Euro 2012 | Ölüm grubunda bitirici vuruş Ronaldo'dan..

Ukrayna ve Polonya'da düzenlenen Euro 2012'de grup maçları yavaş yavaş tamamlanıyor. Turnuva öncesi kuralar çekildiğinde "Ölüm Grubu" olarak adlandırılan B Grubu'nda çeyrek finale yükselen takımlar belli oldu. Turnuvanın favori ekiplerinden Almanya grup lideri olarak adını bir üst tura yazdırmayı başarırken, çeyrek final vizesini kapan ikinci takım Portekiz oldu. Turnuvanın bir başka favorisi Hollanda gruplarda 'sıfır' çekerek turnuvaya veda ederken, turnuvaya büyük bir süprizle başlayan Danimarka grubu üçüncü olarak tamamlandı.

Euro 2012 kapsamında oynadığı tüm resmi maçları kazanma başarısı gösteren Almanya, eleme grubunda 10 maçta 10 galibiyetle en iyi performansa sahip takım olarak turnuvaya katılmıştı. Şampiyonluğun en büyük favorilerinden birisi olarak gösterilen Löw ve ekibi ilk iki maç sonunda topladığı altı puan sonunda büyük ölçüde garantilediği çeyrek final biletini herhangi bir süprize kurban etmemek amacıyla Danimarka karşısında sahaya çıktı. Rakibi karşısında oyunu kontrol eden taraf olan ve domine eden, tempoyu istediği şekilde ayarlayan takım Almanya oldu. Podolski'nin ayağından bulduğu golle öne geçen Löw'ün öğrencileri bu golden sadece 6 dakika (24') sonra Krohn-Dehli'nin golüne engel olamadı ve ilk yarı bu sonuçla tamamlandı. Hollanda karşısında büyük bir süprize imza atarak turnuvaya galibiyetle başlayan Danimarka bu golden sonra toparlanmış gibi görünse de, Almanya gerek çeyrek final vizesini almayı büyük ölçüde garantilemiş olması, gerekse oyunu kontrol altında tutmasıyla kendisini fazla kasmadı. Karşılaşmanın bitimine 10 dakika kala Bender ile skoru 2-1'e getiren Almanya bu organizasyon kapsamında oynadığı 13.resmi maçından da galibiyetle ayrılarak önemli bir başarıya ulaşıyordu. Gerek elemelerde, gerekse grup maçlarında mağlubiyet yüzü görmeyen Almanya'nın yolu nereye kadar böyle devam edecek bilinmez ama büyük bir başarıya imza atıyorlar. Yenilmemezlik değil, puan kaybetmeme durumu söz konusu. Şuanda da pek fazla kasmıyorlar, rahat rahat oynayarak kazanıyorlar, istedikleri sonucu alıp gidiyorlar. Çeyrek finallerde gerçek Almanya'yı izleyeceğiz muhtemelen, çünkü onlar için turnuva şimdi başlıyor.

Günün en önemli maçı aslında Hollanda-Portekiz arasındaydı ve gözler bu maçtaydı. Hollanda'nın olası galibiyeti onları berbat başladıkları turnuvada çeyrek finale bile götürebilirdi, o derece karışık bir durumdaydı grup.. Portekiz karşısında karşılaşmaya golle başlayan, istekli, arzulu ve hırslı başlayan bir Hollanda gördük görmesine fakat o savunmaya gol atmayanı dövüyorlar. Ronaldo gibi bir oyuncuyu kalecinizle başbaşa bırakıyorsanız kaderinize mahkum olmak zorundasınız. Turnuvanın favorisi olarak geldikleri turnuvada sıfır çekerek evlerine dönüyorlar, ciddi bir başarısızlık söz konusu Hollanda için. Sezonun en büyük kaybedeni kuşkusuz Robben. Bu sene gerek kulüp takımında, gerekse milli takımda çok kötü bir yıl geçirdi, sezonun kaybedeni ilan etsek yeridir. Sneijder, Robben, Van Persie, Huntelaar ve Van der Vaart gibi bir hücum hattının gol atamaması, takımına maç kazandıramaması da üzerinde durulması gereken ayrı bir konu. Hollanda'da bireysel yetenekler tartışıldı durdu, haftalar boyunca. Kim daha hazır, kim daha formda diye tartışılırken, tüm gözler yıldızların üzerindeydi. Portekizde ise kendisiin kanıtlaması gereken bir Ronaldo gerçeği bulunuyordu, bugün sahne alması gerektiği yerlerde sahne aldı ve ülkesini çeyrek finale taşıdı. Portekizli süperstar kulüp takımıyla müthiş bir sezon geçirdi, milli takım performansı eleştiriliyordu sürekli olarak. Şimdi onun adına cevap verme zamanı, işi pek kolay değil fakat Hollanda savunması karşısında kendi özgüvenini geri kazanmış olsa gerek. Bu turnuvada Hollanda savunmasının yaptığı en iyi şey rakip forvetlere kendi özgüvenlerini kazandırmak. Ciddi anlamda çok kötüler, SOS vermek bir kenara doğrudan yangın tatbikatını uygulamalı olarak yaptırıyorlar.

A ve B grubunda çeyrek finale çıkan takımlar belli oldu ve turnuvada heyecan başlıyor diyebiliriz. İki grupta tamamlanan grup maçları sonunda çeyrek final maçları da çapraz eşleşmeler sonucunda belli oldu. Çek Cumhuriyeti-Portekiz, Yunanistan-Almanya eşleşmeleri çeyrek finalde bizleri bekliyor. Diğer iki gruptan gelecek olan dört takım daha var, sonrasında Polonya/Ukrayna arası mekik dokuyacağız. Ölüm Grubu olarak nitelendirilen B Grubu'nun favorisi ve son Dünya Kupası finalisti Hollanda üç maç sonunda sıfır çekerek kendi mezarını kazmış oldu böylece.. Futbol bu, acıması yok.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0