EURO 2012 Başlıyor!

Avrupa'nın en büyük uluslararası futbol organizasyonu kabul edilen UEFA Euro 2012 yarın start alacak. Ukrayna ve Polonya'nın ortaklaşa düzenlediği şampiyonanın açılış maçında ev sahibi Polonya grubunun ilk maçında Yunanistan karşılaşacak. Milli takımımızın katılamadığı UEFA Euro 2012'de takımımızdan sadece iki oyuncu yer alacak. İsveç milli takımı ile turnuvada boy gösterecek Johan Elmander'in yanı sıra, Çek Cumhuriyeti forması altında bir diğer hücum oyuncumuz Milan Baros turnuvada boy gösterecek.

16 TAKIM, 31 MAÇ, 1 ŞAMPİYON..
Ukrayna ve Polonya'nın ev sahipliği yaptığı turnuva 24 gün sürerken, dört gruba ayrılmış toplam 16 takım Avrupa'nın en büyüğü olmak için mücadele edecek. Hiddink yönetiminde elemeleri geçemeyen milli takımımız bu organizasyonda yer alamazken, Galatasaraylı futbolseverler Çek Cumhuriyeti ve İsveç'in başarılı olmasını isteyeceklerdir, hiç kuşkusuz. Son şampiyon İspanya sakatlıklar nedeniyle şikayetçi bulunurken, son finalist Almanya bir önceki turnuvanın intikamını almak için sahaya çıkacak. Otoritelerin süpriz beklediği diğer iki takım ise eski günlerine dönmek isteyen İngiltere ve total futbol prensibiyle Avrupa'nın üçüncü büyüğü olmak isteyen Hollanda, kupayı müzesine götürmek için mücadele edecek. Turnuvaya katılan takımlar şu şekilde; Ukrayna, Polonya, Rusya, Çek Cumhuriyeti, Yunanistan, Almanya, İngiltere, Fransa, Hollanda, İspanya, Danimarka, Portekiz, İtalya, İrlanda, Hırvatistan ve İsveç..

DÖRT DENK TAKIM, MÜCADELE, ÇEKİŞME VE BAROS; A GRUBU
UEFA EURO 2012'nin en denk gruplarından birisi olarak yer alan A Grubu, turnuvada belkide en büyük mücadeleye sahne olacak maçlara ev sahipliği yapacak. Polonya, Çek Cumhuriyeti, Yunanistan ve Rusya'nın mücadele edeceği A Grubu'nda oynanacak olan altı maç sonunda ilk iki sırayı alacak olan takım adını çeyrek finale yazdıracak. Grubun açılış karşılaşması olan Polonya - Yunanistan mücadelesi, aynı zamanda EURO 2012'nin de açılış karşılaşması olacak. Birbirine denk dört takım, ev sahibi avantajını kullanmak isteyen Polonya, son şampiyonada yarı final oynayan Rusya ve Baros'un formasını giydiği Çek Cumhuriyeti.. A Grubu'nda oynanacak olan altı maç hiç kuşkusuz birbirinden büyük mücadelelere sahne olacak.

DEVLERİN MÜCADELESİ BÜYÜK OLUR; B GRUBU
Her turnuvanın ölüm grupları en dikkat çeken ve gözleri üzerine çeken gruplardır. Katıldığı her turnuvada ölüm grubunda olmayı başarabilen Portekiz, bu şampiyonada da ölüm grubundan kurtulamadı. Son yılların modern futbolunu en iyi şekilde uygulamayı başaran ve yeni bir atılımla Avrupa'da söz sahibi olmayı başaran Hollanda ve Almanya'nın yanı sıra, Danimarka'yla birlikte ölüm gruplarının gediklisi olan Portekiz çeyrek finale çıkmak için mücadele edecek. Yıldız oyuncuların, hatta süperstarların mücadele edeceği B Grubu'nda bir üst tura favori olarak gösterilen Hollanda ve Almanya bakalım futbol otoritelerini haklı çıkartabilecek mi?

SAKATLIKLARLA BOĞUŞAN İSPANYA VE DİĞERLERİ; C GRUBU
UEFA Euro 2012 organizasyonuna "Son Şampiyon" apoleti ile gelen İspanya hiç kuşkusuz sakatlıklardan şikayetçi durumda bulunuyor. Villa ve Puyol'un sakatlığının yanı sıra, sezon içerisinde yerel ligde yaşanan gerilimlerin de milli takımı etkilemesi beklenirken, Vicente del Bosque'nin işi hayli zor görünüyor. Şike skandalı ile yeniden futbol gündemine oturan İtalya ise, yaşanan tüm bu olaylara karşın Avrupa Şampiyonası'nda başarılı olmak için sahaya çıkacak. İrlanda ve Hırvatistan'ın bu iki dev ülkeye karşı süpriz yapmaları zor görünüyor, fakat futbolun süprizlere açık bir oyun olduğu bugüne kadar defalarca kanıtlandı.

2 BÜYÜK TAKIM, 4 RENK VE JOHAN ELMANDER; D GRUBU
Turnuvanın orta zorlukta olan grubu olan D Grubu'nda ilginç bir ayrıntı göze çarpıyor. Mücadele eden dört takımın renklerinde ortaklık söz konusu. Mavi-Beyaz ve Kırmızı renklere sahip olan Fransa'nın yanı sıra, Kırmızı-Beyaz renkleriyle mücadele edecek olan İngilizler ve sarı-lacivert renkleriyle mücadele edecek olan Ukrayna/İsveç ikilisi bizleri bekliyor. Johan Elmander'in sakatlığını atlatarak topla çalışmalara başladığı ve milli takımları adına açılış maçı olan (11 Haziran) Ukrayna maçında sahada olması bekleniyor. Eski şaşalı günlerine dönmek isteyen İngiltere'nin yanı sıra, son turnuvada gol atmayı beceremeyen Fransa, kadrosunda yetenekli ve potansiyelli oyuncuların bulunduğu İsveç, ev sahibi avantajını kullanmak isteyen Ukrayna'yla birlikte çeyrek finale çıkmak için mücadele edecek.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0