Euro 2012 | İsveç veda etti..

Ukrayna ve Polonya'da düzenlenen Euro 2012'de gruplarda ikinci maçlar tamamlandı. Bugüne daha çok sahada oynanılan futbolun yanı sıra günün ilk maçında Ukrayna'da yağan yağmur damgasını vurdu. Yaklaşık bir saat duran karşılaşma hava şartlarının iyileşmesiyle birlikte yeniden başladı. Fransa-Ukrayna karşılaşmasının ardından grubun ikinci karşılaşmasında İsveç-İngiltere karşı karşıya geldi. Elmander'in ilk onbirde sahaya çıktığı karşılaşma sonunda İsveç turnuvaya veda eden ikinci takım oldu.

Günün ilk maçında Donbass Arena'da ev sahibi Ukrayna ve Fransa karşılaştı. Müthiş bir yağmur altında başlayan karşılaşma, hakem Bjorn Kuipers tarafından beşinci dakikada durduruldu. Maçın beşinci dakikasında yeri-göğü inleten gökgürültüsüyle birlikte yağan yağmur nedeniyle oyuna devam edemeyeceğini belirten Hollandalı hakem iki takım oyuncularını da soyunma odasına gönderdi. Yaklaşık bir saat duran karşılaşma yağmurun şiddetini azaltmasıyla yeniden başladı. Oyunun başlamasıyla birlikte iki takım dengeli oyunundan ödün vermedi. Karşılaşmada ilk ciddi atak ev sahibi Ukrayna'dan geldi. İlk yarının 35.dakikasında Shevchenko'nun şutu kaleci Lloris'te kaldı, iki takım dengeli olarak birbirini tartmaya devam etti. Mücadelenin ikinci yarısında Benzema'nın pasında Menez ceza sahasına girdi, topu filelerle buluşturdu. Golden üç-beş dakika sonra yine Benzema'nın asistinde Cabaye topu ağlara gönderdi ve farkı ikiye çıkarttı. Birbirine denk bir oyun ortaya koyan iki takım istatistik hanesinde topla oynama oranlarında %51-49'u gösteriyordu. Fransa turnuvada ilk galibiyetini alırken, grupta da puanını dörde yükseltti ve averajla grup liderliğine yükseldi.

Günün ikinci maçında Johan 'The Great' Elmander'in ilk onbirde sahaya çıktı. İsveç ve İngiltere'nin karşı karşıya geldiği karşılaşma turnuvanın en gollü maçlarından birisi olmayı başardı. İki takımında karşılıklı hücumlarıyla başlayan ve iki takımında geri dönüş gerçekleştirdiği karşılaşmada gülen taraf İngiltere oldu. Uzatma dakikaları dahil, 30 dakika sahada kala Theo Walcott'un bir gol, bir asist ile yıldızlaştığı karşılaşmada İsveç sahadan 3-2'lik skorla mağlup ayrılırken, turnuvaya da veda etti. Karşılaşmada ilk gol 23.dakikada Andy Carroll'dan gelirken, futbolun anavatanı maçta öne geçti. İlk yarıyı 1-0 önde tamamlayan İngiltere ikinci yarıda İsveç'in üstünlüğüne engel olamadı. Oyunun kontrolünü ele almaya başlayan Elmander ve arkadaşları Mellberg'in on dakika arayla kaydettiği gollerle birlikte skoru 2-1'e taşıdı. İngiltere karşısında geri dönüş gerçekleştiren İsveç skorda üstünlüğünü koruyamadı. Dakikalar 63'ü gösterdiğinde oyuna giren Theo Walcott oyuna girdikten sadece bir dakika sonra müthiş bir vuruşla skoru dengeledi. Skoru dengeleyen genç oyuncu maçta normal sürenin sonlarına doğru gelirken, sağ kanatta kendisi yarattığı pozisyonda Welbeck'in müthiş golünde asisti yapan isim oldu. İngiltere'nin genç, dinamik ve farklılaşmaya çalışan bir kadrosu olduğunu söylemek mümkün. İsveç karşısında iki kere hava topunda geriye düşmelerine karşın gösterdikleri tepki önemliydi, Ibrahimovic bencilliğinde oynayan İsveç karşısında.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0