Sezonun en önemli transferi; Felipe Melo

Spor Toto Süper Lig ve Süper Final şampiyonu olarak geçtiğimiz sezonu tamamlayan Galatasaray’ımızda transfer hamleleri gerçekleşmeye başladı. Yeni sezonda Süper Lig'de şampiyon unvanını korumak ve Avrupa'da eski günlerine dönmek için mücadele edecek olan Galatasaray’ımızda uzun zamandır konuşulan bir konu netliğe kavuşmak üzere.. Geçtiğimiz sezon Juventus'tan satın alma opsiyonuyla kiralanan Brezilyalı yıldız Felipe Melo'nun transferinin kısa bir süre içerisinde netlik kazanması bekleniyor. Hiç kuşkusuz yeni sezon öncesinde en önemli hamlelerden birisi olan Brezilyalı oyuncunun takımda tutulması, yeni sezonda büyük hedeflerle yola çıkacak olan Galatasaray’ımızda büyük önem taşıyor.

Geçtiğimiz sezon kariyerinin en parlak dönemini geçiren Felipe Melo forma giydiği 36 karşılaşmada 12 gol kaydederken, bir golde de pay sahibi oldu. Agresif ve hırçın kimliği ile sezon öncesinde soru işaretleriyle baktığımız Melo, oynadığı karşılaşmalarda hiç kırmızı kart görmezken 13 sarı kart gördü. Felipe Melo gördüğü sarı kartlar nedeniyle 3 maçta görev yapamazken, Süper Lig'in ilk yarısında Beşiktaş deplasmanında tribünlere yaptığı hareket sonrasında da bir maç ceza almıştı. Süper Lig'in son haftasına girilirken Riera ile antrenmanda başlayan tartışma, soyunma odasında kavga ile sonuçlanmış ve Brezilyalı yıldıza ağır para cezası verilmişti. Tüm bu yaşananlara rağmen Felipe Melo sempatik tavırları, takım oyununa katkısı, hırsı ve mücadelesi ile taraftarın sevgilisi olmayı başardı. Sezon başında 13 milyon euroluk satın alma opsiyonuyla birlikte kiralanan Felipe Melo'nun sezon sonunda satın alma opsiyonu kullanılmadı, fakat Juventus ile pazarlık masasına oturuldu. Brezilyalı futbolcunun geçtiğimiz sezon primler ve bonuslar hariç 3.3 milyon euro kazandığı ve bunu düşürmek isteyen yönetimin önce Melo ile pazarlık masasına oturduğu, uygun bir fiyatta (2,6 milyon euro) anlaşma sağlandığı gelen bilgiler, söylentiler arasında yer alıyor. 

Yeni sezonda orta sahayı bozmak istememek en doğru hamlelerden birisi ve takım kurarken Selçuk-Melo orta sahasının etrafına kurulması gerektiğini hepimiz biliyoruz. Galatasaray'a, Türkiye'ye ve İstanbul'a alışmış bir oyuncunun ayrılıp yerine yenisinin gelmesi hem adaptasyon sorununu, hem de takımın sisteminin değişmesine yol açacaktır. Bu kapsamda Felipe Melo'nun yerine alınabilecek bir oyuncuya da aynı bedelde bonservis verileceği göz önüne alındığında, yeni sezonda Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek olan Galatasaray'ın en doğru transfer hamlesi Felipe Melo olacaktır. Bu kapsamda da çalışmalar devam ediyor, kısa bir süre içerisinde güzel haberleri almayı umut ediyoruz bizlerde.. Partneri Selçuk ile birlikte ligin en iyi orta saha oyuncusu olan Felipe Melo'nun transferinin gerçekleşmesi, hepimizin arzu ettiği bir durum. Alınacak olan 'golcü' oyuncu kadar Melo'nun takımda kalması önem taşıyor, bu transfer hikayesinin mutlu bitmesi dileğiyle..

1 yorum:

  1. Şu an Hamit'le birlikte resmi sitede en çok görmek istediğim transfer müjdesi Melo'dur...

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0