Dany Nounkeu resmen Galatasaray'da..

Spor Toto Süper Lig ve Süper Final şampiyonu Galatasarayımız yeni sezon öncesinde kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Gelecek sezon hem şampiyon ünvanını korumak, hemde Avrupa'da özlediği başarılara yeniden kavuşmak için mücadele edecek olan Galatasarayımız savunma rotasyonuna yerinde bir takviye yaptı. Geçtiğimiz sezon Gaziantepspor forması altında mücadele eden 26 yaşındaki Kamerunlu savunma oyuncusu Danny Achille Nounkeu yeni sezonda Galatasaray adına mücadele edecek. Savunmada oynayan Danny için kırmızı-siyahlı kulübe 3.3 milyon euro bonservis bedeli ödenirken, Kamerunlu oyuncuya yıllık 1 milyon euro ödenecek.

BÖLGESEL LİGDEN, UEFA AVRUPA LİGİ'NE..
11 Nisan 1986, Yaounde doğumlu olan Danny doğup büyüdüğü toprakların genetik özelliklerini taşıyan savunma oyuncularından birisi olarak göze çarpıyor. Kamerun'da yetişen ve futbol altyapısını da burada 14 yaşından itibaren bölgenin ünlü takımlarından Vort Athletic akademisinde almaya başlayan Danny, tarihler 2005'i gösterdiğinde Fransız temsilcisi Metz'in altyapısına transfer oldu. Fransız takımlarının Afrika pazarını iyi kullandığı gerçeği bir kenara, altyapı taramasında dikkatleri üzerine çeken Kamerunlu savunma oyuncusu Danny kariyerinin ilk yurtdışı transferini de böylece gerçekleştirmiş oldu. Fransa'da altyapıda geçirdiği ilk sezonun ardından beklentilerin altında kalan siyahi oyuncu, 2005/6 sezonunda takımından ayrılmak zorunda kaldı. Metz altyapısında geçirdiği bir sezonun ardından, 2006 yılının yaz aylarında Bölgesel Lig ekiplerinden Amnéville takımına iki yıllık imza atan Danny, burada da istediği forma şansını bulamadı. 2 yıl boyunca Amneville forması giyen Kamerunlu savunma oyuncusu bu süre içerisinde sadece 16 maçta forma şansı bulabildi.

2008 yılında Amneville'den ayrılan Danny, yine bölgesel lig ekiplerinden PAU ile bir yıllık kontrat imzaladı. Fransa'ya büyük umutlarla gelen fakat bir türlü istediği süreleri bulamayan Danny Nounkeu'nun kendisini Fransa pazarına duyurması fazla uzun sürmedi. Pau forması altında 28 maça çıkan Kamerunlu stoper oynadığı futbolla Toulouse scoutlarının dikkatini çekti ve Ligue 1 ekiplerinden Toulouse ile sözleşme imzaladı. Bedelsiz olarak Fransız temsilcisine imza atan Danny, üç ay önce Bölgesel Lig'de şampiyonluk sevinci yaşarken şimdi mor-beyazlı takımın forması altında UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etme şansını yakaladı.

TOULOUSE'DAN, GAZİANTEPSPOR'A..
Bölgesel Lig'de yaşadığı şampiyonluğun en büyük mimarlarından birisi olan Danny, sezon sonunda Toulouse ile sözleşme imzalarken, hayallerine de kavuşmayı başarmıştı. Ligue 1'de ilk sezonunda mor-beyazlı formayı 17 kez giyen Danny savunmada gösterdiği performans beklentileri karşılamayı başarmıştı. UEFA Avrupa Ligi'nde de 7 maçta forma giyen Danny Nounkeu kupa maçlarında da toplam 2 kez Toulouse formasını taşıdı. Geride bıraktığı ilk sezonun ardından beklentileri karşılayan ve rotasyon oyuncusu olan Danny, bir sonraki sezon (2010/11) Toulouse forması altında ligin ilk 4 maçında sahada yer aldı. Danny transfer döneminin son günlerinde Süper Lig ekiplerimizden Gaziantepspor ile sözleşme imzaladı. Toulouse forması altında gösterdiği performans sonrasında dikkatleri üzerine çeken Danny artık hepimizin gözü önünde, kısa bir süre içerisinde tanıyacağı, bileceği bir oyuncu olmuştu. Gaziantepspor forması altında geçirdiği ilk sezonunda Süper Lig'de 18 kez sahaya çıkan Danny Nounkeu, kupa karşılaşmalarında da 7 kez kırmızı-siyahlı formayı giydi. Yaşadığı adale sakatlığı nedeniyle yaklaşık 2 ay sahalardan uzak kalan Danny, ligi ilk 6 takım arasında bitiren Gaziantepspor'da başarının mimarlarından birisi olmuş ve daha ilk sezonunun sonunda sözleşmesini 2016 sezonunun sonuna kadar uzatmıştı.

2011/12 sezonunda UEFA Avrupa Ligi öneleme turuna katılmaya hak kazanan Gaziantepspor'da savunmanın en önemli isimleri arasında yer alan Kamerunlu stoper kariyerinin en istikrarlı dönemlerinden birisini yaşadı. UEFA Avrupa Ligi önelemelerinde dört, Süper Lig'de 28 ve Türkiye Kupası'nda da bir maçta sahaya çıkan Danny savunmanın ortasında görev yaparken sezon sonunda toplam 33 maçta görev aldı.

SERT, GÜÇLÜ, HIZLI VE ÇEVİK..
Savunmanın ortasında oynayan Danny, bu sezon uzun bir maratonda yarışacak olan Galatasarayımızda savunma rotasyonunu arttırmaya yönelik 'doğru' bir hamle olarak yorumlanabilir. Bonservis ücreti kimilerine göre biraz fazla görünse de, savunma rotasyonunda Tomas Ujfalusi-Semih Kaya ikilisini yedekleyecek herhangi bir ikili maalesef bulunmuyor. Sert, dengeli ve güçlü olması nedeniyle birebir mücadelelerde kolay kolay geçilmeyen Danny, aynı zamanda Afrikalı savunma oyuncularında gördüğümüz atletik özellikte bir oyuncu. Zaman zaman hücuma çıkan Kamerunlu stoper, arapaslarıyla da dikkat çekiyor. Futbolseverler tarafından ligin en iyi savunma oyuncuları arasında gösterilen Kamerunlu oyuncunun en büyük handikapının özgüveni olduğunu söylemekte fayda var. Hiç kuşkusuz yedek stoper sorunu yaşayan takımımıza Danny gibi top tekniği ve mücadele gücü yüksek bir savunma oyuncusu gerek kadro derinliği, gerekse kadro kalitesi açısından ilaç gibi gelecektir.

26 yaşındaki Kamerunlu savunma oyuncusu Danny Achille Nounkeu'ya hoşgeldin diyor ve Galatasaray forması altında üstün başarılara imza atmasını temenni ediyoruz!

3 yorum:

  1. Mükemmel transfer listemizdeki ilk isim buymuş demek. hemde 3.3m euro bonservis ve yıllık ortalama 1.5m euro para ile. bravo yönetim... bravo terim... yabancı kontenjanı için harika bir seçim...

    YanıtlaSil
  2. dünya futbolunda defans adamlarının piyasa değerlerinin ne kadar olduğunu ilgilenenler bilir.Dany tarzında bir adamı herhangi bir avrupa takımından almaya kalksak 5 ile 7 m euro arasında bir ücret talep edeceklerini unutmayın.Ben Dany için harika bir stoper demiyorum ama sonuçta onun meziyetlerinde adamları ancak belirttiğim fiyata alırsınız.3.3 milyon euro çok kötü bir fiyat değildir.Biz görüş açımızı "Gaziantepspor’dan oyuncu aldık" diye baktığımız için absürt geliyor.Eleştirmek yerine bekleyip görmek en iyi GALATASARAYlılıktır.Fatih hoca demek ki tahminen aklındaki ilk ismi alamadı bu sanırım Chivu, alternatifi de beklemek istemedi.İnanın ki Gaziantepspor bu sene durgundu.Geçen sene ki durumunda olsaydı Dany’i 5’den bir kuruş aşağı satmazdı.Dünya piyasasında defans oyuncuları değerli.Bulmak zor.Tabiki çok fazla defans oyuncusu var ama en iyisini bulup takıma oturtmak uyum sağlamasını beklemek,yanındaki stoperle uyumu.. bunları beklememek için ise daha çok paralar verip daha kaliteli stoper almak. mesela şuan Dmytro Chygrynskiy (Shakhtar Donetsk) almaya kalksan kapıyı 10dan açarlar.yada daha iyisi Mats Hummels.konu sapmadan noktalayalım.Adam diri güçlü çok çok süper değil ama alternatif olarak olumlu bir transfer parasıda gayet iyi.Umarım başarılı olur.Bekleyip görelim.

    Gerçek Galatasaraylılar, alınan oyuncunun arasında siz durun ki ite, köpeğe laf fırsatı vermeyin.

    YanıtlaSil
  3. CWHT-E senin gibi düşünenler çoğaldıkça sırtımız yere gelmez. Herşeyden önce aşkımız transfere değil armaya diyen her koşulda destek veren gerçek Galatasaraylılara ihtiyacımız var...

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0