiyoruz. Kulüpler Birliği olarak bir karar aldık, play-off uygulamasını istemiyoruz. Süper Kupa ile ilgili olarak açıklamaların yapılmaması bizim de yaz programımızı yapmamızı engelliyor. Bizim beklentimiz bir an evvel bununla ilgili karar verilmesi, tüm kulüpler gibi. Play-off uygulamasını sadece biz değil, tüm kulüpler istemiyor. Bununla ilgili olarak federasyona kararımızı bildirdik.

Türk Telekom Arena'nın ortak kullanımıyla ilgili bize herhangi bir talep gelmedi. Şuanda gündemimizde böyle birşey yok."

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0