Scott Piri: Futbol değişti, tabii fiziksel antremanlarda..

Sezon öncesi hazırlık çalışmalarının ilk etabını Avusturya'da sürdüren Galatasarayımızda fitness antrenörü Scott Piri takımın adeta pestilini çıkartıyor. Fizik, kondisyon ve güç antremanları yaptıran Amerikalı fitness uzmanı ilk etap kampında antreman programının hafif olduğunu ve ilerleyen dönemlerde bu temponun daha da artacağını dile getirirken, günümüz futbolunda oyuncuların artık fizik olarak topla antreman yapmaları gerektiğini dile getirdi. Geride bıraktığımız sezonda kas ve adele sakatlığı yaşamayan takımımızda işin uzmanı Scott Piri sezon öncesi Galatasaray TV'e açıklamalarda bulundu.

Avusturya kampını nasıl değerlendirirsiniz? Çok yoğun bir mesai harcıyorsunuz?
 Avusturya’da ilk hazırlık dönemini geçiriyoruz. İlk etapta amacımız futbolcularımız fitness altyapısını sezon için oluşturmak. Hareket tekniklerini ve fitness düzeylerini iyi bir seviyeye getirmek. İlk etapta yapılması gereken şeyleri öğretiyoruz. Onları aşılamaya çalışıyoruz takıma. 

Bu çalışmalardan bahsedebilir misin?
Futbolcularımız bir tatilden çıkıp geldiler. O yüzden vücutlar tam olarak hazır değil. Bu ilk etapta fitnessta yaptığımız çalışmalar ve sahada yaptığımız çalışmalar diye ikiye ayırdık. Fitnessta yaptığımız çalışmalar, tatilden çıkan vücutları biraz olsun tekrar sporla, yaptığımız hareketlerle tanıştırmak. Vücudumuzu iyi hale getirmek için egzersizlerimiz var. Vücut adaptasyonunu sağlamak için fitness centre’da bu tip çalışmalar yapıyoruz. Sahaya çıktığımızda ise bir kombinasyon var. Bazen sürate yönelik çalışmalarımız oluyor, bazen dayanıklılığa, bazen kuvvete yönelik çalışmalarımız oluyor. Şu ana kadar tatilden çıkan vücutları çok zorlamadan bu tüp kombinasyonlarla vücudu futbola alıştırmaya çalışıyoruz. Ama bundan sonraki günlerde çalışmalarımız artacaktır.

Geçtiğimiz günlerde havuzda yapılan çalışma taraftarında ilgisin çekmişti. Bu çalışmalardan bahseder misiniz?
Havuzda yaptığımız çalışmayı rejenerasyon çalışması olarak değerlendirebiliriz. Havuz çalışmasına gelen kadar çok yoğun antrenmanlar geçirmiştik. Yüklemeler yapmıştık futbolcularımıza. Havuzda hem dinlenme hem de egzersizlere vücutlarını tekrardan çalıştırma fırsatları buldular. O antrenmanın amacı hem vücudun dinlenmesi, kuvvetlerini tekrardan kazanması hem de bu tip egzersizlerin yapılması için. 

Normalde futbolcuların ilk hazırlık kamplarında başta topla çalışmadıklarını görürdük ama burada topla çalışmalar yaptığını gördük. Bunu nasıl değerlendirirsiniz?
Futbol artık çok değişti. Günümüz futboluna baktığımız zaman daha öncekilere göre çok değişti. O yüzden artık çok fazla uzun mesafeli koşular yapmaya ve ilk kamp boyunca fiziğe yönelik hareketler yapmanın çok da anlamı olduğunu düşünmüyoruz. Özelikle bizim gibi büyük takımların bunu topla birleştirmesi gerekiyor. Fiziksel hazırlıklar yapılırken mutlaka topla birlikte oynamaları gerekiyor. Bizde bugüne kadar hem fiziği hem de topla çalışmaları birbirine iyi kombine ettiğimizi düşünüyorum. Hazırlık maçları oluyor genç oyunlarımız denemek için. O yüzden bu topla olan çalışmalarımızı erken başlatmamız gerekiyor ki bir an önce de bu maçlara hazır olmamız lazım. Günümüz futbolunda çok uzun mesafeli koşular yapmaya da gerek yok. Artık kısa koşulara yönelmek gerekiyor. O yüzden biz de antrenman metodu izliyoruz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0