Brizitka Molnar resmen Galatasaray'da..

Yeni sezon öncesinde kadrosunu güçlendirmeye devam eden ve hem yabancı, hem yerli oyuncularla önemli takviyeler yapan Galatasaray kadın voleybol takımı kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Dünyanın en iyi antrenörlerinden Massimo Barbolini'yi göreve getiren kadın voleybol takımımız CEV Şampiyonlar Ligi'ne uygun bir kadro kurmak için çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz sezon Japonya'nın NEC Red Rockets takımında forma giyen 27 yaşındaki Sırp smaçör Brizitka Molnar ile anlaşma sağladı. Smaçör pozisyonunda oynayan Brizitka Molnar, 182 boyunda olmasına karşın smaç yüksekliğinde 3.05 seviyesine yükselirken, savunmada ise blok yüksekliğinde 2.90'a yükselebiliyor.

BAŞARI VE MÜCADELE GELENEĞİ..
28 Temmuz 1985, Torak (Sırbistan) doğumlu olan Brizitka Molnar, ülkesinde bir gelenek haline gelen voleybola 15 yaşında başladı. 2000 yılında Sırbistan ekibi OK Klek altyapısında forma giymeye başlayan tecrübeli oyuncu altı sezon boyunca burada görev yaptı. Altyapısında yetiştiği Sırp ekibinde profesyonel olarak iki sezon forma giyen Molnar, 2006 yılında milli takım forması altında Japonya'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda boy gösterdi. Bronz madalyayı takan Sırbistan milli takımının bir parçası olan Molnar, yeni sezon öncesinde kariyerinin ilk yurtdışı transferine imza attı ve Romanya'nın Metal Galati takımı ile sözleşme imzaladı. Romanya temsilcisinin formasını üç sezon boyunca giyen Sırp oyuncu kariyerinin ilk lig ve kupa şampiyonluklarını da burada yaşadı. İlk sezonunda Romanya'da duble yapan Galati'de takımının başarısında önemli bir paya sahip olan Molnar, aynı zamanda MVP ödülünü aldı. Bu başarısının ardından Sırp oyuncu 2007 yılında milli takıma davet edildi. Belçika'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda final oynayan Sırbistan milli takımının önemli parçalarından birisi olan Molnar, takımının finalde İtalya'ya 3-0 mağlup olmasına engel olamamıştı.

2007 yılında gerçekleştirdiği dublenin ardından Metal Galati'nin bu başarıyı tekrarlaması uzun sürmeyecekti. 2008 yılında da duble yapmayı başaran Metal Galati'nin en değerli oyuncularından birisi hiç kuşkusuz takımında ikinci sezonunu geçiren Sırp smaçör olmuştu. Kariyerinin ikinci lig ve kupa şampiyonluğunu yaşayan Brizitka Molnar, sezon sonunda 2008 Olimpiyatları'nda yer alan ülkesinin milli takımında yer aldı. Tecrübeli oyuncunun profesyonel kariyerinde beşinci yılı yeniden Romanya'da geçecekti. Metal Galati forması altında üstüste iki sezon lig ve kupa şampiyonlukları yaşayan yıldız oyuncu 2009'da takımıyla birlikte sadece kupa şampiyonluğu yaşadı. 2009 yılında ayrıca Sırbistan milli takımında yer alan Molnar, ülkesinin bayrağını ülkemizde düzenlenen Avrupa Ligi'nde şampiyonluk sevinci yaşadı.  Petrovic ve Ninkovic önderliğinde şampiyonluğa ulaşan Sırbistan milli takımında pay sahiplerinden birisi olan Molnar, Kayseri'de düzenlenen Avrupa Ligi'nde finalde Filenin Sultanları'nın karşısına rakip olarak çıkmıştı. Sırbistan milli takımı tie-break sonunda sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrılıyor ve Avrupa Ligi'nde şampiyonluğa ulaşıyordu.

LİG, KUPA, AVRUPA ŞAMPİYONLUKLARI..
Romanya'da kupa ve ödüllerle geçen 2 sezonun ardından Brizitka Molnar, 2009 yılının yaz aylarında Yunanistan'ın Panathinaikos takımına transfer oldu. Sırbistan'da başlayan kariyer yavaş yavaş Türkiye'ye doğru yaklaşıyordu adeta. Yeşil-beyazlı takımla iki yıllık sözleşme imzalayan Sırp oyuncu Yunanistan'daki kariyerinin ilk yılında çifte şampiyonluk yaşadı. 2009/10 sezonunu hem lig, hem kupa şampiyonu olarak tamamlayan Panathinaikos'ta çok önemli bir paya sahip olan Brizitka Molnar, yılın en değerli oyuncusu seçilmişti. Molnar bununla da yetinmedi, 2010 yılında Ankara'da düzenlenen Avrupa Ligi'nde de ülkesiyle şampiyonluğa ulaştı. Jelena Nikolic ve Jovana Brakocevic önderliğinde Avrupa Ligi'nde şampiyonluk madalyasını boynuna takan Sırbistan'da takımın parçalarından birisi olan Molnar, ikinci kez üstüste Avrupa Ligi'nde şampiyonluk sevinci yaşarken, bu iki şampiyonluğun Türkiye'de olması ilginç bir ayrıntı oluşturuyordu. Filenin Sultanları ev sahipliği yaptığı ikinci Avrupa Ligi'nde ise bronz madalyanın sahibi oluyordu, İsrail'i üçüncülük maçında yenerek. Milli takım forması altında yaşadığı şampiyonluğun ardından Yunanistan'a dönen Molnar, burada da şampiyonluk yaşadı. Panathinaikos forması altında üstüste ikinci lig şampiyonluğunu yaşayan tecrübeli oyuncu finallerde en değerli oyuncular arasında gösterildi. Panathinaikos'ta geçirdiği ikinci sezonun ardından Molnar takımdan ayrılma kararı aldı ve Japonya'nın NEC Red Rockets takımına transfer oldu.

2011 yılı Molnar için müthiş geçmişti. İstanbul'da ev sahipliği yaptığımız Avrupa Ligi finallerinde Sırbistan yine altın madalyanın sahibi oluyordu. Burhan Felek Spor Salonu'nda düzenlenen organizasyonun final karşılaşmasında Filenin Sultanları ile karşılaşan Molnar ve arkadaşları sahadan 3-0'lık galibiyetle ayrılarak üstüste 3.kez Avrupa Ligi'nde şampiyonluğa ulaşıyordu. Sırbistan ve İtalya'nın evsahipliği yaptığı Avrupa Şampiyonası'nda ülkesinin şampiyonluğunda Jovana Brakocevic ile başrol oynayan yıldız oyuncu yarı finalde Türkiye karşısında yine üstün taraf oluyordu. Finalde Almanya'yı tie-break seti sonrasında 3-2 mağlup ederek Avrupa Şampiyonluğu'na ulaşan Sırbistan'ın başarısı devam edecekti. Çin'de düzenlenen Grand Prix'te yarı finalde Amerika'ya 3-0 mağlup olarak üçüncülük maçı oynama hakkı kazanan Molnar ve arkadaşları, bu karşılaşmada Rusya karşısında 3-0 galibiyetle sahadan ayrılıyor ve bronz madalyayı boyunlarına takıyordu.

2012 yılında Japon ekibi NEC Red Rockets'ta forma giyen tecrübeli oyuncu ligi üçüncü sırada bitirdi. Forma giydiği her takımda lig şampiyonluğu yaşamayı bir gelenek haline getiren Brizitka Molnar için Japonya kötü bir tecrübe olmuştu. Geçtiğimiz aylarda Çek Cumhuriyeti'nin ev sahipliği yaptığı Avrupa Ligi'nde yer alan Sırbistan dördüncü kez üstüste şampiyonluk için mücadele etti ama başaramadı. Molnar ve arkadaşları yarı final turunda Bulgaristan'a mağlup olurken, üçüncülük maçında Hollanda'yı mağlup ederek bronz madalyanın sahibi oldu.

Kariyerinde milli ve kulüp düzeyinde bir çok şampiyonluklar bulunan Brizitka Molnar'a hoşgeldin diyor ve Galatasaray kadın voleybol takımı forması altında üstün başarılara imza atmasını temenni ediyoruz!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0