Burak Yılmaz resmen Galatasaray'da..

Spor Toto Süper Lig ve Süper Final şampiyonu Galatasarayımız yeni sezon öncesinde kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Gelecek sezon hem şampiyon ünvanını korumak, hemde Avrupa'da özlediği başarılara yeniden kavuşmak için mücadele edecek olan Galatasarayımız yerli rotasyonuna çok önemli bir takviye yaptı. Geçtiğimiz sezon 49 resmi maçta 38 gol atarak Avrupa'nın en golcü oyuncuları arasına adını yazdıran ve tüm dikkatleri üzerine çeken Trabzonspor'un 26 yaşındaki forvet oyuncusu Burak Yılmaz yeni sezonda Galatasaray forması altında mücadele edecek. Attığı gollerle Süper Lig'i kasıp kavuran yıldız oyuncu için bordo-mavili ekibe 5 milyon euro bonservis ücreti ödenecek.

ESKİ KALECİ BABANIN GOLCÜ OĞLU
Bir dönem Beşiktaş'ın kalesini koruyan Fikret Yılmaz'ın oğlu olan Burak, takvim yaprakları 15 Temmuz 1985'i gösterdiğinde Antalya'da dünyaya geldi. Futbolcu bir babanın oğlu olan yıldız oyuncunun futbolla tanışması da fazla uzun sürmedi. Antalyaspor'un altyapısında futbola başlayan Burak, kısa bir süre içerisinde hücum yollarındaki etkinliği ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı ve 16 yaşında kırmızı-beyazlı takımın A2 takımında mücadele etmeye başladı. 2002/3 sezonu öncesinde kariyerinin ilk profesyonel sözleşmesine imza atan Burak Yılmaz, aynı sezon içerisinde ilk kez Antalyaspor formasıyla sahaya çıktı. Antalyaspor forması altında geçirdiği ilk sezonda sadece 4 maça çıkan Burak, kariyerinin ilk maçına Gümüşhane karşısında çıkmış oldu. Bir sonraki yıl ise genç oyuncunun 14 maçta sahaya çıkmasıyla tamamlanacaktı. 13'ü lig maçı olmak üzere, 14 maçta sahaya çıkan genç oyuncunun asıl patlama yapacağı dönem profesyonel kariyerindeki 3.senesi olacak olan 2004/5 sezonu olacaktı.

Antalyaspor altyapısında yetişen ve hücum bölgesinde kanatlar dahil hemen hemen tüm bölgelerde oynayabilen Burak Yılmaz, kariyerinin çıkışını 2004/5 sezonunda Antalyaspor forması altında yaptı. Bank Asya'da mücadele eden Akdeniz temsilcisinin forması altında 29 maça çıkan genç oyuncu bu karşılaşmalarda rakip fileleri 8 kez havalandırmayı başardı. Burak için artık istikrar zamanıydı ve genç bir oyuncu olması nedeniyle kendisini Bank Asya gibi bir ligde kanıtlaması zordu. 2005/6 sezonunun ilk yarısının büyük bir bölümünü yedek kulübesinde geçiren Burak Yılmaz, aynı sezonun ikinci yarısında adından söz ettirdi. Sezonu toplamda 24 maçta 9 golle tamamlayan genç golcü, takımının Spor Toto Süper Lig'e çıkmasında pay sahibi oldu. Ligi ikinci sırada bitiren Antalya temsilcisi bir üst lige yükselirken, Burak Yılmaz babasının da formasını giydiği Beşiktaş'ın yolunu tutacaktı.

İSTANBUL-MANİSA-İSTANBUL YOLCULUĞU
2006/7 sezonu öncesinde Beşiktaş'a transfer olan Burak Yılmaz beklentilerin farkındaydı, fakat istenilen düzeyde olamadı. Jean Tigana yönetiminde ligi 2.sırada tamamlayan siyah-beyazlı takımda forma giyen Burak Yılmaz sezonu 30 maçla tamamlarken, rakip fileleri sadece 5 kere havalandırabildi. Süper Lig'de ezeli rakipleri Fenerbahçe'nin arkasında kalan Beşiktaş, Türkiye Kupası'nda şampiyonluğa ulaşırken genç oyuncu bu platformda da takımına katkı sağladı. 7 maçta forma şansı bulan Burak Yılmaz, rakip filelere sadece bir gol bırakırken, kariyerinin ilk kupasını Beşiktaş forması altında kaldırıyordu. Siyah-beyazlı forma altında kariyerinde ilk kez Avrupa Kupaları'nda mücadele etme şansı yakalayan genç oyuncu UEFA Avrupa Ligi'nde grup maçlarının tamamında sahaya çıktı fakat hiç gol kaydedemedi. Sezon sonunda Jean Tigana ile yollarını ayıran ve Ertuğrul Sağlam'ı teknik direktörlüğe getiren siyah-beyazlı takımda genç oyuncu istediği forma şanslarını bulamadı. 2007/8 sezonunda ligin ilk yarısında sadece 9 maçta forma giyen genç oyuncu bir kez ağları havalandırdı. Beşiktaş kariyeri için son dönemleriydi genç oyuncunun.. Devre arasında Manisaspor'un Slovak hücum oyuncusu Filip Holosko'yu transfer etmek için Beşiktaş kulübü 5 milyon euro bonservis bedelinin yanı sıra Koray Avcı'yla birlikte Burak Yılmaz'ı da gönderiyordu. Genç oyuncunun kendisini kanıtlaması için önemli bir şanstı..

2007/8 sezonunda devre arasında Manisaspor'a transfer olan Burak Yılmaz sezonun kalan bölümünde 16 maçta sahaya çıktı ve rakip fileleri 9 kez havalandırdı. Beşiktaş'ta aradığı şansları bulamayan genç oyuncu çıkış yapabileceği bir takımda, istediği gibi forma şansı buluyor ve ilk 11'de sahaya çıkma şansını yakalıyordu. Manisaspor forması altında geçirdiği altı aylık süre içerisinde attığı gollerle ve ortaya koyduğu futbolla dikkatleri üzerine çeken Burak sezon sonunda bir başka İstanbul takımına, Fenerbahçe'ye transfer oluyordu. 2008/9 sezonu öncesinde Fenerbahçe'ye transfer olan Burak Yılmaz kariyerinin en kötü sezonunu geçirecekti. Yerli oyuncu öğütme fabrikası olarak bilinen sarı-lacivertli takıma 4 yıllık imza atan Burak Yılmaz sezon boyunca yedek kulübesinin gediklisi olmuştu. Süper Lig, Şampiyonlar Ligi ve Türkiye Kupası toplamında olmak üzere sadece 15 maçta görev yapan genç oyuncu bu karşılaşmalarda rakip fileleri hiç havalandıramadı ve kariyerinin en kötü performansını sergilemiş oldu. Burak bu karşılaşmalarda da maç başına yaklaşık 27 dakika sahada kalarak, formaya hasret kalmıştı. Sezon sonunda genç oyuncu Eskişehirspor'a kiralık olarak gönderildi.

ESKİŞEHİR'DE GEÇEN 6 AY VE YENİDEN DOĞUŞ..
Fenerbahçe ile üç yıl daha kontratı bulunan genç oyuncu 2009/10 sezonu öncesinde Eskişehirspor'a kiralandı. Kırmızı-siyahlı forma altında sezonun ilk yarısında 13 maçta forma giyen ve sadece bir kez fileleri havalandırmayı başaran Burak Yılmaz sezon sonunda buradan da ayrılacaktı. Beşiktaş kariyerinde de olduğu gibi devre arası transferinde takımından ayrılan genç oyuncu, Fenerbahçe'nin transfer ettiği Gökhan Ünal'a karşılık olarak 3 milyon euro bonservis bedeliyle birlikte bordo-mavili ekibe transfer oluyordu. Eskişehir'de geçen altı ayın ardından Burak'ın rotası şimdilerde 'Kral' olarak lanse edileceği Trabzon oluyordu. Şenol Güneş yönetiminde yeni bir yapılanmaya giden bordo-mavili ekibe transfer olan Burak'ın eski takımından alacağı intikam çok ağır olacaktı. Genç oyuncu bordo-mavili forma altında geçirdiği ilk sezonun son maçında Fenerbahçe'yi hem ligde, hem kupada şampiyonluktan edecekti. Trabzonspor forması altında ilk döneminde 11 maçta sahaya çıkan Burak bu karşılaşmalarda 3 kez rakip fileleri havalandırmayı başardı. Türkiye Kupası'nda bordo mavili formayla 3 maçta mücadele eden genç oyuncu rakip fileleri havalandıramazken, şimdilerde takım arkadaşı olduğu Ceyhun, Selçuk ve Engin'le birlikte sarı-lacivertli takımı mağlup eden Trabzonspor'da kariyerinde ikinci kez Türkiye Kupası sevinci yaşayacaktı.

Trabzonspor forması altında geçirdiği altı ayda etkili bir futbol ortaya koyan genç oyuncu, yarım sezonda ortama ve takımına uyum sağlamıştı. Şenol Güneş'in hücum hattında en güvendiği isimlerin arasında gelen ve Umut Bulut'la birlikte hücum hattının en önemli isimlerinden birisi olan Burak Yılmaz kendisinden yıllardır beklenen patlamayı bordo-mavili forma altında gerçekleştirdi. Şenol Güneş yönetiminde ligi ikinci sırada tamamlayan Trabzonspor'da 30 lig maçında sahaya çıkan Burak Yılmaz bu karşılaşmalarda 19 kez rakip fileleri havalandırırken, gol krallığında da 2. olma başarısı gösterdi. Trabzonspor forması altında sezon başında TFF Süper Kupa'yı kazanan, Avrupa Ligi'nde de 7 maçta rakip fileleri 3 kere havalandıran genç oyuncu Türkiye Kupası'nda 3 maçta 1 gol - 2 asistle mücadele etti. Trabzonspor forması altında kariyerinin en istikrarlı ve başarılı 'ilk' sezonunu geçiren Burak, sezon sonunda isminin karşısına dikkat çekici rakamları yazdırmayı başardı; 43 maç - 23 gol - 4 asist!

İSTATİSTİKLERİN ALT-ÜST OLDUĞU YIL; 2012
Trabzonspor'da geride bıraktığı 1.5 yıllık dönemde çok önemli bir katkı sağlamayı başaran Burak Yılmaz, hem aradığı patlamayı yapmayı başarmış, hemde istikrarıyla göz doldurmuştu. Şaibeler ve soru işaretleriyle birlikte tamamlanan 2010/11 sezonunda takımına şampiyonluk yolunda çok önemli bir katkı sağlayan Burak asıl patlamayı şampiyonluk ile tamamladığımız sezonda gerçekleştirecekti. Trabzonspor forması altında geçirdiği 2011/12 sezonunda rekorları ve istatistikleri alt/üst etmeyi başaran Burak Yılmaz adını artık tüm Avrupa'ya duyuracaktı. Şenol Güneş yönetiminde mücadele eden Trabzonspor'da normal sezonda 30 maçta forma giyen hücum oyuncusu bu karşılaşmalarda 32 kez fileleri havalandırdı ve bordo-mavili ekibin en golcü oyuncusu olmayı başardı. Süper Final organizasyonunda da 4 maçta forma giyen Burak bu karşılaşmalarda fileleri sadece bir kez havalandırmayı başardı ve 40 maç üzerinden oynanılan Spor Toto Süper Lig'i toplamda 33 golle tamamlamış oldu. Trabzonspor tarihinin en golcü oyuncusu olma başarısını gösteren Burak sadece bu başarıyla yetinmedi. Avrupa Kupaları'nda 8 maçta forma giyen genç oyuncu bu karşılaşmalarda sadece bir gol atarken, Türkiye Kupası'nda sadece bir maçta forma giydi ve bir gol, bir asist performansını ortaya koydu. Milli formayı 6 maçta terleten golcü oyuncu bu karşılaşmalarda da 3 gol, 1 asistlik performans ortaya koyarken, 2011-2012 sezonunda toplam 49 resmi maçta sahaya çıktı. Bu karşılaşmalarda 38 gol - 10 asistlik performans ortaya koyan Burak Yılmaz, bu sezon Avrupa'nın en golcü oyuncuları arasında yer aldı.

1 yorum:

  1. Burak'ın transferine hala inanamıyorum.Çok gol atmasına rağmen girdiği %100 lük fırsatları harcayan bir oyuncu.Sert vuruşlarını son vuruşlarıyla pekiştirebilirse bize çok yararlı olur.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0