Yenilmez Armada yeni sezonda Eurocup'ta..

Yeni sezon öncesinde idari yapı ve teknik heyet konusunda belirsizliğin sürdüğü Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımı için Avrupa’dan üzücü bir haber geldi. Geçtiğimiz sezon tarihinde ilk kez katıldığı THY Euroleague organizasyonunda sekizli finallerin kapısından dönen Galatasaray Medical Park, yeni sezonda Avrupa’da iki numaralı kupa olarak gösterilen Eurocup’ta mücadele edecek. Takımımız Eurocup organizasyonunda doğrudan gruplara katılacak. Toplamda 32 takımın mücadele edeceği Avrupa’nın iki numaralı kupasında Bandırma Banvit ekibi de ülkemizi temsil edecek.

Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı sezon başında ezeli rakibi Fenerbahçe Ülker karşısında kazanarak sezona müthiş bir giriş yapan Yenilmez Armada bu istikrarını ve başarısını THY Euroleague ön elemelerinde de göstererek adını Avrupa’nın en büyük basketbol organizasyonunda gruplara yazdırmıştı. Grup aşamasında Barcelona, Siena ve Kazan ile birlikte adını bir üst tura, Top16’ya yazdıran Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımı, TOP16 turunda müthiş başarılara imza attı. CSKA Moskova’ya sezonun ilk mağlubiyetini yaşatan Yenilmez Armada, evinde Olympiakos’u da mağlup ederek ilk kez katıldığı organizasyonda peri masallarını andıran bir dönem geçirdi. TOP16’nın son maçında Euroleague kupasını müzesine götüren Olympiakos’a deplasmanda kaybederek Final 8’e çıkma şansını kaybeden Oktay Mahmuti ve öğrencileri Beko Basketbol Ligi’nde normal sezonu lider tamamladı. Sezonu 46 yıl sonra lider tamamlamayı başaran takımımız play-off yarı finallerinde Beşiktaş Milangaz’a 3-1 kaybederek sezonun noktalarken, Türkiye Kupası’nda da yarı finalde yine Beşiktaş Milangaz’a kaybetmişti.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0