Ekrem Memnun: Amacımız eski başarılı günlerimize dönmek..

Galatasaray kadın basketbol takımında başantrenörlük görevine getirilen Anadolu Efes'in yardımcı antrenörü Ekrem Memnun resmi sözleşmeye imza atmasının ardından Galatasaray Televizyonu'na konuştu. Basketbola sarı-kırmızı forma altında başladığını dile getiren tecrübeli antrenör, basketbol antrenörlüğünde 24.yılını geride bıraktığını belirterek, çok güçlü bir kadro kurduklarını ve şampiyonluklar yaşamak istediğini belirtti. Galatasaray kadın basketbol takımının yeni başantrenörü Ekrem Memnun'un tüm açıklamaları şu şekilde..

"Birkaç zamandır görüşüyorduk. En sonunda işler ciddiye bindi, benim de çok istediğim bir görevdi. Neticede Galatasaray Kadın Basketbol Takımı’nda başladım antrenörlüğe. Yıllarca şampiyon olan takımın ilk kurulduğu dönemde asistan koçtum. Ondan sonra baş antrenörlük yapma şansı buldum ve büyük başarılar kazandık. Hem güzel günlerimiz hem üzüntülü günlerimiz olmuştu. Ama çok önem verdiğimiz, çok sevdiğimiz, kulüp içinde çok önemli olduğunu bildiğim bir takıma tekrar geri geldim. Amacımız eski başarılı günlere yeniden ulaşmak. Çok büyük hayallerimiz, hedeflerimiz var. Gerçekten çok iyi bir ekip kurduğumuzu düşünüyorum. Çok güçlü bir motivasyonumuz var. Hep birlikte iyi bir sinerji yakalayıp hedeflerimize ulaşmak istiyoruz. Bunu yapacak gücümüz ve bilgimiz var. Çok güzel bir heyecanla başladık. 

Galatasaray zaten birkaç sezon üst üste kupa kazandı. Tekrar yapmaması için hiçbir neden yok. Güçlü bir kadromuz var. Nasıl şampiyonluk kazanıldığına dair bilgisi olan bir kulüp Galatasaray. Büyük bir kültür geçmişi var, her zaman şampiyonluğa oynayan bir takım. Galatasaray Bayan Basketbol Takımı bayan basketbolunun bugünkü durumlara gelmesinde büyük liderlik etti. Amacımız bu liderliği tekrar ele geçirip öncü olmak. Yeni arkadaşlar, sporcular çıkarmak bizim en büyük motivasyonumuz. Bu konuda çok ciddi hedeflerimiz var. Mutlaka yeni oyuncular çıkarmak istiyoruz. Yavaş yavaş adımlar atacağız bu yönde. Güçlü, heyecanlı ve motiveyiz.

Bu benim basketbol antrenörlüğünde 24.senem. Ben Galatasaray Minik Basketbol Takımı’nda basket oynamaya başladım. Profesyonel takıma kadar yükseldim. Antrenörlüğe Galatasaray Kulübü’nde başladım. Basketbolla ilgili her şeyi Galatasaray’da öğrendim. Galatasaray’ın bana antrenör olarak gelişmemde de katkıları oldu. Küçük yaşta olmama rağmen bana kulübün gözbebeği olan bayan basketbol takımı antrenörlüğünü layık gördüler. O zaman da çok güveniyordum kendime. Antrenörlükte her gün, her sene yeni bir şeyler öğreniyorsunuz. Tecrübelendiğimi düşünüyorum. NBA’den sonra dünyanın en kuvvetli ligi olan Euroleague’de çalıştım 7 sene. Çok büyük antrenörlerle çalıştım, rakip olarak büyük antrenörlerle karşı karşıya geldim. Bilgi ve tecrübe konusunda çok ilerlediğimi düşünüyorum. İnşallah bu bilgi ve tecrübelerim bizi o hedeflerimize götürmek için katkı yapacaktır. 

İyi bir kadro kurmaya çalışıyoruz. Geçen seneki kadrodan bazı oyuncular olmayacaklar bizimle. Değişik bir konsept oynamaya çalışacağız. Varyasyonlar olacak, neticede Türk kadrosu olarak geçen seneki oyuncuların aşağı yukarı hepsi kalıyor. Belki bir iki takviyemiz olabilir, o konuda çalışmalar yapacağız. Yabancı oyuncu olarak da daha takım oyunu oynamaya çalışan, daha çok paylaşıp homojen oynayan, ciddi savunma yapan ve hiçbir şekilde mağlubiyeti kabul etmeyecek oyuncuları kadromuza katmak istiyoruz. Bütün amacımız bu yönde çalışmak doğrultusunda olacak. Çok güçlü bir kadro kuracağız, biz daha çok takım olarak bir şeyler yapmayı düşünüyoruz. Bütün Galatasaraylıların zaten gurur duyduğu ama daha çok gurur duyacağı bir takım çıkartacağız ortaya."

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0