Euro 2012 | C Grubunda yangın var!

Ukrayna ve Polonya'nın ortaklaşa düzenlediği Euro 2012'de yedinci gün geride kaldı. İspanya-İrlanda ve Hırvatistan-İtalya karşılaşmalarıyla birlikte C Grubunda ikinci maçlar tamamlanmış oldu. Günün ilk maçında İtalya ve Hırvatistan arasında müthiş bir mücadele izledik. İki takımın sahadan bir puanla ayrılmasının ardından günün ikinci maçında son şampiyon İspanya, grubun zayıf halkası İrlanda'yı dört golle geçti, evine gönderdi ve averajla liderlik koltuğuna oturdu. Günün dikkat çeken performansının altına -dün Ronaldo'yu eleştirirken kendisine de selam çaktığımız- İrlanda filelerini iki kez havalandıran Fernando Torres imza attı.

Günün ilk maçında Hırvatistan ve İtalya karşılaştı. Grupta ilk maçlar tamamlandığında Hırvatistan'ın turnuvanın dikkat çeken takımlarından birisi olduğunu belirtmiştik. Her takıma ters gelen bir kimlikleri var, tempolu ve mücadeleci bir oyun ortaya koyuyorlar. İtalya ise her zaman alışageldiğimiz savunma mantalitesinin dışında, hücumcu bir futbol anlayışı ile bu turnuvada karşımıza çıkıyor. Hırvatistan kalesini ablukaya aldıkları dakikalarda Pletikosa müthiş kurtarışlar yaptı, maçın kaderini belirledi ve belkide erkenden kopmasına engel oldu. Yılların efsanesi ve izlemekten usanmadığımız Pirlo takımını öne geçiren golü ceza sahasının köşesinden frikikten kaydetti. İlk yarıda ceza sahasında arka arkaya müthiş toplar çıkartan Pletikosa, golde de müdahalesini yaptı ama yeterli olamadı. Hırvatistan golden sonra etkili oynamaya başladı, istedikleri gibi oynamaya başladılar ve Mandzukic'in şutu tüm kaleyi gezerken tabelada da eşitliği sağlıyordu. Srna'nın hücumda çok etkisiz olduğunu belirtmekte fayda var, savunma anlamına önemli işler yaptığının da altını çizelim. Ortasahada Modric çok çok göze batmasa da, takımını yöneten bir general rolünde sahada yer alıyor. Ara pasları, oyunu yönlendirmesi ve okuması Hırvatistan'ın oyun kurgusu adına oldukça önemli. İtalya turnuvanın en dikkat çeken takımı, yüksek tempolu bir oyun ortaya koymak istiyorlar, dinamik 3-5-2/5-3-2 varyasyonlarıyla mücadele ediyorlar. Kanatlar sürekli bindiriyor, ortasahadan istedikleri hücum katkısını alabiliyorlar. Mario 'Why always me?' Balotelli kaçırmaya devam ediyor. Turnuvada iki maçta iki beraberlik aldılar ve grubun son maçında İrlanda ile oynayacaklar. Muhtemelen farklı bir galibiyet gelecektir, fakat bu onlara tur kapısını açmayabilir. Grup biraz karıştı, keza olası İspanya - Hırvatistan beraberliği sonrasında averaja bakılacak.

Günün ikinci maçında İrlanda-İspanya mücadelesi vardı. Daha doğrusu son şampiyon İspanya maç temposunda bir ter antremanı yaptı, keza ilk maçtan ders çıkartılmış olunacak ki Torres ile sahaya çıktı İspanyol ekibi. İlk maçta İtalya karşısında hücumda adam bulundurmamanın cezasını ağır ödediler, Torres her ne kadar formsuz bir dönem geçirse de oyuna girdikten sonra hareketlilik kazandırmıştı. Maça da hızlı başladılar, Torres ile ilk golü buldular. Fernando Torres'in kendisini bulması adına bu turnuva oldukça önemli, keza Chelsea'de her ne kadar Avrupa Şampiyonluğu yaşasa da kötü bir sezon geçirdiği inkar edilemez bir gerçek. Golü bulduktan sonra Torres kaçırmaya devam etti, haliyle İspanyollar da farkı kaçırdı. İkinci yarının başında yine golle başladı İspanya, müthiş bir zekanın ürünü olan golün altında Silva'nın imzası bulunuyordu. İrlanda'nın son şampiyon İspanya'ya kafa tutması biraz zor oldu, hatta hiç varlık gösteremediler. İspanyollar çok rahat bir şekilde kendi oyunlarını oynadılar, bol bol pas yaptılar, uzun topa hiç başvurmadılar. Tıkır tıkır kendi sistemlerini işletmeye devam ettiler, Torres yeniden sahneye çıktı ve kendisinin ikinci takımının üçüncü golüne imza attı. Maçın son sözünü Fabregas söyledi, dar bir açıdan çok sert vurdu ve çınlayan direk sesi arasında topu ağlarla buluşturdu. İspanya adına rahat bir maçtı, İrlanda adına turnuvaya veda maçıydı. İspanya liderlik koltuğuna averajla oturdu fakat turnuvaya devam edemeyebilirler. İtalya'nın alacağı galibiyetin üzerine eğer Hırvatistan karşısında süpriz bir mağlubiyet alırlarsa İspanyollar için eve dönme vakti olacak. Uzun lafın kısası, B Grubu'nda da olduğu gibi burada da işler biraz karıştı. Grubun son maçları, özellikle İspanya-Hırvatistan maçı, büyük bir heyecana sahne olacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0